Majdnem bajnok

Az Országos Szlalom Bajnokság idei utolsó futama és a Közép-európai Zónafutam közösen került megrendezésre a Kakucs Ringen október 26-án. A szezonzáró versenyen 96 induló mérettette meg magát.

A Track Racing Sportegyesület versenyzői, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt izgalommal várták a futamot:

„Ezen a versenyen már csak egyikünk futamának van tétje az eredmény tekintetében. Megpróbálunk a legjobban teljesíteni, nézzük az órát és számolunk. A bajnoki cím a tét, de legrosszabb esetben lehet abból még akár harmadik hely is Szabolcsnak. A lehető legjobban kell menni, és kiderül mire vagyunk képesek. Mindenki számol, így már mi is. A pálya nagyon jó, élvezetes rajta menni.” – kezdték a napot a Sződy fivérek a gyalogos pályabejárás, majd az edzőkör után.

A versenyzői eligazítást követően az első mért kör következett. Zsolt indult a fivérek közül elsőként a 204-es rajtszámmal: „Ahogy az edzőkörben is, most szintén utassal együtt mentem. Nem kockáztattam semmit, ezért jó barátomat megautóztattam inkább. Ez az első körbe még belefért a plusz súllyal.” – mondta Zsolt. Körideje 2 perc 19 másodperc lett.

Szabolcs 212-es rajtszámmal indult: „Jó kör volt, semmi problémám nem adódott. A cél előtti bójasor utolsó bójája előtt egy kicsit megcsúszott az autó, de még befért a bója elé, nem döntöttem el. Viszont a vetőkövön túl a porra is rá kellett mennem emiatt, de a köridőmmel így is elégedett vagyok.”– mesélte Szabolcs. Körideje 2:13 mp lett.

A második körben Zsolt is gyorsult: „Repült az autó most. Egy személlyel a kis köbcentis autónál nagyon lehet érezni a különbséget. Most autóztam egy jót, és ahogy a pálya is melegszik a jó időben, jobban is tapad már a gumi.” – hallhattuk Zsolttól, akinek eredménye 2:13 mp lett.

Szabolcs jócskán faragott idejéből: „Bő 1 másodperccel voltam gyorsabb, mint előzőleg. Ez elég bíztató, mert a verseny fontos, de itt leginkább az év végi eredményért hajtunk. A pályán a legjobb íveket kerestem, és az eredmény mutatja, megvannak. Egyelőre jó helyen vagyok,másodikként.” – számolt Szabolcs, aki 2:12 mp-es köridőt ért el.

Az ebédszünet után folytatódott a záró utam. Az utolsó kör határozta meg a kategória helyezéseit. A szabályok értelmében most fordított sorrendben indult a mezőny ezen a futamon. Azaz Szabolcs állt elsőnek a rajtvonalhoz: ”Nem volt bennem különösebben feszültség, csak a pályára a versenyzésre koncentráltam. Sikerült még jobban mennem, javítottam másfél tizedet és ez a többiek eredményével összehasonlítva elég volt a második helyhez az összesítésben.” – így az ezüstérmes, aki ugyancsak 2:12 mp-es köridővel teljesítette a harmadik kört.

Zsolt pár tizedet rontott, és mégis értékes helyen ért be: ”A harmadik körben közepesen mentem, nagyjából úgy, ahogy a másodikban. Azt azonban nem sejtettem, hogy ez elég lesz a dobogóra.” – mondta Zsolt, akinek körideje ugyancsak 2:13 mp lett.

A 30 perces óvási időt letelte előtt észlelte Zsolt, hogy egy bójahibája van. Papíron. Ezt jelezte a Szervezőknek – bizonyítva fotóval és videófelvétellel – , hogy a bóján lévő labdát nem ő, hanem valószínűleg az előtte versenykört futott induló verte le. A Szervezők helyt adtak az észrevételnek, így a harmadik helyét megtarthatta, visszavonták a 2 mp-es büntetést.

A díjkiosztón Szabolcs állhatott fel a dobogó második fokára. A fiatalabbik testvér, Zsolt harmadik lett. A bajnokságban Szabolcs egész évben vezette a kategóriát, megőrizve első helyét és a legtöbb pontot gyűjtötte. De a szabályok értelmében egy futam eredményét törlik, így azonos pontszámmal, de a második helyre szorult vissza. Zsolt a negyedik helyen zárt év végén.

Pontállás év végén:

Kecskeméti Gyula     28 pont

Sződy Szabolcs          28 pont

Csíkos Balázs             24 pont

Sződy Zsolt                21 pont

A Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt napi összefoglalóját olvashatják:

„Összességében jó napunk voltHibátlan és sima körök, sima köridők és két dobogós helyezés a nap végén. Elégedettek lehetünk. Autónk jól ment, gumijaink a melegebb idő ellenére is kiválóan teljesítettek. Nem hibáztunk, a pszichikai nyomás ellenére is megfelelően autóztunk. Sajnos, a bajnokságot nem sikerült megnyerni. Ehhez képest komoly küzdelmek voltak, számunkra nem egyszer sikeresek. Erős év volt, szeretjük az ilyet. A díjkiosztó gála után részletesen elemezzük ki az évet.” – nyilatkozták a Sződy fivérek.

A bajnokság díjkiosztó gálájáról írunk legközelebb. Beszámolónkat itt a honlapon olvashatják majd.

Fotók: Tóth Tamás, Czárl Adrienn

( Track Racing )

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 március 04 - 13:35. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.