Egy legény a gáton

2014-ben az Orsz√°gos Szlalom Bajnoks√°g a kilencedik versenyszezonj√°t kezdte el m√°rcius 29-√©n. Ahogy tavaly, id√©n is Kiskunlach√°z√°n, a volt katonai rep√ľlŇĎt√©ren rendezt√©k meg a futamot a DragRacing gyorsul√°si versennyel egy helysz√≠nen. 65 versenyzŇĎ √©rkezett a nyit√≥futamra.

A Track Racing csapat k√©t tagja, SzŇĎdy Szabolcs √©s ZsŇĎdy Zsolt 2008-ban csatlakozott az Oszak versenysorozathoz. Az√≥ta minden √©vben teljes bajnoki √©vet z√°rtak. Azonban elsŇĎ szezon lesz id√©n, hogy csak egy fi√ļ indul a bajnoks√°gban. Szabolcs v√°g neki ism√©t a teljes √©vnek:

‚ÄěEgy √ļjabb szezon indul, √©n ism√©t itt vagyok. Zsolti sajnos fŇĎleg anyagi okok miatt nem indul a bajnoks√°gban. Esetleg egy vagy k√©t futamra elj√∂n versenyezni. Egy√©bk√©nt, mint fot√≥s lesz jelen a futamaim nagy r√©sz√©n. B√≠zom benne, hogy izgalmas √©v lesz, b√°r a tavalyit neh√©z lesz fel√ľlm√ļlni. C√©l a bajnoki c√≠m, de az igaz√°n fontos, hogy j√≥t aut√≥zzak √©s a lehetŇĎs√©geimhez k√©pest a legt√∂bbet ny√ļjtsam a szezonban.‚ÄĚ – nyilatkozta Szabolcs a nap elej√©n.

A gyalogos p√°lyabej√°r√°s √©s a g√©p√°tv√©tel ut√°n az edz√©sk√∂r√∂k k√∂vetkeztek. Minden versenyzŇĎnek egy k√∂r √°llt rendelkez√©s√©re a p√°lya megismer√©s√©re. Szabolcs √≠gy l√°tta a vonalvezet√©st: ‚ÄěTetszik a p√°lya ritmusa, meg lehet jegyezni a b√≥j√°k sorrendj√©t, de mindenk√©ppen nagyon figyelni kell, mert ha a gyors √≠vek j√≥l kiadj√°k a temp√≥t, a k√∂vetkezŇĎ p√°lyaszakaszt m√°r m√°sk√©pp kell megk√∂zel√≠teni. √Črhet meglepet√©s. Hasonl√≠t egy√©bk√©nt a tavaly szeptemberi vonalvezet√©shez.‚ÄĚ – elemezte a p√°ly√°t Szabolcs.

A versenyzŇĎi eligaz√≠t√°s ut√°n k√∂vetkezett az elsŇĎ m√©rt k√∂r. 103-as rajsz√°mmal v√°gott neki a t√°vnak Szabolcs. Hib√°tlan, temp√≥s k√∂rt teljes√≠tett: ‚ÄěGyors k√∂rnek mondhat√≥, de van benne m√©g kb. 2 m√°sodperc. Ezt megpr√≥b√°lom a m√°sodik k√∂rben behozni, megl√°tjuk el√©g lesz-e az ellenfelek k√∂ridej√©hez k√©pest?‚ÄĚ – osztotta meg elsŇĎ tapasztalatait Szabolcs, akinek k√∂rideje 2:09 mp lett.

Tempo         Két bója között

A m√°sodik k√∂rben meg√©rz√©se szerint teljes√≠tett. K√©t m√°sodpercet faragva elŇĎzŇĎ idej√©bŇĎl, 2:07 mp-es eredm√©nnyel √©rt c√©lba.

Az eb√©dsz√ľnet ut√°n a harmadik √©s egyben z√°r√≥ k√∂r k√∂vetkezett. Ebben kicsit alulteljes√≠tett a Track Racing versenyzŇĎje: ‚ÄěEgy kiv√°l√≥ rajtol√°s ut√°n, √ļgy √©reztem nagyon j√≥l nyomom a g√°zt, b√°trabban megyek, mint elŇĎzŇĎ k√∂reimben. De az √≥ra sajnos nem mutatott t√ļl j√≥ eredm√©nyt. Az√©rt nem vagyok elkeseredve, mert az √∂sszes√≠tett eredm√©ny a fontos igaz√°n.‚ÄĚ – hallhattuk kiss√© csal√≥dottan Szabolcst√≥l. IdŇĎeredm√©nye 2:10 mp lett.

Az √∂sszes indul√≥ √©rv√©nyes k√∂r√©nek teljes√≠t√©se ut√°n a 30 perces √≥v√°si idŇĎt letelt√©t v√°rta a mezŇĎny, majd miut√°n nem t√∂rt√©nt √≥v√°s, a d√≠jkioszt√≥ k√∂vetkezett a nap v√©g√©n. SzŇĎdy Szabolcs a m√°sodik helyen v√©gzett az S1 kateg√≥ri√°ban. A dobog√≥n az ez√©rt j√°r√≥ kup√°t vehette √°t.

Dobogó

A Track Racing csapat sz√≠neiben indul√≥ versenyzŇĎ napi √∂sszefoglal√≥j√°t olvashatj√°k:

‚ÄěNem sz√°m√≠tottam ilyen j√≥ idŇĎre √©s meleg hŇĎm√©rs√©kletre. Ritka ez m√°rcius v√©g√©n, ahogyan a tavalyi √©vben a 3 fok is az volt. A futamot tekintve nagyon j√≥l √©reztem magam, j√≥t aut√≥ztam √©s a v√©g√©n sz√°momra kicsit meglepet√©sk√©nt a m√°sodik helyen v√©geztem. R√°ad√°sul egy slick gumival indul√≥ ellenfelem elŇĎtt. Aut√≥mon semmilyen v√°ltoztat√°s, √ļj√≠t√°s m√©g nem t√∂rt√©nt a 2013-as √©vhez k√©pest. A dekor√°ci√≥ is m√©g a r√©gi. Ezek √°talakulnak majd a k√∂vetkezŇĎ futamra. Jelenleg rem√©nyteljesnek √©rzem a teljes√≠tm√©nyem √©s b√≠zom benne, hogy egy olyan gyors p√°ly√°n is lehetek j√≥, mint amilyen a Kakucs Ring lesz.‚ÄĚ – foglalta √∂ssze a nap esem√©nyeit Szabolcs.

A bajnokság második futamát április 27-én tartják a Kakucs Ringen.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 √°prilis 04 - 18:26. - Kategória: Versenyeink, VersenyzŇĎi blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.