Viszontagságos futam Visontán

 

Július 24-én Visontán versenyzett az Országos Szlalom Bajnokság mezőnye. A Gyöngyös melletti település a Mátra lábánál helyezkedik el. 38 nevezés érkezett a futamra.

A Gokartland versenypálya adott otthont a bajnokság ötödik futamának. Az Ă©pĂ­tett aszfaltcsĂ­krĂłl Ă­gy vĂ©lekedett a Track Racing kĂ©t versenyzĹ‘je, SzĹ‘dy Szabolcs Ă©s SzĹ‘dy Zsolt: „Tavaly már versenyeztĂĽnk itt. JĂł kanyargĂłs Ă©s kicsit csĂşszĂłs pálya, de tetszett. IdĂ©n fordĂ­tott irányba megy a vonalvezetĂ©s.„ – mondták el a SzĹ‘dy fivĂ©rek az elsĹ‘ informáciĂłkat a gyalogos pályabejárás után.

A gépátvétel és a nevezés után az edzőkör következett, majd a versenyzők eligazítása. A rajtlista kifüggesztését követően az első mért kört indították.

SzĹ‘dy Szabolcs 201-es rajtszámmal vágott neki a versenynek. Közepes tempĂłt diktálva inkább biztos köridĹ‘re utazott, azonban egy helyen Ă­gy is megcsĂşszott kissĂ©: „A köridĹ‘mben biztos voltam, hogy lehet mĂ©g jobb is, de elsĹ‘re megfelelĹ‘. A pálya elĂ©ggĂ© csĂşszott, fĹ‘leg a lejtĹ‘s kanyarokban. Tavaly ezeken pont ellenkezĹ‘ irányba Ă©s Ă­veken mentĂĽnk. Egy helyen elkezdett kitörni az autĂł hátulja, mĂ©g idĹ‘ben megfogtam.” – mesĂ©lte Szabolcs. Körideje: 2 perc 35 másodperc lett.

Zsolt 307-es rajtszámmal indult. Rajta után vĂ©gig tartotta a megfelelĹ‘ lendĂĽletet Ă©s ez idĹ‘eredmĂ©nyĂ©n is meglátszott: ”KĂĽlönösebbet nem tudok mondani… prĂłbáltam az ideális Ă­veken menni, Ă©s minĂ©l jobb tempĂłban bemenni Ă©s kijönni a kanyarokbĂłl. Számomra jĂł volt az elsĹ‘ futam, bár a pálya valĂłban csĂşszik most.” – számolt be Zsolt. Körideje: 2:31 mp lett.

Az első futam vége után rögtön indult a második kör is. Szabolcs a jó rajtot követően az első bójasor végén megcsúszott és keresztbe állt a pályán. A korrigálás, tolatás mind időt vett igénybe, ezért láthatóan nem küzdött már úgy a másodperceként, értelmét vesztette a dolog. Körideje a bójadöntéssel együtt 2:50 mp lett.

Zsolt a jobb köridő elérése érdekében váltással próbálta meg a kettes és hármas fokozat között a jobb gyorsulást, de ez a „taktika” nem jött be. 3 másodperccel volt rosszabb, mint az első futamban. Körideje: 2:34 mp lett.

A fĂ©lĂłrás ebĂ©dszĂĽnetben a nap is kisĂĽtött, azonban egĂ©sz nap felhĹ‘s volt az Ă©g. Az esĹ‘ egyelĹ‘re nem esett mĂ©g. Következett a harmadik, egyben utolsĂł kör. Szabolcs a rajtvárakozĂłban mĂ©g ellenĹ‘rizte, majd pontosan beállĂ­totta a guminyomást, a lehetĹ‘ legoptimálisabbra. Hibátlan köre viszonylag gyors is volt: ”SikerĂĽlt egy számomra is jĂł köridĹ‘t mennem. Annyira már nem csĂşszott az autĂł, Ă©s összeállt minden, beleĂ©rtve a guminyomást is. Csak sajnálom, hogy a versenynap vĂ©gĂ©re sikerĂĽlt. A szemerkĂ©lĹ‘ esĹ‘ nem befolyásolt semmit.” – nyilatkozta Szabolcs vegyes Ă©rzelmekkel. A harmadik körĂ©nek eredmĂ©nye: 2:34 mp.

Zsolt hasonlĂłan az elsĹ‘höz, itt is majdnem ugyanazt a teljesĂ­tmĂ©nyt nyĂşjtotta: ”LĂ©nyegĂ©ben ugyanĂşgy mentem minden körben, kivĂ©ve a másodikat, ahol sokat váltottam, prĂłbálgatva, melyik szakaszon használhatĂł ki a harmadik fokozat. Mindesetre ezen a pályán most annyira nem ment.„ – Ă­gy Zsolt. ZárĂł körĂ©nek ideje 2:32 mp lett.

A 30 perces óvási idő letelte után következett a díjkiosztó.

 

A Track Racing versenyzőinek napi összefoglalóját olvashatják:

„ Ă–sszessĂ©gĂ©ben, ez nem a mi napunk volt. Borult a papĂ­rforma, ami valahol jĂł is, mert látva a kategĂłriák vĂ©geredmĂ©nyĂ©t „meglepetĂ©s emberek” is jutottak jĂł helyezĂ©shez Ă©s a biztos dobogĂłsok sokan leszorultak most a közĂ©pmezĹ‘nybe. EbbĹ‘l láthatĂł, hogy a visontai gokart pálya okozott nĂ©mi meglepetĂ©st az indulĂłknak. Sokan megcsĂşsztak, megpördĂĽltek. KĂ©tsĂ©g kĂ­vĂĽl csĂşszĂłsak voltak egyes kanyarok. Mi nem találtuk a megfelelĹ‘ guminyomást, igazábĂłl nem is volt ilyen, talán a harmadik körben mondhatĂł viszonylag jĂłnak. A futĂłfelĂĽlet Ă­gy is megĂ©gett. Ă–rĂĽltĂĽnk, hogy az elĹ‘re beharangozott esĹ‘ nem esett vĂ©gĂĽl. HelyezĂ©seinket megtartottuk az országos pontozás alapján. Maradt a hetedik hely Szabolcsnak, a nyolcadik Zsoltnak. KövetkezĹ‘ versenyen szeretnĂ©nk több pontot hozni. Most Zsoltnak sikerĂĽlt egyet a nyolcadik helyĂ©rt.” – nyilatkozták a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

 

Következő futam szeptember 3-án lesz, várhatóan az Extrém Kupával karöltve, Veszprémben. Beszámolónkat itt a futam utáni héten olvashatják.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 jĂşlius 26 - 22:27. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.