Testvérharc az aszfaltcsíkon

Az Országos Szlalom Bajnokság negyedik fordulóját a Közép-európai zónafutammal karöltve rendezték a Kakucs Ringen. Június 9-én 88 nevező készült fel az igazi pályaversenyzésre.

 

SzĹ‘dy Szabolcs Ă©s SzĹ‘dy Zsolt, a Track Racing csapat versenyzĹ‘inek esĂ©lylatolgatása olvashatĂł:”NĂ©gy hĂ©ttel ezelĹ‘tt is itt versenyeztĂĽnk. Gyors pálya, rövid fĂ©kĂşttal Ă©s tempĂłs kanyarokkal. AutĂłnkon egy fĂ©kfelĂşjĂ­tás Ă©s aprĂłbb javĂ­tások törtĂ©ntek. MegprĂłbálunk a slick gumik nyomába Ă©rni, lehetĹ‘leg minĂ©l közelebb. CĂ©lunk a kisebb idĹ‘kĂĽlönbsĂ©g elĂ©rĂ©se Ă©s a dobogĂłs hely megszerzĂ©se.” – nyilatkozták a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

 

A gyalogos pályabejárás és az edzőkör után versenyzői eligazítás következett magyarul és angolul, majd az első futam.

Szabolcs 305-ös rajtszámmal startolt: „Már az elsĹ‘ kör jĂłl indult. Nemcsak azĂ©rt, mert hibátlanul Ă©s tempĂłsan sikerĂĽlt, hanem fĹ‘leg azĂ©rt, mert sehol nem kell gondolkodni, hogy melyik iránybĂłl kell venni a bĂłjákat. JĂł körnek mondhatĂł, de mĂ©g lehet rajta hozni.” – mondta Szabolcs. Körideje 2 perc 5 másodperc lett.

Zsolt rajtolt 312-es rajtszámmal: „A pálya már nem poros, ennek ellenĂ©re nekem csĂşszkált az autĂłm, de mĂ©g Ă­gy is elĂ©g jĂłl mentem. RemĂ©lem, a további köreimben javĂ­tok idĹ‘eredmĂ©nyemen.” – Ă­gy vĂ©lekedett Zsolt. Körideje 2:05 mp lett, azonos eredmĂ©nye, mint fivĂ©rĂ©nek.

Szabolcs második körében javított 2 másodpercet, 2:03-es idejével ért célba. Zsolt szintén faragott 2 másodpercet. Ugyancsak 2:03-as köridővel metszette át a fotocellát.

A félórás ebédszünet után következett a harmadik és egyben utolsó kör.

Szabolcs nem számĂ­tott rá, hogy mĂ©g számottevĹ‘en javulhat: „Kockáztatnom kellett, mert Zsoltival szinte azonos idĹ‘eredmĂ©nnyel álltunk, nĂ©hány század volt közöttĂĽnk. Magyarán, aki most volt a gyorsabb, az lesz a dobogĂłs. Mindent megtettem, egy hibátlan Ă©s gyors kört mentem. Több, mint 1 másodpercet javĂ­tottam. Amit nem hittem volna, hogy meg tudom csinálni, de sikerĂĽlt. A legĂ©lvezetesebb köröm volt, már rĂ©g nem autĂłztam ilyen jĂłt.” – Ă­gy Szabolcs, aki az 2:02 mp-es eredmĂ©nnyel sikeresen teljesĂ­tette a harmadik kört.

Zsolt is a legjobb köridejĂ©t Ă©rte el: ”Bevállaltam Ă©n is. Amit lehetett megtettem, Ă­gy is csak 1 tizeddel maradtam le SzabitĂłl. Nagyon szoros volt, azonos kĂ©pessĂ©geink okán, csak egy kevĂ©sen mĂşlt most is, mint jĂł párszor már versenyzĂ©sĂĽnk során.” – mondta Zsolt, akinek körideje szintĂ©n 2:02 mp lett.

 

A 30 perces óvási időt eltelte után várták a díjkiosztót a versenyzők és csapattársaik. Szabolcs a dobogó legalsó fokára fért fel, és vehette át a harmadik helyért járó kupát. A bajnokságban még mindig Szabolcs vezeti a kategóriát, holtversenyben versenytársával. Zsolt a negyedik helyre esett vissza.

Pontállás:

 

Sződy Szabolcs       15 pont

Kecskeméti Gyula  15 pont

Csíkos Balázs          13 pont

Sződy Zsolt             11 pont

 

 

A Track Racing versenyzőinek napi összefoglalóját olvashatják:

 

„MeglepĹ‘en kellemes nyári idĹ‘nk volt, nem is számĂ­tottunk ilyen tiszta Ă©s meleg hĹ‘mĂ©rsĂ©kletre. Bár, gumijaink jobban melegedtek, Ă­gy is megfelelĹ‘en tapadtak Ă©s a slickeket összesĂ­tĂ©sben megközelĂ­tettĂĽk kĂ©t Ă©s fĂ©l másodpercre. Nagyot autĂłztunk, vĂ©gig ott voltunk fejben. Ezt akkor is elmondanánk, ha az eredmĂ©nyeink vagy idĹ‘eredmĂ©nyeink rosszabbak lennĂ©nek. De Ă­gy pláne örĂĽlĂĽnk. Nincs taktika, nem segĂ­tjĂĽk egymást, mindenki ellenfĂ©l a pályán. Nem volt semmilyen problĂ©mánk, kerek versenynap volt. Körröl-körrel jelentĹ‘sen javultak eredmĂ©nyeink, ez mĂ©g jobban motivált. AutĂłnk most jobban is „muzsikált”, mint 4 hĂ©ttel ezelĹ‘tt, Ă©s a pálya vonalvezetĂ©se is jobban tetszett. KĂ­váncsian várjuk a bajnokság ötödik futamát, a szezon második felĂ©t. Mivel MĂłron mĂ©g nem versenyeztĂĽnk, nem ismerjĂĽk a pályát.”– foglalták össze a nap esemĂ©nyeit a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

 

A bajnokság ötödik futama Móron lesz július 7-én. Beszámolónkat itt a csapat honlapján olvashatják a futam után.

 

FotĂłk: Czárl Adrienn – Track Racing

 

 

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 március 04 - 13:21. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.