Tó-túra Velencén

Május 18-án negyedik alkalommal rendezték meg a Tour de Velencei-tó körtúrát. Mindenki, aki nyeregbe pattant indulhatott ezen a futamon. Több kategória volt a résztvevők számára. A napot a profik nyitották, ők versenyszerűen vettek részt az eseményen. A lelkes amatőrök választhattak a 72 km-es „Vadkacsa-túra” és a 30 km-es standard futam között. Ez utóbbin indult a Track Racing két versenyzője, Sződy Szabolcs, Sződy Zsolt és csapata.

DSCF3295

Zsolti már harmadszor indul a túrán. Most idén sikerült lecsábítania engem és még néhány lelkes ismerősünket is. Sok-sok évvel ezelőtt indultam néhány bicikliversenyen. Aztán nyergeltem át az autósportba. De most jó érzés itt lenni, nagyon jó a hangulata, nincs stressz sem, hiszen ez nem verseny, nincs megmérettetés.” – nyilatkozta Szabolcs.

A négy rendezésből én most harmadszor indulok ezen a túrán. Mivel nagyon tetszettek az előzőek, invitáltam Szabit és a barátaimat, akik örömmel jöttek le, hogy körbetekerjük a tavat. Ezáltal mindenki jobban megismeri és egyben teljesíti a távot. Nem is beszélve a kellemes környezetről és a helyszínről itt a tó partján. ” – mondta el Zsolt.

DSCF3509              DSCF3512

A fivérek és kis csapatuk egyenletes tempóval teljesítette a távot. A Szervezők két pihenőt is beiktattak, ahol vizet és müzli szeleteket osztottak a jobb teljesítményhez mindenki számára.

Szabolcs drótszamara különlegessége volt a mezőnynek, hiszen egy tandemmel indult, ami elég nagy népszerűségnek örvendett az indulók között:

Nagyon kellemes volt ez a túra. Elején tartottam attól, hogy edzés nélkül gondot okozhat a 30 km-es táv és a szintkülönbségek, de akár még egyszer letekerném ezt a kört. Tandemmel még sosem mentem, pláne nem túrán. Másképp kell kormányozni, nagyon belendül, ha ketten jól meghajtjuk. Tetszett, hogy nem szólóban mentem. Többen kipróbálták, elsősorban utasként.” – mesélte nekünk Szabolcs.

Körül-belül kétezer biciklis között mehettünk. Különlegességként az én ötletem volt a tandem. Kipróbáltam és nagyon tetszett. Akár vezetőként, akár utasként ült rajta az ember.” – mondta el Zsolt.

DSCF3380           DSCF3522

A Track Racing csapat tagjai az emberi erővel hajtott „zöld” járművek után ismét visszatérnek a benzingőzös autósport világába a következő versenyen.

Fotók:

Track Racing

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 május 20 - 13:25. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.