Szezonkezdés a Track Racing-nél

Idén ötödik évüket kezdik meg a 3 éves Track Racing Sportegyesület versenyzői az Országos Szlalom Bajnokságban. Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt mellett év közben egy harmadik versenyző is „ringbe száll”, akit a csapat később mutat majd be. Addig is Szabolcs és Zsolt összegzi az előző évet, és elmondja, hogyan készültek fel az idei évre, milyen változások történtek, és mit várnak a szezontól.

 

Sz. Szabolcs: „2009-ben, amikor belekezdtĂĽnk az országos bajnokságba, sikerĂĽlt az Ă©v vĂ©gĂ©n a dobogĂł harmadik fokán vĂ©geznĂĽnk, az Ă©n jĂł voltombĂłl, akkor mĂ©g egy Trabanttal. – kezd bele Szabolcs. 2010-ben bajnokok lettĂĽnk a kategĂłriában, majd váltás törtĂ©nt. Trabant után Suzukival folytattuk, Ă©s egy kategĂłriával feljebb indulunk. A közĂ©pmezĹ‘ny volt a reális elĂ©rhetĹ‘ helyezĂ©s. KĂ©t Ă©v után ismĂ©t visszamegyĂĽnk a legkisebb kategĂłriába, hogy a már ĂşjbĂłl nĂ©pszerű mezĹ‘nyben bajnoki cĂ­met szerezzĂĽnk, 2009 után ismĂ©t, de már Trabant helyett itt is egy Suzukival.”

Sz. Zsolt: „Nagy különbség nincs a két autó között, színben is csak árnyalatnyi. Az 1.3-as, 5 ajtós 16 lóerővel erősebb, mint a jelenlegi 1.0-es 3 ajtós, de a kategóriában mindenkinek azonos autója lesz, már ami a Suzukikat illeti. Ez az autó könnyebb, kisebb, és jó állapotú, mint 1-3-as elődje. Fontos szempont volt, hogy ne kelljen nagyobb szervizt, javítást igénybe venni. Versenykész azonban csak most lett.”

Sz. Szabolcs: „Nagyon jó alap volt az előző két év ahhoz, hogy kitapasztaljuk a Swiftet, és ennek a típusnak előnyeit. A kiló és lóerő arányának okán ez a típus a legmegfelelőbb a maga kategóriájában versenyzésre és a jó eredmények elérésére.”

Sz. Zsolt: „Természetesen még a szezon előtt nem tudjuk mire lesz képes az autó, csak latolgatjuk az esélyeket. De bízunk benne, hogy a jól felkészített versenyautó megfelel majd a pályán és jó eredményekért küzdhetünk az ellenfelekkel, akikkel tiszteljük egymást és elismerjük tudásukat és tehetségüket. Az eredményeket fokozatosan fogjuk látni.”

Sz. Szabolcs: „Hétfőn este már tisztában leszünk az erőviszonyokkal. Hiszen nem tudjuk, hogy az ellenfelek mit csináltak, milyen felkészültek ők maguk és versenyautóik. A szezon elején mindig maradnak hátra tennivalók. Ez így történt velük is, évről-évre. Talán idén sikerül a legfelkészültebben indulnunk. Kitűzött célunk, hogy idén bajnokok legyünk, és ha ez magas léc, a második vagy harmadik hely miatt sem leszünk elkeseredve.”

Sz. Zsolt: „Természetesen mindenki szereti az autósportban az erőt és a sebességet. Azonban a kis kategóriák költséghatékonyságuk mellett a kis erőviszony különbségek miatt is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen nem egyszer fej-fej mellett dől el, ki a jobb, ki ér el jobb eredményt. Ezért ismét bővül ezekben a kategóriában az indulók száma.”

Sz. Szabolcs: Idei hátterünket ugyanazok a támogatók segítik, akik az előző években is mögöttünk voltak: A Practilub Kft, a Vác Online hírportál, a Kárászy cég és a Getback. Egy új támogató, a Forma 1-ben gumiszállító Pirelli is beszáll csapatunkat erősítve, hogy hozzásegítsen minket a minél jobb eredményhez. Az autóban a sport lengéscsillapítók és az ehhez tartozó toronymerevítő mellett egy sport kipuffogó dob is látható és hallható lesz a versenypályán.”

Sz. Zsolt: „Minden kedves Ă©rdeklĹ‘dĹ‘t autĂłsport rajongĂłt sok szeretettel várunk április 30-án KecskemĂ©ten, az elsĹ‘ kĂ©t futamon – egyiket dĂ©lelĹ‘tt, a másik versenyt dĂ©lután rendezik. Vagy a szezon bármelyik futamán, ami a versenynaptárban szerepel.”

 

FotĂłk: Track Racing

 

 

 

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2012 április 28 - 16:08. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.