Új kihívásokkal, új szakágban

A hosszú, több mint 5 hónapos téli szünet után 2015-ben új szakágban próbálja ki magát a Track Racing csapat versenyzője. Zsinórban 8 évet versenyzett országos bajnokságban, majd a sok kérdőjel miatt úgy döntött, hogy egy kisebb, de semmiképpen sem lekicsinylő bajnokságban vesz részt idén.

Sződy Szabolcs már gokartozott korábban, de bajnokságban még nem indult:

„Régebben mentem néhányszor gokarttal, aztán 2010-ben beneveztünk Zsolti öcsémmel egy futamra. Akkor azt nyilatkoztuk, hogy jó futam volt, de nem tervezünk szakágváltást. Ez akkor így is volt. Azonban most a szűkös anyagiak és egyéb változások miatt úgy döntöttem, ebben az évben egy gokart bajnokságban vezetek egy kis járművet. Mindig is érdekelt, szerettem menni vele, de eddig nem gondolkodtam bajnoki sorozatban.” – nyilatkozta Szabolcs, akiről jóformán a téli uborkaszezonban nem nagyon lehetett hallani, egy interjút kivéve.

„Mivel a szlalom bajnokságban való részvétel esélytelensége csak február közepén lett biztos, nem tudtam volna mit mondani, de már „B” tervként meg volt hol megyek, ha ki kell hagynom idén az OB-t, ahogy ezt a tavalyi díjkiosztómon is már említettem. Komolyan veszem ezt a versenysorozatot is, már felkészültem rá.” – majd kezdte meg a tesztköröket a versenyző.

DSC_0943          DSC_0776

A pálya rendelkezésére állt, így egyedül róhatta a köröket. A többféle vonalvezetés először adott feladatokat, majd később a minél jobb köridő számított.

„Nagy a fizikai igénybevétel ezekben a kis „zsámolyokban” ülni és a nagy kanyarsebességük és tapadásuk miatt szükség volt többek közt egy ülésbetétre, amit korábban egy üléspróbán bemértünk. Ezen kívül a kondíció javítása is folyamatban van, ami a kondi, úszás és biciklizés együttes edzéséből áll. Nem tudok esélyt latolgatni, nem ismerem még az ellenfeleket, de hallomásból tudom, hogy kemény mezőny lesz. Kíváncsian várom, hogyan debütálok itt és milyen eredménnyel kezdek itt jövő héten? A sport iránti tisztelet az elsődleges, ezért ide is teljesen felkészültem érkezem.” – mesélte Szabolcs, aki már várja a hamarosan közeledő rajtot.

DSC_0790          DSC_1000j

                                                                       

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 március 29 - 17:00. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.