Javuló teljesítmény, megerősített pontállás

A naptári nyár utolsó szombatján, augusztus 30-án rendezték a KartFarm EVO 6 Kupa 13. és 14. futamát. Népes mezőny vett részt a versenynapon, szám szerint 36 induló. Ebből a kategóriákban 12 (1-es), 16 (2-es) és 8 (3-as) versenyző.

Sződy Szabolcs, a Track Racing versenyzője a kettes kategória mezőnyét erősíti, és már kialakult, hogy kikkel kell megvívnia a várható év végi nyolcadik helyért.

Az első időmérő edzésen 24,115 másodperces eredménnyel a „B” döntőbe került. Ott az ötödik helyről várta a rajtot 9-es számú gokartjával. Egy jó indulással megtartotta helyét az első kanyarig. Majdnem beférve 6-os rajtszámú ellenfele elé, aki azonban ügyesen lezárta a szöget. Közben az utolsó rajtkockából induló 4-es számú versenyző támadta, majd később megelőzte Szabolcsot. Aki láthatóan lemaradt, ennek okát azonban később tudjuk meg… . Ezután néhány körrel – amíg a 4-es és a 6-os vívott egymással – egyre jobb köridőket futva Szabolcs kezdett felzárkózni, míg nem utolérte az előtte küzdő párost. Egy jó pillanatban, a helyzetet és a kanyarívet kihasználva megelőzte a 4-est, majd nem sokkal a 6-os gokartost is, így egy helyet előremenetelve végül a 4. helyen látta meg a kockás zászlót a „B” döntőben.

„Az elején minden jónak tűnt, azonban éreztem, hogy a gokartom nem megfelelő. Nem volt a motoromnak túl nagy húzóereje, ezáltal nem tudtam úgy kigyorsítani az egyenesekben. Kénytelen voltam más íveken menni, hogy ne előzzenek meg és így tudtam megtartani helyezésemet a célig, részben lendületből vezetve. Így tudtam helyezésemet védeni. Örülök, hogy előre léptem egyet, hiszen közvetlen ellenfeleimet előztem meg, és nagyon fontosak már a pontok… .” – mesélte Szabolcs a verseny és a tabella lényegét. Ezzel három pontot hozott, míg versenyzőtársai mögötte csak kettőt, illetve egyet. Leggyorsabb köre 24.470 mp volt.

A második időmérő is jól sikerült a Track Racing pilótájának. 24.207 mp-cel a második rajtkockából indulhatott, szintén a „B” döntőben. Jó rajttal már-már az első helyét küzdött, de közben a hátsó szektorból előbukkant a bajnokság élmezőnyébe tartozó, jelenleg 7-es gokarttal induló versenyző, aki a 6-ost, Szabolcsot, majd az első helyen álló 9-est is megelőzte és az élen autózott egészen a célig. Szabolcs a 9-essel vívott, de már csak a harmadik helyen. Mögötte ellenfelei, lemaradva. Így Szabolcs elégedett lehet a harmadik helyét járó pontokkal.

„Sikerült ismét egy jó versenyt futnom. Gokartom kiválóan ment, a gumik optimálisak voltak, a motorerő megfelelő volt. Már majdnem sikerült megelőznöm az első helyről induló, majd második helyen befutó versenyzőt, de ügyesen védte pozícióját. Gratulálok a teljesítményéhez. Én elsősorban közvetlen ellenfeleimmel vívok… .” – számolt be Szabolcs, láthatóan jó hangulatban. A második futamban elért legjobb köre 24.234 mp lett.

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Jó nap volt ez a mai. Számunkra a gokartokban, sisakban nagyon meleg volt, de elég  jól viseltem. Az edzések és a futamok is jól sikerültek, egészen elégedett vagyok. Itt már nem konkrétan a futamok eredményei, hanem a szerzett pontot és összesített pontszámok számítanak, az a fontosabb. Remélem a következő futamon is jól fogok menni, bár még nem tudjuk milyen irányba és milyen lassítókkal lesz-e a pálya? Ez kiderül két hét múlva, várom már a további versenyzést.” – foglalta össze a napot Szabolcs.

A gokartversenyző így 7 ponttal gazdagodhatott és 24-ből a 8. helyen, négy futammal a vége előtt. A bajnokság következő XV-XVI. futamát szeptember 12-én folytatják a megszokott csömöri KartFarm pályán.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 szeptember 12 - 23:13. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.