Oszak futam a Kakucs Ringen

 

Hatodik fordulójához érkezett az Országos Szlalom Bajnokság. A nyolc futamos versenysorozat mezőnye szeptember 4-én a Kakucs Ringen rótta a köröket, hogy ismét összemérje tudását és ügyességét: ki a gyorsabb ezen a pályán?

Már korán reggel nagy melegre lehetett számítani, ami a gumik tapadása szempontjából is nagy előny, nem beszélve a tovább folytatódó kellemes nyári időről.

A SzĹ‘dy fivĂ©rek számára nem Ăşj helyszĂ­n: „Tavaly Ĺ‘sszel már versenyeztĂĽnk itt, nagyon tetszett a pálya vonalvezetĂ©se, habár nem bajnoki futamon indultunk, Ă©lveztĂĽk a vezetĂ©st itt. Most a bajnokságon belĂĽl pontokĂ©rt versenyzĂĽnk ismĂ©t. A pálya vonalvezetĂ©se az eredetihez kĂ©pes fordĂ­tva van.” – hallhattuk SzabolcstĂłl Ă©s ZsolttĂłl.

A versenyzĹ‘i eligazĂ­tás után – amely magyarul Ă©s angolul is elhangzott, mivel ez a verseny közĂ©p-eurĂłpai zĂłna futam is volt egyben – minden versenyzĹ‘ megfutotta edzĂ©skörĂ©t, majd kezdetĂ©t vette az elsĹ‘ mĂ©rt kör.

Szabolcs 102-es rajtszámmal indult Ă©s a pálya elsĹ‘ szakaszában hibátlanul Ă©s gyorsan is ment: „Figyeltem arra, hogy ne nagyon csĂşszkáljon a kocsi, mivel mĂ©g hideg gumikkal mentem Ă©s az aszfalt sem volt meleg annyira reggel. JĂłl ment minden, amĂ­g a cĂ©legyenes elĹ‘tti bĂłjasor elĂ© nem Ă©rtem. Nem tudom miĂ©rt, de rossz iránybĂłl kezdtem meg a szlalom sort, Ă­gy 20 másodperc bĂĽntetĂ©st kaptam, hibapontkĂ©nt. Sajnálom, mert jĂł köridĹ‘t futottam.” – mesĂ©lte az elsĹ‘ kör Ă©lmĂ©nyeit Szabolcs. Körideje hiába lett 2 perc 20 másodperc, a bĂĽntetĂ©ssel egyĂĽtt ez 2:40 mp-re nĹ‘tt.

Zsolt rajtolt 114-es rajtszámmal. Számára sima kör volt az elsĹ‘: „VĂ©gig jĂłl mentem a pályán, biztos kört akartam futni. Ez meg is lett, elĂ©g gyors a pálya Ă©s jĂł a ritmusa.„ – Ă­gy Zsolt. Körideje 2:21 mp lett.

A második körben – ami rögtön indult az elsĹ‘ mĂ©rt kör után – Szabolcs szinte ugyanĂşgy vezetett: „Mea Culpa! Minden hasonlĂłan alakult, mint az elsĹ‘ körben. Megint jĂł kört mentem, de a cĂ©legyenes elĹ‘tti bĂłjasort ismĂ©t kĂĽlsĹ‘ Ă­vrĹ‘l vettem. Oka a figyelmetlensĂ©gem volt, egyszerűen az ideális Ă­v volt a fejemben, ezĂ©rt tereltem jobbra az autĂłt.” – sajnálkozott Szabolcs, mivel ez a 20 másodperc már az összesĂ­tett eredmĂ©nyĂ©ben is benne lesz. Körideje 2:21 mp lett, plusz 20 mp, azaz összeadva, 2:41 mp.

Zsolt köre sem lett hibátlan: „A pálya elsĹ‘ szakaszán egyenletes tempĂłval mentem Ă©s jĂł köridĹ‘nek Ă©reztem, de az egyik kanyarban, ami már edzĂ©sen is csalĂłka volt, megpördĂĽltem. Az autĂł hátulja elkezdett csĂşszni, valamennyire korrigáltam is. De 9 mp-et vesztettem.” – mesĂ©lte Zsolt a törtĂ©nteket. Körideje 2:29 mp lett.

Az ebédszünetben inkább az árnyékot keresték meg a résztvevők, mert dél körül volt legnagyobb a hőség. Viszont ez a kis idő adott pihenésre lehetőséget, az utolsó kör előtt.

A harmadik mĂ©rt körben Szabolcs azt hozta, amit egĂ©sz nap kellett volna: „Hibátlan kört futottam, nem volt semmi gond. JĂł meleg volt az autĂł sem csĂşszott, a bĂłjáknál is jĂł iránybĂłl kezdtem a szlalomot. Kár, hogy az elĹ‘zĹ‘ körben nem sikerĂĽlt ez, egy mozdulaton mĂşlt csupán.„ – hallhattuk SzabolcstĂłl, már jobb hangulatban. Körideje: 2:22 mp lett.

Zsolt sima kört ment: „Biztonsági kört futottam, mivel Szabi már nem Ă©rhetett utol. Aki pedig riváliskĂ©nt indult, kiesett. Nem kockáztattam, csak mentem egy normális kört.” – nyilatkozta Zsolt, akinek körideje szintĂ©n 2:22 mp lett.

A közép-európai futamokon megszokottan az autókat zárt parc fermé-be kellett tartani a futam után, az eredmények összesítése és az óvási idő alatt. A megnyitás után lehetett kivinni az autókat, és megkezdődött ezután a díjkiosztó.

A Track Racing csapat két versenyzőjének napi összefoglalója:

FelkĂ©szĂĽlten jöttĂĽnk erre a futamra, vártuk, hogy itt a Kakucs Ringen versenyezhessĂĽnk. SzeretjĂĽk ezt a pályát. Minden optimális volt számunkra. Az idĹ‘járás, a meleg a gumik tapadása számára Ă©s a pálya vonalvezetĂ©se Ă©s ritmusa. Zsolti kiegyensĂşlyozottabb teljesĂ­tmĂ©nyt mutatott, annak ellenĂ©re, hogy elvileg Szabolcs volt a gyorsabb a mĂ©rt köröket nĂ©zve. Bár, a kategĂłriánk vĂ©gĂ©n vĂ©geztĂĽnk most, a  6. Ă©s 7. helyen, Ă©rtĂ©kes pontokat szereztĂĽnk, a helyezĂ©seinket a bajnoki tabellán tartjuk. Azonos pontszámmal a hetedik helyen állunk. Várjuk a következĹ‘ futamot, hogy ismĂ©t megmĂ©rettessĂĽk magunkat az Ăłrával Ă©s az ellenfelekkel.” – foglalták össze a napot a SzĹ‘dy fivĂ©rek, Szabolcs Ă©s Zsolt.

A következő futam október 30-án lesz, Kecskeméten.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 szeptember 05 - 10:05. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.