Sződy Zsolt: A tavasz biztosan a tekerésé

Tavak körbetekerése az egyik kedvenc időtöltése a Track Racing sportolójának. Sződy Zsolt a Velencei-tavat minden évben számtalanszor pedálozza körül biciklijével, de ami eddig csak terv volt, az megvalósult április végén. A Balatonkör, azaz 206 km egy nap alatt.
„RendkĂ­vĂĽli Ă©lmĂ©ny volt ez a tĂşra számomra Ă©s azt hiszem az ezer rĂ©sztvevĹ‘nek is. Az Ă©szaki parton lĂ©vĹ‘ emelkedĹ‘kön az alattam lĂ©vĹ‘ „nagy vas” kerĂ©kpár plusz nehezĂ­tĂ©s volt, de nem adtam fel.” – mondta Zsolt. „A dĂ©li hĹ‘sĂ©gre is kellemes emlĂ©kkĂ©nt gondolok már. Mindenkinek ajánlom az idei nyárra – ha mĂ©g nem teljesĂ­tette – hogy prĂłbálja ki a Balaton körbekerĂĽlĂ©sĂ©t. Azaz ne prĂłbálja, hanem tegye meg! A Balatonkör, mivel szervezett rendezvĂ©ny, minden Ă©vben egynapos, de pl. barátokkal nĂ©mi fĂĽrdĹ‘zĂ©st Ă©s programokat beiktatva bĹ‘ven megĂ©ri többnaposra, egyhetesre elhĂşzni a tĂşrát.”
DSC04038            DSC04022
Sződy Zsolt a már szokásos és szintén profin megszervezett Velence-körön is ment, ahol a családi túrán évek óta mindössze 30 km hosszú a táv. A rendezvény új központja a tavaly átadott Velence Korzó volt, ahol Zsoltot megállítottuk pár kérdésre.
ÉrdeklĹ‘dĂ©sĂĽnkre elmondta, hogy a benzingĹ‘zös világgal egyáltalán veszett össze, semmi baja az autĂłsporttal, csak Ă©pp Ăşgy alakultak az anyagi / szponzori dolgok, hogy a termĂ©szetközeli Ă©lmĂ©nyekben pihen meg ebben az Ă©vben. ĂŤgy jelenleg a „zöld sportban” vesz rĂ©szt gyakrabban.
Gyerekkorom Ăłta kerĂ©kpározom, de nem versenyzem benne. Élvezem, hogy az erĹ‘m átmegy a haladásba, legyĹ‘zök emelkedĹ‘ket,  jutalomszáguldást kapok a lejtĹ‘kön Ă©s mellette járművet irányĂ­tok. Tekintgethetek a zöld tájra vagy a kĂ©k vĂ­zre Ă©s Ă­gy környezetbarát tevĂ©kenysĂ©gem is van.”
DSC04021              IMG_20150516_153715
Zsolt elmondta, hogy minden évben egyre több ismerősét tudja meghívni egy-egy általa szervezett túrára is.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 jĂşnius 04 - 10:27. - Kategória: EgyĂ©b
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.