Záró futam, happy end-del

A záró futamok napja jött el október 3-án a gokart bajnokságban. A KartFarm EVO 6 Kupa összesített eredménye a 17. és 18. futam után dőlt el és vált véglegessé. 31 nevezés érkezett a végső összecsapásra. Ebből a kategóriákban 8 (1-es), 15 (2-es) és 8 (3-as) versenyző indult.

Sződy Szabolcs, a Track Racing versenyzője a nyolcadik helyért állt csatába:

 „VárhatĂłan izgalmas kĂ©t futam lesz. Az idĹ‘mĂ©rĹ‘ meghatározĂł, ezĂ©rt jĂłl kellene mennem, hogy megfelelĹ‘ pontszámot szerezzek a futamokon. A pálya vonalvezetĂ©se viszonylag egyszerű. Normál irányba lesz, közĂ©pen egy lassĂ­tĂłval. Erre a napra most kĂ©t szabadedzĂ©st tervezek. – mondta el Szabolcs a futam elĹ‘tt.

Két külön gokarttal edzett Szabolcs. A 6-os számúval 26.5 másodpercet elérve, az 1-essel 26.9-es időt teljesítve legjobb körében. Az első időmérő edzést 25.887 mp-cel, ami a „B” döntő ötödik helyére volt elegendő. A 9-es gokarttal rajtolva tartotta a különbséget a mögötte autózó 3-as gokartossal szemben, és üldözőbe vette az előtte vezető 7-es gokartot. De később egy kanyart túl szélesen vett a Track Racing versenyzője, és a 3-as gokarttal üldöző versenyző ügyesen befért elé. Így visszacsúszott a hatodik helyre. Azonban előrébb a 3-as és 7-es között óriási küzdelem alakult ki. Fej-fej mellett kanyarodtak, épp az adott ív döntötte el, kinek kedvez az aktuális helyet illetően. Szabolcs közben közelebb kerülve a két versenyzőhöz tovább fokozta az izgalmakat. Az célegyenes hosszú szakaszán a 3-as és a 9-es is megelőzte a 7-es gokartot. Majd a 7-es megelőzve Szabolcsot, két kanyarral később pedig visszaelőzte őt. A csata tovább folytatódott. Végül a „vonatozásból” a 7-es jött ki jobban. Két kanyarral a cél előtt megelőzte Szabolcsot, így végül ő hatodik lett az első futamon:

„Nagy csatázás alakult ki hármunk között. Ez nagyon izgalmas volt, tĂ©nyleg rĂ©g volt ilyen centizĂ©sben Ă©s kĂĽzdelemben rĂ©szem. VĂ©gĂĽl tĂşl szĂ©les Ă­vben kanyarodtam ugyanott, ahol a 3-as gokart is megelĹ‘zött a futam elejĂ©n. Ez lett a vesztem, másodszor is. De jĂł futam volt, nagyon Ă©lveztem a csatározást. És a srácok is ĂĽgyesek voltak.” – mesĂ©lte Szabolcs az elsĹ‘ futam után.

A második időmérő most is szorosra sikeredett, ahogy három héttel ezelőtt is. 26.461 mp-es eredménnyel a „B” döntő utolsó helyéről rajtolhatott Szabolcs. 13 ezreddel elmaradva az előle induló 1-estől. A rajt után sereghajtóként üldözőbe vette a mezőnyt. Az előtte haladó 1-essel vívott csatát, majd megelőzte. Aztán egy vezetői hiba okán, visszavette helyét az 1-es gokartos, majd Szabolcs egy kifékezéssel megelőzte, majd elhúzva versenytársától végül a hatodik helyen futott be a célba. De az eredmény változott:

„Az utolsĂł helyrĹ‘l, ráadásul repĂĽlĹ‘rajttal nem Ă©ppen kellemes indulni. De prĂłbáltam tartani a lĂ©pĂ©st Ă©s a rajt után hajrázni. Ez sikerĂĽlt is, de sajnos egy kanyart tĂşl nagy tempĂłval kezdtem Ă©s egy picit lementem az Ă­vrĹ‘l, Ă­gy a korrigálás miatt lelassĂşltam, megelĹ‘zött a mögöttem haladĂł ellenfelem. Aztán Ă©n vettem ĂĽldözĹ‘be, Ă©s a lassĂ­tĂłnál kicsit kĂ©sĹ‘bb fĂ©keztem, meglöktem Ă©s kisodrĂłdott, Ă­gy kerĂĽltem elĂ©. Azonban a SzervezĹ‘k döntĂ©se alapján vĂ©gĂĽl visszasoroltak a hetedik helyre. Nem tagadom, összeĂ©rt a kĂ©t gĂ©p, bár nem volt szándĂ©kos. DöntĂ©sĂĽket elfogadtam. – számolt be Szabolcs a második futam esemĂ©nyeirĹ‘l.

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Így a bajnokság vĂ©ge felĂ© azĂ©rt izgultam picit, hiszen most volt lehetĹ‘sĂ©gem megtartani vagy elveszteni az eddig megszerzett nyolcadik helyet. SikerĂĽlt, Ă©s ennek örĂĽlök. A futamaim nem sikerĂĽltek valami jĂłl, de izgalmas versenyek voltak. EredmĂ©nyeim nem kiemelkedĹ‘ek, tehát ilyen szempontbĂłl csak a pontszerzĂ©s volt most a fontos. Ezt teljesĂ­tettem Ă©s a kis pontszám a mĂ­nuszolásnál jelent nagy elĹ‘nyt. EzĂ©rt nekem most elĹ‘nyömre vált a gyengĂ©bb eredmĂ©ny, mert kevesebb a levonás. Gokartjaim jĂłl mentek, a vonalvezetĂ©s is jĂł versenyeket hozott.” – foglalta össze a napot Szabolcs.

A gokartversenyző így csupán 3 ponttal növelte pontszámát az összesített tabellán. Azonban a kettes kategória 28 indulójából megtartotta 8. helyét a bajnokságban 106, azaz mínuszolással / a három leggyengébb futam eredményét levonva / kerek 100 ponttal.

Az idĂ©ny azonban nem fejezĹ‘dött be. Bajnokságon kĂ­vĂĽl, oktĂłber 31-Ă©n csapatverseny keretein belĂĽl mĂ©rkĹ‘znek meg mĂ©g a KartFarm Kupa mezĹ‘nyĂ©bĹ‘l – Ă©s kĂĽlsĹ‘s indulĂłkkal kiegĂ©szĂĽlve – 4 fĹ‘s csapatok egy hosszĂş távĂş, 3 Ăłrás gokartversenyen.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 november 07 - 21:43. - Kategória: EgyĂ©b
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.