Záró futam, happy end-del

A záró futamok napja jött el október 3-án a gokart bajnokságban. A KartFarm EVO 6 Kupa összesített eredménye a 17. és 18. futam után dőlt el és vált véglegessé. 31 nevezés érkezett a végső összecsapásra. Ebből a kategóriákban 8 (1-es), 15 (2-es) és 8 (3-as) versenyző indult.

Sződy Szabolcs, a Track Racing versenyzője a nyolcadik helyért állt csatába:

 „Várhatóan izgalmas két futam lesz. Az időmérő meghatározó, ezért jól kellene mennem, hogy megfelelő pontszámot szerezzek a futamokon. A pálya vonalvezetése viszonylag egyszerű. Normál irányba lesz, középen egy lassítóval. Erre a napra most két szabadedzést tervezek. – mondta el Szabolcs a futam előtt.

Két külön gokarttal edzett Szabolcs. A 6-os számúval 26.5 másodpercet elérve, az 1-essel 26.9-es időt teljesítve legjobb körében. Az első időmérő edzést 25.887 mp-cel, ami a „B” döntő ötödik helyére volt elegendő. A 9-es gokarttal rajtolva tartotta a különbséget a mögötte autózó 3-as gokartossal szemben, és üldözőbe vette az előtte vezető 7-es gokartot. De később egy kanyart túl szélesen vett a Track Racing versenyzője, és a 3-as gokarttal üldöző versenyző ügyesen befért elé. Így visszacsúszott a hatodik helyre. Azonban előrébb a 3-as és 7-es között óriási küzdelem alakult ki. Fej-fej mellett kanyarodtak, épp az adott ív döntötte el, kinek kedvez az aktuális helyet illetően. Szabolcs közben közelebb kerülve a két versenyzőhöz tovább fokozta az izgalmakat. Az célegyenes hosszú szakaszán a 3-as és a 9-es is megelőzte a 7-es gokartot. Majd a 7-es megelőzve Szabolcsot, két kanyarral később pedig visszaelőzte őt. A csata tovább folytatódott. Végül a „vonatozásból” a 7-es jött ki jobban. Két kanyarral a cél előtt megelőzte Szabolcsot, így végül ő hatodik lett az első futamon:

„Nagy csatázás alakult ki hármunk között. Ez nagyon izgalmas volt, tényleg rég volt ilyen centizésben és küzdelemben részem. Végül túl széles ívben kanyarodtam ugyanott, ahol a 3-as gokart is megelőzött a futam elején. Ez lett a vesztem, másodszor is. De jó futam volt, nagyon élveztem a csatározást. És a srácok is ügyesek voltak.” – mesélte Szabolcs az első futam után.

A második időmérő most is szorosra sikeredett, ahogy három héttel ezelőtt is. 26.461 mp-es eredménnyel a „B” döntő utolsó helyéről rajtolhatott Szabolcs. 13 ezreddel elmaradva az előle induló 1-estől. A rajt után sereghajtóként üldözőbe vette a mezőnyt. Az előtte haladó 1-essel vívott csatát, majd megelőzte. Aztán egy vezetői hiba okán, visszavette helyét az 1-es gokartos, majd Szabolcs egy kifékezéssel megelőzte, majd elhúzva versenytársától végül a hatodik helyen futott be a célba. De az eredmény változott:

„Az utolsó helyről, ráadásul repülőrajttal nem éppen kellemes indulni. De próbáltam tartani a lépést és a rajt után hajrázni. Ez sikerült is, de sajnos egy kanyart túl nagy tempóval kezdtem és egy picit lementem az ívről, így a korrigálás miatt lelassúltam, megelőzött a mögöttem haladó ellenfelem. Aztán én vettem üldözőbe, és a lassítónál kicsit később fékeztem, meglöktem és kisodródott, így kerültem elé. Azonban a Szervezők döntése alapján végül visszasoroltak a hetedik helyre. Nem tagadom, összeért a két gép, bár nem volt szándékos. Döntésüket elfogadtam. – számolt be Szabolcs a második futam eseményeiről.

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Így a bajnokság vége felé azért izgultam picit, hiszen most volt lehetőségem megtartani vagy elveszteni az eddig megszerzett nyolcadik helyet. Sikerült, és ennek örülök. A futamaim nem sikerültek valami jól, de izgalmas versenyek voltak. Eredményeim nem kiemelkedőek, tehát ilyen szempontból csak a pontszerzés volt most a fontos. Ezt teljesítettem és a kis pontszám a mínuszolásnál jelent nagy előnyt. Ezért nekem most előnyömre vált a gyengébb eredmény, mert kevesebb a levonás. Gokartjaim jól mentek, a vonalvezetés is jó versenyeket hozott.” – foglalta össze a napot Szabolcs.

A gokartversenyző így csupán 3 ponttal növelte pontszámát az összesített tabellán. Azonban a kettes kategória 28 indulójából megtartotta 8. helyét a bajnokságban 106, azaz mínuszolással / a három leggyengébb futam eredményét levonva / kerek 100 ponttal.

Az idény azonban nem fejeződött be. Bajnokságon kívül, október 31-én csapatverseny keretein belül mérkőznek meg még a KartFarm Kupa mezőnyéből – és külsős indulókkal kiegészülve – 4 fős csapatok egy hosszú távú, 3 órás gokartversenyen.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 november 07 - 21:43. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.