Vendégfutam -Veszprémben

Szeptember 16-án új helyszínen harcoltak egymással és az órával az Országos Szlalom Bajnokság versenyzői. A hetedik futamot Veszprémben rendezték, ahol az Oszak és a helyi szervezésű Extrém Kupa csapata közösen együttműködve bonyolította le a 100 indulónak, illetve a nézőknek ezt a versenyt.

Már érezhetően őszies időben, csípős reggelen érkeztek meg a versenyzők és autóik.
Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt a Track Racing csapat két versenyzője egy kicsit a múltat idézték fel: „Ez a pálya, a parkolóban kialakított vonalvezetés számunkra a néhány évvel ezelőtti kecskeméti, szegedi illetve az előtte rendezett szlalom versenyeket idézi. Sok élménnyel, izgalommal egyaránt. A pályaversenyek után most ismét élvezetes lesz ilyen helyszínen menni. Egy kicsit „gondolkodni” kell majd a futamok alatt, mert nem csak egy aszfaltcsíkon megyünk, hanem nevezzük szektoroknak a pálya egyes szakaszait.

Ettől lesz érdekes ez a verseny.” – mondták el prológusként a Sződy fivérek a gyalogos pályabejárás után.

vesz1

A technikai gépátvétel, a nevezés majd a versenyzői eligazítás után rajtoltatták a mezőnyt az első körben.
Szabolcs 19-es rajtszámmal vágott neki a futamnak: „Mivel itt edzőkör nem volt, ezért csak a gyalogos pályabejárás adott némi támaszt, hogy tudjuk a vonalvezetést. Azonban egész más ez az autóban, tempóval. Biztos, hogy lehet még javítani ezen a 2:02 másodperces időn.” – nyilatkozta Szabolcs.

Zsolt 69-es rajtszámmal indult: „Egy kicsit féltem a padkáktól, lévén ez egy parkolóban kialakított pálya. A díszkő amin megyünk, eléggé csikorog, csúszni nem is csúszik annyira. A köridőm 2:03 mp lett.” – így Zsolt.

2
Második körben javult Szabolcs eredménye, méghozzá több mint 3 másodperccel előző köréhez képest. Látványosan gyorsabb is volt a pályán. Körideje 1:59 mp lett.
Zsolt 2 másodperccel hamarabb ért célba. Körideje 2:01 mp lett.

Az ebédszünet után a harmadik mért kört indították. Szabolcsnak még mindig volt tartaléka: „A második körömet éreztem a legjobbnak, és kiderült, itt a végén még tudtam szűk másfél mp-et faragni. Így 1:58-as időm lett a legjobb ezen a pályán.” – mondta el Szabolcs.

Zsolt szinte azonos időt futott, mint előzőleg: „2:01-nél nem sikerült jobbat mennem, ebből két teljesen egyforma köröm lett.” – nyilatkozta Zsolt.

A kb. harminc perces óvási idő után a díjkiosztó következett. Azonban a Sződy fivérek erről a versenyről most kupák nélkül távoztak. Ennek okát a napi összefoglalóban tudhatjuk meg:

„Fontos volt mindenki számára, hogy jó időnk legyen. Sütött a nap, kellemes hőmérséklet volt egész nap. A pálya felemás burkolata izgalmasabbá tette a versenyt, hamar meg lehetett szokni. Külön öröm volt látni a rengeteg nézőt a pálya mellett. Kupát idén most először nem vihettünk haza. Ennek oka, hogy a versenyen az összes résztvevő eredményét nézik, nem csak az Oszak bajnokságban indulókat. Így ezen a versenyen az 5. és 6. helyet szereztük meg, Oszak-ban pedig az 1. és 2. helyet. Várjuk a záró futamot októberben!” – olvashattuk a napi összefoglalót a Track Racing versenyzőitől, Sződy Szabolcstól és Zsolttól.

A bajnokság záró futamát október 14-én a Kakucsringen rendezik. A versenyzők és a Szervezők is minden kedves látogatót, érdeklődőt várnak szeretettel.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2013 február 01 - 22:02. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.