Stabil ezĂĽst

A második futammal folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság Kakucson. Az esős hét utolsó napján, vasárnap verőfényes napsütés fogadta a nézőket és az indulókat. 74 nevezés érkezett a KakucsRing-i versenyre.

A Track Racing csapat versenyzĹ‘je, SzĹ‘dy Szabolcs egy második hellyel zárt a nĂ©gy hĂ©ttel ezelĹ‘tti nyitĂłfutamon. Ez köztudottan egy technikás pálya volt. „A KakucsRing legtöbbször gyors pálya, hiszen Ă©pĂ­tett aszfaltcsĂ­krĂłl beszĂ©lĂĽnk. Nagy tempĂłval közelĂ­thetĹ‘k meg a bĂłják, nem kell váltani sem. KĂ­váncsi leszek mit lehet elĂ©rni a kisebb teljesĂ­tmĂ©nyű autĂłkkal? – nyilatkozta Szabolcs a nap elejĂ©n. A fiatalabbik fivĂ©r, Zsolt idĂ©n nem indul a bajnokságban, de ezen a futamon fotĂłskĂ©nt volt jelen, mint csapattag: „RemekĂĽl Ă©reztem magam, mivel az autĂłsport-fotĂłzás a hobbim. Emellett jĂł is volt kicsit vĂ©gre nĂ©zni a többiek versenyĂ©t Ă©s izgulni Szabi eredmĂ©nyĂ©Ă©rt. Ezt a pályát oda-vissza ismerem már kĂ©t autĂłval is, annyira nem hiányzott a versenyzĂ©s most.” – mesĂ©lte Zsolt.

A gĂ©pátvĂ©tel Ă©s a gyalogos pályabejárás után a versenyzĹ‘i eligazĂ­tás, majd az edzĂ©skörök következtek. Ezután rögtön az elsĹ‘ mĂ©rt kör. Szabolcs 406-os rajszámmal indult a versenyen: „JĂł ritmusa van a pályának. Váltakozva a gyors Ă©s a bĂłjás szakaszokat illetĹ‘en. EgyelĹ‘re a fĂ©ktávok nem mentek tökĂ©letesen, fĹ‘leg a cĂ©legyenesben, de ennek ellenĂ©re jĂł kis kör volt, megfelelĹ‘ köridĹ‘vel.” – mondta Szabolcs, akinek ideje 2:06 másodperc lett.

DSC_2642

A második kör előtt Szabolcs egyik ellenfelének váltógondjai akadtak. Úgy tűnt, fel kell adnia a futamot, azonban kockáztatva a technikát mégis rajthoz állt és folytatta a versenyt. Ebben a körben mindenki bátrabb volt, a jól megismert vonalvezetés okán. Egy másodpercet faragva előző köridejéből, 2:05 mp-es eredménnyel ért célba Szabolcs.

Az ebĂ©dszĂĽnet után a zárĂłkör következett. „Egyre jobb Ă©s gyorsabb köröket teljesĂ­tettem. RemĂ©lem, mĂ©g összeszedettebben tudok menni, bár ellenfelem elĹ‘tt a második helyĂ©rt kĂĽzdve bĹ‘ három másodperccel vezetek. Ha tartom a kettĹ‘-öt körĂĽli idĹ‘met, Ă©s Ĺ‘ ugyanazt hozza, mint elĹ‘zĹ‘leg, meg lesz az ezĂĽstöm. Van mĂ©g hol javĂ­tanom.” – nyilatkozta Szabolcs. SikerĂĽlt is. 2:03 mp-es idejĂ©vel, kiválĂł kört futva, mĂ©g kĂ©t mp-et javĂ­tott, Ă­gy biztosra vehette a második helyĂ©t a Suzuki Swift versenyzĹ‘je.

A 30 perces óvási időt letelte után a díjkiosztó következett a nap végén. Sződy Szabolcs ismét a második helyen végzett az S1 kategóriában. A dobogón az ezüstért járó kupát vehette át.

DSC_2855

Sződy Szabolcs a Track Racing csapat versenyzőjének napi összefoglalóját olvashatják itt:

„Egy kisebb megfázással teljesĂ­tettem ezt a napot, ami alapvetĹ‘en nem vett le a teljesĂ­tmĂ©nyembĹ‘l. AutĂłm már Ăşj dekorral Ă©rkezett erre a futamra. Tetszett a pálya, jĂł gyors volt, de a kis autĂłkkal is jĂłl kiautĂłzhatĂł. A jĂł idĹ‘ mindenkĂ©ppen megkönnyĂ­tette a helyzetet, bár Ă©n vártam az esĹ‘t. Ă–rĂĽlök, hogy hibátlan köröket futottam Ă©s jĂł eredmĂ©nnyel zárhattam ezt a napot is. Ezzel megerĹ‘sĂ­tettem második helyemet a bajnokságban, a kategĂłriában. Most ismĂ©t nĂ©gy hĂ©t szĂĽnet következik, de  folytatjuk a versenyzĂ©st egy számunkra mĂ©g ismeretlen helyszĂ­nen.” – foglalta össze a nap esemĂ©nyeit Szabolcs.

A bajnokság harmadik futamát május 24-én rendezik Magyarhertelenden. A verseny beszámolóját a futam utáni héten olvashatják.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 április 30 - 18:52. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.