Időfutam az ezredmásodpercekért

 

A csömöri gokartpálya ismét várta a KartFarm EVO 6 Kupa versenyzőit. Július 4-én a kilencedik és tizedik futamot bonyolították le. Azonban ez a nap a versenyzők és az óra harca volt.

A jelenlévő 21 versenyzőnek teljesen más tematika szerint kellett indulnia, mint az előző futamokon. Akkor mezőnyversenyen, „A” és” B” döntő szerint versenyeztek. Most kettesével, a pályán egymással, egyébként pedig a kategóriatársaik ellen vívtak, az óra eredménye alapján.

DSC_1469            DSC_0775

Sződy Szabolcs, a Track Racing csapat jelenleg gokartversenyzője az új szabályt tanulmányozta:

„ElsĹ‘sorban meg kellett tudnom a verseny menetĂ©t. ElĂ©g egyszerű, Ă©s a pálya is egyĂ©rtelmű. Nincsenek lassĂ­tĂłk, illetve egyszerre maximum hatan leszĂĽnk rajta. Az Ăłra a nagy kihĂ­vás ezen a napon.” – mondta Szabolcs.

A szabadedzés után a versenyzői eligazítás, majd sorrendben az indulók első köre következett. Időmérő körök külön nem voltak most.

Szabolcs az elsĹ‘ körben – amely normál irányban volt – az 1-es gokarttal tette meg, 12 kör erejĂ©ig. Legjobb köridejĂ©vel 24:229 mp-es idĹ‘t Ă©rt el. Majd a 7-es gokarttal ugyanezen a pályán 24:139-et mutatott az Ăłra. ĂŤgy a futamok kĂ©t legjobb körĂ©nek átlaga 24:183 lett, ami a nyolcadik helyre volt elegendĹ‘:

„Ez az idĹ‘futam más, mint a megszokott mezĹ‘nyverseny. Nincs akkora stressz, viszont a körökre nagyon figyelni kell. A 12-12 körbĹ‘l nem mindegyiken törekedtem a legjobbra. Volt pár „pihenĹ‘kör”, ezĂ©rt a lĂ©nyeg számomra a nĂ©hány leggyorsabb köridĹ‘ volt. Ezzel elĂ©gedett vagyok, azonban kissĂ© szomorĂş, hogy összesĂ­tĂ©sben mindössze 11 ezred másodperccel vert meg egy ellenfelem.” – summázta az elsĹ‘ futamot a Track Racing versenyzĹ‘je.

 

DSC_0785              DSC_0801

A második futam fordított irányba ment. Szabolcsnak ez az időeredményeket tekintve is testhezállóbb volt. Első futamában a 12 körből a legjobb 24:384 lett az 1-es gokarttal, majd a 7-es járművel egy 24:276-os időt ért el. Így 24:330-as átlaga lett, amivel most ő verte egyik ellenfelét. Azaz maradt a 13 pontos előnye a tabellán:

„Ez a második futam már jobban ment. Jobban Ă©reztem a pályát, a vonalvezetĂ©s is kicsit jobban megy. A fĂ©ktávokat is kissĂ© kĂ©sĹ‘n lehet venni, Ă­gy most egálra hoztam ki egyik ellenfelemmel a versenynapot. Annak ellenĂ©re, hogy a köridĹ‘k lassabbak voltak. Bár, ez mindenkivel Ă­gy volt a vonalvezetĂ©s miatt.” – hallottuk SzĹ‘dy SzabolcstĂłl.

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Nem számĂ­tottam rá, hogy a 48 kör, plusz a szabadedzĂ©s 12 köre is lehet fárasztĂł, de amit lehetett kihoztam magambĂłl Ă©s a gokartokbĂłl. Más ez az idĹ‘futam, ahol szabad a pálya, de az Ăłra ketyeg. És nĂ©ha csak tizedeken, vagy nálam Ă©pp ezredeken mĂşlik egy helyezĂ©s, egy pont. A mezĹ‘nyfutamhoz több szerencse kell. Mindenesetre tetszett a pálya, jĂł gokartokkal mentĂĽnk mi, a második kategĂłria Ă©s alapvetĹ‘en elĂ©gedett vagyok az eredmĂ©nnyel, bár lehetett volna jobb is kicsit. Pontszámok szerint most visszacsĂşsztam a kilencedik helyre, Ă­gy a szezon közepĂ©n.” – foglalta össze a versenynap esemĂ©nyeit Szabolcs.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 jĂşlius 23 - 17:19. - Kategória: EgyĂ©b
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.