Népes szlalom mezőny a Kakucs ringen

Idén második alkalommal rendezték az Országos Szlalom Bajnokság futamát a KakucsRingen. A versenysorozat negyedik fordulója egyben Közép-európai zónafutam is volt június 22-én.

Szép számmal, összesen 103 nevező érkezett a versenyre.

                                                DSC_0991 

Sződy Szabolcs a pályabejárás során mondta: „Ismét a jól ismert Kakucs Ringen versenyzünk ma. Szeretem ezt a pályát, a környezet is megszokott. Az idei második futamhoz képest most fordított irányba megyünk, nekem tetszik ez a vonalvezetés is. Az eredmény tekintetében szerintem a szokásos helyet várhatom.”  – nyilatkozta a Track Racing versenyzője.

A gépátvétel után a versenyzői eligazítás hangzott el szlovák, német és magyar nyelven, majd az edzéskör következett.

Ezután Szabolcs 205-ös rajszámmal kezdte meg első mért körét:”Biztos körre mentem, és szerettem volna megtudni, mennyi lesz a különbség az ellenfelekkel szemben. Egyelőre megfelelő ez a köridőm, de igyekszem faragni belőle.” – mondta Szabolcs. Körideje 2 perc 11 másodperc lett.

A második körben már jobban és bátrabban nyomta a gáz a Track Racing versenyzője, mivel a pálya kitapasztalása, az ideális ívek tempója adott rá lehetőséget, hogy gyorsuljon. Bár, ebben a körben is 2:11 mp-es eredménnyel ért célba, csupán 46 ezreddel elmaradva a 2:10-en belüli időtől.

   03        06

Az ebédszünet után a harmadik kört indították: „Azt hittem, ha jobban odalépek, megfuthatom mai napon a legjobb körömet. Úgy éreztem elég jól megyek, sajnos mégis ez lett a leggyengébb köridőm. Igaz, a hőmérséklet és ezáltal a gumijaim is melegedtek már. Most ez sikerült…” – mesélt a zárókörröl Szabolcs. A célban az óra 2:12 mp-et mutatott.

 

                                                 Dobogo

A versenyautókat zárt parc fermében tartották a 30 perces óvási idő alatt. Ennek letelte után a díjkiosztó következett a nap végén. Sződy Szabolcs ismét az S1 kategória harmadik helyén végzett. A bronzért járó kupát vehette át a dobogó alsó fokán.

DSCF4998        08

A Track Racing csapat versenyzőjének, Sződy Szabolcsnak napi összefoglalóját olvashatják itt:

„Ismert helyszín, jó hangulatú Közép-európai zónafutam és megint egy harmadik hely jellemezte a mai napot. Jól éreztem magam, az autóm is teljesen rendben volt. Örülök, hogy egy jót autózhattam, élmény volt. Az eredmény nem lepett meg, most nem tudtam megközelíteni az ellenfeleket, akik a slick gumikkal igen tetemes előnyre tettek szert. De ez benne volt a pakliban, előre kiszámolható volt, pláne egy pályaversenyen. Magamhoz képest jó átlagot hoztam, nem bójáztam. Csak tiszta köröket futottam. Jelenleg egy ponttal maradok le a második helyezettől a bajnoki tabellán. Ezt kellene visszahozni, utolérni ősszel, amikor a bajnokság folytatódik. Most a nyári szünet következik. Lesz idő mindenre, a nyaralástól az autó felújításon keresztül az egyéb apróságokig.” – foglalta össze a nap eseményeit Szabolcs.

 

                                                 DSCF2562

Versenyzőből fotós. Így jellemezhetnénk egy mondattal a „kékek” csapatának másik versenyzőjét. Sződy Zsolt idén nem vesz részt versenyzőként a bajnokságban. Azonban már másodszor látogat el a futamra, fotósként: „A Szervezők felkértek, hogy legyek a hétvégi versenynek hivatalos fotósa. Így most dolgozni jöttem el Szabiékkel. Természetesen figyelemmel követtem csapatunk időeredményeit, helyezéseit is a munka mellett. Más volt ez a szituáció, hiszen így még nem fotóztam végig egy egész versenynapot és a teljes mezőnyt. Viszont mindenhol ott voltam legalább,hogy lencsevégre kapjam a fontos és érdekes pillanatokat. Ha a volánt nem is forgattam a mai nap.” – mesélte új debütálását Zsolt.

A bajnokság ötödik futamát ősszel rendezik Kiskunlacházán, szeptember 13-án. Beszámolónkat a futam utáni héten itt a Sportmenü-n olvashatják.

Fotók:

Sződy Zsolt, Czárl Adrienn – Track Racing

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 június 25 - 16:14. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.