Pontvesztéssel is fej-fej mellett

A KartFarm EVO 6 Kupa szeptember 12-én rendezte első őszi futamát. A 15. és 16. futamra 28 nevezés érkezett. Ebből a kategóriában 10 (1-es), 12 (2-es) és 6 (3-as) versenyző indult.

A kettes kategória mezőnyében helytálló Sződy Szabolcs, a Track Racing versenyzője. A teljes bajnokságban, bajnoki pontokért induló gokartos jelenleg a nyolcadik helyen áll, és ezt szeretné is megtartani:

„Kiélezett a küzdelem, hiszen csak pár pontra maradunk el egymástól a középmezőnyben. Éppen ezért minden futam, sőt, minden időmérő edzés fontos lesz. A pálya jelenlegi vonalvezetése optimális, bár még most egy kicsit vizes az éjjeli eső után. Fontos a mért kör és az adott gokart, amellyel indulunk.” – mondta el Szabolcs a futam előtt.

Az első időmérő edzés eredményével Szabolcs a „B” döntő negyedik helyére szorult. 26,209 másodpercet elérve egy nem túl sikeres edzésen volt túl. A 3-as gokarttal rajtolva a futam elején lemaradt, majd ledolgozva ezt, megelőzte előbb a 2-es, majd a 5-ös gokartot. Harcban az első helyért, végül megelőzte az 1-es számú gokartot, de ügyesen bebújt mellé az 5-ös számú versenyző, és így Szabolcs végül a 2. helyen látta meg a kockás zászlót a „B” döntőben:

„Örültem, hogy a 3-as gokarttal mehettem és azt húztam a sorsoláskor. De valahogy a gázpedál nem működött megfelelően, így a rajt előtt is tapasztaltam, hogy kétszer kell gázt adni ahhoz, hogy meglóduljon a gép. Ez plusz figyelmet követelt, és sajnos nehézséget okozott, minden kigyorsításkor. Történt ez például az első helyért való küzdelmem során. Azért így is sikerült a második helyet megszereznem, de jobban örültem volna egy győzelemnek. – mesélte Szabolcs az első futam után.

A második időmérő igen szorosra sikeredett. 25.482 mp-es eredménnyel a „B” döntő első rajtkockájából indulhatott. Jó rajttal tartotta első helyét a 7-es gokarttal, de közben az 5-ös majd a 9-es gokart is megelőzte. Így végül a harmadik helyen futott be a Track Racing csapat versenyzője.

„Jól tartottam az első helyet, elég jól ment a gokartom is. De jó pontokon előztek meg a versenyzőtársaim, ügyesek voltak és sikerült megtartaniuk az első és második helyet, így nekem csak a harmadik jutott. Ez nem is lenne baj, de a kiélezett küzdelem miatt értékes pontokat vesztettem ellenfeleimmel szemben. Ezért van aggodalom kissé bennem. – számolt be Szabolcs a második futam eseményeiről.

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Az elején a szabadedzésen kissé csúszkáltak még a gokartok, de aztán fokozatosan száradt fel a pálya. Végül mindenki száraz aszfalton rótta a köröket. Nekem az edzések nem sikerültek túl jól, nagyon kis különbségek alakultak, főleg a „B” döntő előtt. Ez meg is pecsételte a versenyek, vagy legalábbis a rajtok sorsát. Sajnáltam, mert most elfogyott az előző két futamon megszerzett előnyöm. Viszont most nagyon szoros lesz a záró futam. Ott kel jól teljesíteni, három hét múlva.– foglalta össze a napot Szabolcs.

A gokartversenyző így 11 ponttal növelte pontszámát az összesített tabellán. Így 25-ből tartja 8. helyét a bajnokság kettes kategóriájában, két futammal a vége előtt 103 ponttal. A bajnokság záró futamait, a 17. és 18.versenyt október 3-án folytatják a megszokott csömöri KartFarm pályán rendezik, ahol eldől a végső eredmény az éves bajnokságban.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 november 07 - 21:38. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.