Pályaverseny a Kakucs Ringen

A Kakucs Ringen rendezték az Országos Szlalom Bajnokság harmadik fordulóját.

Május 12-én 60 nevező készült fel az igazán gyors pályaversenyzésre.

A Track Racing csapat versenyzĹ‘i, a SzĹ‘dy fivĂ©rek reálisan latolgatták esĂ©lyeiket:”Ez a pálya igen gyors lesz. A motorerĹ‘, a gumik Ă©s a fordulatszám dönt majd. Tisztában vagyunk azzal, hogy autĂłnk nem a legerĹ‘sebbek közĂ© tartozik, azonban a kategĂłriánkban egyenlĹ‘ek az esĂ©lyek. Ott cĂ©lunk a minĂ©l jobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©se, a dobogĂłs hely megszerzĂ©se.” – nyilatkozták a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

A gyalogos pályabejárás Ă©s az edzĹ‘kör után versenyzĹ‘i eligazĂ­tás következett, majd az elsĹ‘ futam. Zsolt 401-es rajtszámmal indult: „KissĂ© poros volt mĂ©g a pálya, eleve vannak csĂşszĂłsabb kanyarok. ElsĹ‘ körnek megfelelĹ‘ az idĹ‘eredmĂ©nyem. Jobban ki kell tapasztalni a pályát, Ă©s lecsĂ­pni pár másodpercet mĂ©g.” – mondta Zsolt. Körideje 2 perc 8 másodperc lett.

DSC_1212

Szabolcs rajtolt 409-es rajtszámmal: „A bĂłják sorendjĂ©re kell nagyon figyelni. SikerĂĽlt rossz iránybĂłl kezdenem a második szektor sorát, Ă­gy 20 mp-es bĂĽntetĂ©st kaptam, amit mĂ©g egyszer nem szabad elkövetni. A gyors tempĂł miatt elĂ©g nehĂ©z most meghatározni a másodperc tört rĂ©sze alatt a megfelelĹ‘ Ă­vet a bĂłjáknál.” – Ă­gy vĂ©lekedett Szabolcs, nem tĂşl lelkesen. Körideje 2:13 mp lett, 20 mp-es bĂĽntetĂ©ssel 2:33 mp.

Zsolt második körében javított 1 másodpercet, 2:07-es idejével ért célba. Szabolcs szintén faragott 5 másodpercet. Ugyancsak 2:07-as köridőt ért el.

DSC_1446

A fĂ©lĂłrás szĂĽnet után következett a harmadik Ă©s egyben utolsĂł kör. Zsolt mĂ©g hozott kĂ©t másodpercet. Egyenletes tempĂłt diktálva, hiba nĂ©lkĂĽl Ă©rt cĂ©lba: „MinĂ©l gyorsabb tempĂł volt a cĂ©l, megtenni amit lehet, az Ăłra ellen. EgĂ©sz jĂł idĹ‘t futottam, elĂ©gedett vagyok az eredmĂ©nyemmel, de nem tudom Szabi milyen idĹ‘t Ă©r el.” – Ă­gy Zsolt, aki az 2:05-ös mp-es eredmĂ©nnyel teljesĂ­tette a harmadik kört.

Szabolcs legjobb köridejĂ©t Ă©rte el: ”Mivel Zsoltival szinte azonos eredmĂ©nnyel álltunk kĂ©t kör után, ez a harmadik kör döntött. Az elejĂ©n jĂłl ment minden, aztán az utolsĂł szektorban elváltottam magam. VĂ©lemĂ©nyĂĽnk szerint otthagytam 2-3 másodpercet, ami a legrosszabbkor jött. Könnyen mĂşlhatott volna ezen a helyezĂ©sem Ă©s a pontszámaim. Ezt sajnálom, de kĂ©t tizeddel Ă­gy is gyorsabb voltam, Ă­gy hibám Ă©rdemben nem változtatott a helyzeten. A lehetĹ‘ legtöbbet hoztam ki, amit lehetett.” – mondta Szabolcs, akinek körideje 2:05 mp lett.

     DSC_1353DSC_1520

A 30 perces óvási időt eltelte után várták a díjkiosztót a versenyzők és csapattársaik. Szabolcs és Zsolt most nem fértek fel a dobogóra. Ettől függetlenül a bajnokságban Szabolcs vezeti a kategóriát, megőrizve első helyét 3 ponttal Zsolt előtt.

Pontállás:

Sződy Szabolcs       12 pont

Kecskeméti Gyula     10 pont

Sződy Zsolt              9 pont

Csíkos Balázs            9 pont

A Track Racing versenyzőinek napi összefoglalóját olvashatják:

„ÖrĂĽltĂĽnk, hogy nem esett az esĹ‘, de hĹ‘sĂ©g sem volt. Optimális idĹ‘ben versenyeztĂĽnk. Ezen a pályán látványosan kijöttek az erĹ‘kĂĽlönbsĂ©gek. A nĂ©gyszer-ötször erĹ‘sebb autĂłk egyĂ©rtelműen jobb köridĹ‘ket Ă©rtek el, mivel a tempĂł Ă©s a pálya megadták rá az esĂ©lyt. A kisebb autĂłk egymással vĂ­vtak, itt is voltak izgalmak. AlapvetĹ‘ kĂĽlönbsĂ©g azonban a gumik miatt volt. Az elsĹ‘ kĂ©t helyet slick gumikkal futĂł versenyzĹ‘k „bĂ©reltĂ©k ki”. EzĂ©rt örĂĽlĂĽnk, hogy a bajnokságban a 3. Ă©s 4. helyet Ă©rtĂĽk el, Ă­gy pontszámainkkal megerĹ‘sĂ­tettĂĽk jelenlegi helyeinket. GyĹ‘zelmi esĂ©lyeink nem is voltak. Gumijaink habár jobban melegedtek a sebessĂ©gtĹ‘l Ă©s fĹ‘leg a sok kanyartĂłl, nagyon jĂłl tapadtak, fĹ‘leg a már tiszta Ă©s felgumizott pályán a nap második felĂ©ben. A következĹ‘ KözĂ©p-eurĂłpai futamra is vezetĹ‘ pozĂ­ciĂłban, nagy remĂ©nyekkel, de reális erĹ‘viszonyokkal Ă©rkezĂĽnk jĂşniusban.”– foglalták össze a nap esemĂ©nyeit a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

DSC_1543

A bajnokság negyedik futama ismét a Kakucs Ringen lesz június 9-én.

 

 

 

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2013 május 16 - 10:01. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.