Tovább vezetve

Április 17-én folytatódott Kakucson a Magyar Szlalom Bajnokság, melynek második futamát a sokak által kedvelt KakucsRingen bonyolították le. A szlalomosok mezőnye most 68 nevezőt jegyzett, akik most is értékes pontokért és helyezésekért vívtak meg a bójákkal tarkított aszfaltcsíkon.

 Felkészülés a versenynapra…

 „Elsőként, nagyon örültünk a lacházi eredménynek, de annál jobban annak, hogy az autónk nagyon jól ment. Mára még jobban készültünk, ugyanis a slick gumijainkat most vetjük be itt, a pályaversenyen idén. A vonalvezetés jó ritmusú, a gyalogos pályabejárás során már látható volt ez. Majd az edzésen tapasztaltuk is. Várjuk az első kört, mert kíváncsiak vagyunk milyen köridőkre képes most az autónk, illetve mi is.” – nyilatkozták a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

Újonc a pályán

 A Track Racing csapat új versenyzője, Házi Ádám – aki már egy ideje a csapat tagja – gokartozással kezdte, de ott sem indult még sok futamon. Szárnyait bontogatta, és idén úgy döntött, hogy kipróbálja a szlalom szakágat:

„Eredetileg csak jövőre terveztem indulni a bajnokságban. De Szabolcs és a csapat invitálására most úgy éreztem, itt a lehetőség és élek vele. Beneveztem első autóversenyemre. Egyelőre izgulok, nem tudom még hogyan teljesítek, de belevágtam.” – kezdte a napot az újonc.

Hárman a rajtvonalnál

 103-as rajtszámmal Zsolt kezdte meg csapattársai közül az első versenykört. Viszonyítás híján nem nagyon lehetett tudni, mennyi a futott jó kör: ”Egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy a gumik jól tapadtak, szépen vezethető volt az autó. Mivel most mentem először a slickekkel, még pontosan nem tudom a megfelelő hőmérsékletét sem. Mindenesetre nagyon jó volt vezetni.” – mondta az első kör után Zsolt. Körideje 2 perc 11 másodperc lett.

Szabolcs 214-es rajtszámmal kezdte meg első mért körét. Jobb eredményt ért el, mint fivére: ”Nagyon jó volt az edzés körben kitapasztalni gumijainkat, de ott nem mutatta meg igazi képességét. Itt a mért körön kedvezően tapadtak, főleg a kanyarokban számított, ahol így nem kellett elvenni a gázt. Ez a köridőn is meglátszott 2:10-et mutatott az óra.” – számolt be Szabolcs.

Kakucs       Jobb

Házi Ádám, a harmadik versenyző most próbálta ki első ízben élesben az autót, a pályát és magát a versenyt: ”Az első kör nagyon fura volt. Ez idáig nem nagyon vezettem ilyen stílusban, de rögtön megtetszett és úgy éreztem hamar beletanulhatok. Az autót egy élmény volt vezetni.” – hallhattuk az első kör után Ádámtól. Körideje 2:22 mp-es idő lett.

 A második kört kis szünet után indították.

Ismét Zsolt állt a rajtvonalnál. A Suzuki jó rajtja után jobb időeredménnyel ért célba, mint előzőleg. Igaz, csak egy másodpercet faragva, de 2p 10 mp-es idejével javított.

Szabolcs viszont még többet. 2p 8 mp-es köridejével két másodperccel hamarabb ért célba.

De igazán Ádámteljesítménye volt látványosan jobb. Ő kerek 9 mp-cel volt jobb önmagánál, és ezzel igencsak ráérzett a pálya ritmusára.

A rövidített ebédszünet után az utolsó kör következett.

Zsolt ugyan azonos, 2p 10 mp-es időt ment mint előzőleg, de picit javított a tizedeket illetően: ”A napsütésnek köszönhetően a hőmérséklet melegedett, ami jót tesz az aszfaltnak és a gumiknak, de így kicsit el is melegedtek az abroncsok. Néha picit bizonytalanabb volt az autó az íveken, azonban még így is jól vezethető. De javítani már nem tudtam, csak hozni az előző köröm idejét” –  osztotta meg a tényeket Zsolt.

Szabolcsnak sem sikerült jobban teljesítenie: „A köridőm nagyjából azonos lett Zsoltiéval. Hiba nem nagyon volt benne, sőt, még jobban nyomtam. De én is éreztem, hogy már jobban elmelegedett a slick. Viszont van egy  kettő nullanyolcas időm…” – bízott a jó eredményben Szabolcs, akinek most is a 2:10 mp-es idő volt elérhető.

Ádám ugyan nem javított számottevően, de mégis legjobb részeredményét hozta:

„Nagyon kezes és fürge az autó, hamar meg lehet szokni. Körről körre tudtam javítani az időmön. A harmadik körben futottam a legjobb időmet, aminek nagyon örülök.”- mesélte Ádám, aki egy másodpercet javítva 2:12-es köridővel ért célba.

Újonc kör     Kakucs1

 Az eredmények

 A óvási idő után a díjkiosztón Sződy Szabolcs vehette most át az első helyért járó kupát. Majd másodikként befutó fivére, Sződy Zsolt lépett fel a dobogó középső fokára és egy erős ellenfél, Berente Gábor lett a harmadik. Házi Ádám egyetlen másodperccel maradt le a dobogó legalsó fokáról, de nem bánkódott. Így is helyt állt debütálása során. A tabellát a Sződy fivérek vezetik továbbra is.

Díjkiosztó2           DSC_0604.2

A verseny napi összefoglalója:

„Készültünk a versenyre. Sejtettük, hogy izgalmas és jó futam lesz itt Kakucson, a ringen. Az időjárás is kedvező volt, a délutáni széltől eltekintve. Igazán élveztük a futamokat a minél jobb eredmény elérése mellett is. De nem voltunk görcsösek. A várt eredménnyel távozunk. Most egy hosszabb szünet jön, ezt persze még egyéb munkákkal és felkészüléssel töltjük, de nyugodtan. Hiszen most elég jól állunk a tabella szerint, ezt meg is kell tartani, de ez nem könnyű az autósportban. Ádámnak gratulálunk. Nagyon komolyan helyt állt élete első autóversenyén és igen tehetségesnek bizonyult. Még megerősíti a továbbiakban is, amikor indul még futamokon.” – nyilatkozták a Sződy fivérek.

 „Rendkívüli élmény volt az egész nap, biztos fogok még menni idén. Remélem egyre gyorsabb leszek, de ez az év még csak inkább a gyakorlásról szól és idővel majd szeretnék saját autóval menni. Mindenesetre köszönöm a csapatnak és a Sződy fivéreknek a felajánlást, hogy ezzel az igen jól megépített Suzukival mehettem és mehetek az évben még pár futamon.” – mondta el néhány mondatban a napi élményeit és tapasztalatait Ádám.

A Csapat

Következik…

Most hat hetes szünet következik a bajnokságban. Legközelebb Kecskeméten versenyzik a szlalom mezőnye, június 5-én a kecskeméti gokartringen.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2016 április 26 - 10:26. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.