Kipróbálva a Formula autózást

Július 5-én Tökölre látogatott a Track Racing csapata. Sződy Szabolcs egy formula autót próbált ki, életében először. Nagy izgalommal várta, majd eljött a pillanat, amikor az üléspróbán vett részt. A meglehetősen szűk autóba kényelmesen bevért a filigrán pilóta, aminek hossza sem okozott gondot. A többi vendég utána, utolsóként vezethette a piros rakétát:

Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam. Régi álmom volt amiből egy autóba belülés valósult meg évekkel ezelőtt. most, hogy vezethettem is, ez nagyon nagy élmény volt. Viszont most, hogy idén gokartozom, pont jókor próbáltam ki a formula autót. Sok hasonlóság van közöttük, kivéve az autó méretét, erejét és a váltót. A mozgása, ritmusa és a vezethetősége is hasonló. Nem véletlenül a gokart az elődje, és utána formula autóznak sokan.” – mesélte első tapasztalatait Szabolcs.

DSC_0861             DSC_1011

 

„Ebben a nyolc körben átéltem az alapvető dolgokat, amiből az utolsó három körben léptem a gázra igazán, amikor már a pályát és a gépet is kiismertem. Állítólag a jelenlegi indulók közül a második leggyorsabb voltam, 26-os köridővel, ami a gyors körök közé számít. Egy jó nagy, lapos autó, amiben szinte a földön ülsz.A kerekek majdnem szemmmagasságban vannak. Mozdulni nagyon nem lehet benne, csak a fej és a kar tud. Biztonságos érzés benne ülni. A kar és hasizmomat vette igénybe. Finoman kezelhető, de erős autóról van szó, fontos a precíz és pontos vezetés. Minden percét élveztem ennek az élményvezetésnek” – számolt be Szabolcs erről a különleges vezetésről.

DSC_1021             DSC_1049

 

DSC_1072             DSC_1091

 

DSC_1108             DSC_1116

Fotók: Czárl Adrienn

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 július 23 - 17:20. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.