Szegeden küzdöttek a szlalomosok

Május 29-én Szegeden a Napfény Park kereskedelmi központ parkolójában folytatódott harmadik futamával az Országos Szlalom Bajnokság. A reggeli hűvös után nyári melegben rótták a köröket az indulók. 39 nevezés érkezett a versenyre.

A Track Racing versenyzői, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt így nyilatkozott a futam előtt:

„Korán keltĂĽnk, hogy BudapestrĹ‘l idĹ‘ben megĂ©rkezzĂĽnk Szegedre. Ez idĂ©n a legtávolabbi futamunk. A pályát már gyalogosan bejártuk, egy-kĂ©t hĂşzĂłs kanyartĂłl eltekintve jĂłl autĂłzhatĂł lesz. A vegyes burkolatĂş pálya azonban okozhat meglepetĂ©st.” – mondták el a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

Az autós pályabejárás után némi versenyzői eligazítás következett, majd az első mért kör.

Zsolt 403-as rajszámmal indult. A tekergős pálya vonalvezetése tetszett a versenyzőnek: „Jól átlátható volt a pálya, vannak gyorsabb és lassabb szakaszok benne, ez a pálya adottsága. Elég jó köridőt mentem elsőre, 2 perc alatti idővel.”- hallhattuk Zsolttól. Körideje 1 perc 58 másodperc lett.

Szabolcs 414-es rajtszámmal vágott neki a versenynek. ElsĹ‘ köre lassĂş, de biztos volt: ”Az edzĹ‘ kör után már Ă©lesben jobban Ă©lveztem a versenyt, bár a visszafordĂ­tĂłnál elĂ©ggĂ© megcsĂşszott az autĂł hátulja. Hideg volt a dĂ­szkĹ‘ Ă©s a gumik is kora dĂ©lelĹ‘tt. De lesz mĂ©g kĂ©t javĂ­tási lehetĹ‘sĂ©g.” – mesĂ©lte Szabolcs elsĹ‘ körĂ©nek tapasztalatait. Körideje 2:02 mp lett.

Második körben Zsolt összeszedetten, pontosan futott egy 1:56-os időt, azonban bóját érintett, így körideje 1:58 mp lett. Szabolcs szintén jól vezette a Suzukit, lényegesen javult időeredménye /1:56mp/, azonban az utolsó bójasor vele is kibabrált, így ő is 1:58 időeredménnyel ért célba.

A SzĹ‘dy fivĂ©rek között – a jobb köreiket tekintve- egy tizedmásodperc a kĂĽlönbsĂ©g, ami Ă©rtelemszerűen azt jelenti, hogy várhatĂłan a harmadik körben dĹ‘l el, ki lesz a jobb? Az ebĂ©dszĂĽnet után következett is az utolsĂł lehetĹ‘sĂ©g.

Zsolt egy jĂł rajt után tempĂłsan vette az Ă­veket, a „kĂ©zifĂ©kes” fordulĂł is jĂłl sikerĂĽlt a pálya elsĹ‘ szakaszában. Azonban a második szakaszon már hibázott, Ă©s a ritmusbĂłl kiesve bĂłjákat döntött, Ă©s mĂ©g a padkára is felfutott kissĂ©, közvetlenĂĽl a cĂ©lba Ă©rkezĂ©s elĹ‘tt: „Az elsĹ‘ kĂ©t körömmel elĂ©gedett voltam, ez a harmadik már nem jött össze. Bevallom, kicsit elfáradtam, de inkább a pálya második felĂ©ben, a visszafordĂ­tĂł után nem jött ki Ăşgy a lĂ©pĂ©s, hogy a szűk, lassĂş Ă­veken jĂł ritmusban autĂłzzak.” – szomorkodott Zsolt. Ideje 2:01-re esett vissza.

Szabolcs egyenletes Ă©s hibátlan autĂłzással elĹ‘zte meg öccsĂ©t: „Gondolkodtam, hogyan nyerhetnĂ©k pár tizedet, esetleg egy-kĂ©t másodpercet, Ă©s Ăşgy döntöttem a pálya elsĹ‘ szakaszát egyes sebessĂ©gi fokozatban teszem meg. Jobban gyorsult az autĂł ezeken a kanyargĂłs rĂ©szeken, aztán a visszafordĂ­tĂłnál picit megcsĂşsztam, de mĂ©g idĹ‘ben korrigáltam. Bár ott vesztettem pár tizedet. A lĂ©nyeg, hogy hibátlanul mentem vĂ©gig Ă©s ezzel a jobb helyezĂ©st elĂ©rtem.” – nyilatkozta Szabolcs. Körideje 1:57 mp lett. HĂ©t tizeddel verte meg Zsoltot az összesĂ­tĂ©sben. Az Ăłvási idĹ‘ letelte után a verseny vĂ©geredmĂ©nyĂ©nek kifĂĽggesztĂ©se következett, majd a dĂ­jkiosztĂł.

A Track Racing két versenyzőjének napi összefoglalóját olvashatják:

„Reggel meglepĹ‘en hűvös idĹ‘ben Ă©rtĂĽnk a városba, de amint rajtoltunk, már nyári hĹ‘sĂ©gben tettĂĽk ezt dĂ©lelĹ‘tt. KĂĽzdöttĂĽnk elĹ‘bb a hideggel, kĂ©sĹ‘bb a meleggel Ă©s a másodpercekkel a futamokon. KormányforgatĂł, mĂ©gis jĂł vonalvezetĂ©sű pályán versenyezhettĂĽnk. ÉrtĂ©kes pontokat szereztĂĽnk a bajnoki tabellán, szám szerint három illetve kĂ©t pontot. A kategĂłriánkban három futam után a közĂ©pmezĹ‘nyben vagyunk. 12 indulĂłbĂłl a hatodik Ă©s nyolcadik helyen, a pillanatnyi állás szerint. A versenynaptár szerint most jönnek az igazán tempĂłs, gyors, Ă©pĂ­tett versenypályák a bajnokságban. Ezeket nagyon várjuk, mert autĂłnknak jobban fekszenek. Várjuk a következĹ‘ futamot.” – számoltak be a nap esemĂ©nyeirĹ‘l a SzĹ‘dy fivĂ©rek, Szabolcs Ă©s Zsolt.

A negyedik futam június 26-án lesz Kecskeméten, a gokart stadionban. Erre a versenyre a magyar, az osztrák és a Közép-európai zóna mezőny érkezik. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a versenyzők és a szervezők.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 jĂşnius 01 - 10:57. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.