Szombaton 2 keréken, vasárnap 4-en

DSC02473DSC02434

Idén is megrendezték a Velencei-tó kerülő kerékpártúrát és versenyeket.

Május 11-én a velencei Drótszamár Kempingben a reggeli eső ellenére is gyülekeztek a bicajosok.

Először a versenyre benevezett sportolókat engedték át a rajtkapun, majd délelőtt 11 órakor kezdetét vette a III. Port.hu Velencei-tó kerülő túra, aminek a lényege még mindig ugyanaz volt, mint tavaly. A tó körüli kerékpárutak, települések megismerése, kikapcsolódás, nézelődés. Nem a stopper ellen ment a hajtás ez esetben, hanem az egészségért, a mozgásért és a környezet védelméért.

DSC02429

Sződy Zsolt a Track Racing Se. autóversenyzője is részt vett a túrán, mert a tavalyi élmény így frissült és mint kiderült régóta szereti a fővároshoz közeli tavat.

 

DSC02439

„ErrĹ‘l a programrĂłl tavaly Ă©rtesĂĽltem, akkor tekertem elĹ‘ször körbe a Velencei tavat. Hatalmas Ă©lmĂ©ny volt több mint 2000 rĂ©sztvevĹ‘vel egyszerre megindulni. Nem volt kĂ©rdĂ©s, hogy eljövök e idĂ©n is ide. Amikor egy Ă©ve megtanĂ­tották a szervezĹ‘k, hogy hogy Ă©rdemes Ă©s hol biztonságos biciklizni a tĂł körĂĽl, akkor már tudtam, hogy egyĂ©nileg vagy barátokkal ezt az Ăştvonalat fogom Ă©vközben is használni. ĂŤgy is lett Ă©s sokaknál elĂ©rtĂ©k a szervezĹ‘k a cĂ©ljukat, hogy minĂ©l több ember kerĂ©kpározzon a tĂ©rsĂ©gben Ă©s Ă­gy ismerkedjenek a tájjal, kikapcsolĂłdási lehetĹ‘sĂ©gekkel. Nagyon szeretek kerĂ©kpározni, mozogni, haladni, akárcsak a versenyeinken az autĂłval. A 30 km-es táv vĂ©gĂ©n minden barátomnak elmondom, hogy ezt ki kell prĂłbálni. Ilyen szervezĂ©s remĂ©lhetĹ‘leg jövĹ‘re lesz Ăşjra, de csak bátorĂ­tani tudok mindenkit, hogy pattanjon kĂ©t kerĂ©kre Ă©s induljon neki.”

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2013 május 16 - 09:31. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.