Vissza a jövőbe 2.

Egy híres film címe is utalhat a Sződy fivérek idei szezonkezdetére. Egy év kihagyás után visszatérnek a szlalom bajnokságba, így 7 év versenyszezon teljesítése után folytatják a versenyzést a szlalomosok között.

vissza_a_jovobe_200_pem (2)JAV                         123

Sportmenü: – Legutóbb tavaly november végén hallottunk Rólatok. Azóta semmi hírt. Beszámolót nem olvastunk a hírportálokon, holnapotokon és a közösségi portálon sem. Van ennek valami oka?

Sződy Szabolcs: „Igen, részben a téli szünet miatt, részben pedig tudatosan nem közöltünk semmit. A tavalyi gokartozás után úgy gondoltam, hogy az országosban próbálok szerencsét. Feljebblépve egy még keményebb mezőnybe. Azonban január végén a szlalom honlapján láttam, hogy a szabályok változtak. Azaz, a régi kategória harátok lettek érvényesek ismét, ami az autónknak megint lehetőséget ad az indulásra. Így a gokartozást lemondtam és a szlalommal kezdtünk el foglalkozni. A slick gumik használata is engedélyezett ismét.”

Sportmenü: – Hogyan készültetek az évre, a jó hír hallatán?

Sződy Zsolt: „Elsőként az eddigi partnereinkkel beszéltük meg, hogy indulunk megint. Mindenki igent mondott, mind támogatói-partneri minőségben. Utána elkezdtünk szervezni az autó építését. Idén már mi is slick gumikkal megyünk, ezt be is szereztük egy barátunk segítségével, majd az ültető rugókat rendeltük meg és építették be a kocsiba. Az összes folyadék is lecserélésre került, többek között az idei szponzorunk miatt és jóvoltából is. Majd az aktuális dekoráció készült el. Összehangolt, jól szervezett munka eredményeként várjuk a nyitófutamot.”

elő            trr

Sportmenü: – Mennyiben történtek változások a csapatban?

Sződy Szabolcs: „Sokban. Ami maradt, hogy mindketten indulunk. Az autó lényegében jobban felkészített és versenyképesebb lett, de még vannak apróbb munkálatok rajta. Nekünk is meg kell majd szokni az új dolgokat, többek között az alacsonyabb súlypontot és a slick gumikat. A lényegi csapatfelállás változatlan egy-egy versenyen, a csapattagokkal együtt. Ahhoz, hogy idén minden kész legyen kb. 45-50 ember együttműködése és munkája kellett. Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget.

Sportmenü: – Akkor vényegében vissza a régi kerékvágásba, de mégsem teljesen…

Sződy Zsolt: „Igen, de a csapat megújult, sok mindenben és ezt még tovább szeretnénk folytatni. Például egy fiatal versenyzővel, aki a szezon közepén vagy ősszel csatlakozik majd aktívan és kezdi el első köreit majd a szlalomban. Ez még a jövő zenéje.”

Sportmenü: – Mik a céljaitok a bajnokságban és azontúl?

Sződy Szabolcs:A bajnoki cím a cél, hiszen ennek lehetősége majdnem elért volt az előző években, de most jó lenne nemcsak megcélozni, hanem meg is szerezni. Ez Zsoltinak már kétszer sikerült korábban, most én is ezen leszek. Már második alkalommal 6 hét alatt építettük fel a csapatot és akkor is jól sikerült, remélem most is az lesz. 8 vagy 9 futamon tervezzük az indulást, 8 futam bajnoki verseny lesz. Gokartozunk és néhányszor, de ahogy régen, nem bajnoki futamokon megyünk, hanem meghívásosban illetve saját szervezésűben is.”

Sportmenü:Sorold fel kérlek, kik működtek közre a felkészülésben és kik támogatják az éves indulásotokat?

Sződy Zsolt: Idéntől a Shell kenőanyagok forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. támogat minket, így termékeit használva és tesztelve versenyzünk a pályán. A Kárászy cég jóvoltából az ültető rugók és a lengéscsillapítók adják a megfelelő úttartást versenyautónknak, amivel értékes másodperceket szerezhetünk. Ennek összehangolása is az Ő munkájukat dicséri. A Sportmenü, a Vác Online az Amdala.hu és a Minden ami Sport hírportálok versenyről-versenyre közölnek rólunk beszámolókat. A Sony műszaki eszközei közül az első versenyen egy fényképezőgépet használunk. Sok-sok embernek köszönjük még a felkészítést az autószerelő műhelytől a dekorációig.

Sportmenü: – 15 éves versenyzéseket alatt sok szép eredményt, helyezést értetek el. Ha jól tudom 86 kupátok van eddig. Mi a további cél például az idei szezonban?

Sződy Szabolcs: „Eredmények tekintetében a dobogós helyek, és a minél jobb köridők. Terveink szerint jó lenne idén eléri a századik kupát is, együtt.”

Sportmenü: – Sok sikert kívánunk Nektek.

Sződy fivérek: „Köszönjük szépen!”

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2016 április 02 - 19:55. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.