Közép-európai szlalom mezőny a Gokart Stadionban

Két hónap szünet után folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság a harmadik futammal. Április végén dupla versennyel nyitották a szezont a Szervezők, és ahogy akkor, most is a kecskeméti Gokart Stadionban rótták a köröket az indulók, és versenyeztek egymással illetve az órával.

Június 24-én vasárnap, a magyar bajnokság mellett az osztrák és a Közép-európai mezőny is ellátogatott Hírös városba. 74 versenyző méretette meg magán ezen a napon.

Korán reggel fokozatosan telt meg a pálya depója, ahol mindenki előkészült a hosszú és izgalmas napra. Előkerültek a pavilonsátrak és a napernyők is, hiszen kánikula és hőség volt várható egész napra. Egy kis TR feliratú napernyő jelezte a Track Racing, azaz a Sződy fivérek „területét” a versenyzők között. Szabolcs és Zsolt a pályabejárás után ezt mondta:” Már reggel 7 órakor nagyon meleg van. Számítunk egy hosszú és forró napra, pláne az autóban. De felkészültünk, legfőképp a versenyre. Alig várjuk, hogy ezen a gyors és jól autózható vonalvezetésű pályán indulhassunk.” – kezdte a napot Szabolcs és Zsolt.

 

A nevezés, a kötelező matricák felragasztása és az edzőkör megfutása után a versenyzői eligazításon mondták el az alapvető instrukciókat magyarul és angolul. Ezután következett az első mért kör, kora délelőtt.

A Sződy fivérek közül Szabolcs indult elsőként, 203-as rajtszámmal: „Mint első kört, az elején még óvatosan teljesítettem, annak ellenére, hogy volt egy edzőkörünk. De az nem mért kör. Igen meleg az aszfalt, ami nagy részben előnyös. 2:44- másodperces időmön még biztosan tudok javítani.” – osztotta meg velünk első tapasztalatait Szabolcs.

Zsolt 218-as rajtszámmal vágott neki a két és fél körnek: „Az íveket már nagyjából ismerjük, hasonló volt a pálya tavasszal. Viszont most valamivel melegebb van, ezért a gumijaink is jobban tapadnak. Egyelőre jó köridőnek érzem a 2:41 mp-es eredményemet.” – mondta el Zsolt észrevételeit.

Az első két versenykör között nem volt szünet, ezért Szabolcs ismét a rajthoz gurult, hogy megkezdje mért körét. Mivel már kitapasztalta az ideális íveket, láthatóan célja volt ezeket megfelelően megtalálni. A célban az óra 2:41 mp-et mutatott, így javított 3 mp-et.

Zsolt viszont rontott szűk 2 mp-et, mert egy bójához túl nagy tempóban érkezett és a fékezés okán időt vesztett. 2:43-as idejével egy másodpercen belül volt bátyjával, két kör után.

Az ebédszünetben mindenki a nap elől bújt el, illetve hűsölt. Legtöbben a pálya újonnan épült hoteljében ebédelt majd sziesztázott, felkészülve a harmadik mért körre. Mint sokszor, most is itt dőlt el a végső helyezés.

A Sződy fivérek között is ez döntött. Mivel az első helyen álló Suzukival már nem tudták felvenni a versenyt, azaz reális esélye nem volt, így a második helyért folyt a küzdelem.

Szabolcs jól elcsípett, dinamikus rajttal indult, és ezt a lendületet a pályán is megtartotta: „Maximálisan kihasználtam az ideális íveket, hogy tartsam a legjobb tempót a pályán. Nem mindig mentem látszólag a megfelelő helyeken, de az előző köreim tapasztalatát is összetéve, tudtam, hogy lehet még hozni egy keveset, és ez sikerült is. Már csak azt kell megvárnom, Zsolti mit produkál.” – örült Szabolcs a 2:40 mp-es köridejének, ami kis híján 2:39 is lehetett volna.

Zsoltnak nem sikerült jobb vagy elegendő köridőt futnia: „Nem értettem mi lehet a baj? Elvileg melegebb időben jobban tapad az autó, és gyorsabbnak kellett volna lennem. Egyre rosszabb köröket mentem, igaz, voltak kisebb megcsúszásaim, de nem hiszem, hogy ennyi időt otthagytam a pályán. Mindenesetre élveztem a futamokat, ez a verseny most így jött ki.” – osztotta meg velünk Zsolt a tényeket.

Az utolsó autó célba érkezése után már mindegyik versenyautó a zárt parc fermé-ben várakozott a feloldásig. A Szervezők összesítették az eredményeket, majd az óvási időt kivárva – ami 30 perc volt – kezdték meg az eredményhirdetést. Azaz, kezdték volna meg, közben a parc fermé-t megnyitották és minden versenyző visszavihette autóját a depóba. Ez sajnos a tervezett 10 perc helyett közel 45 percig tartott.

A díjazottak között széria 1 kategóriában előbb Sződy Zsolt a harmadik helyért, majd Sződy Szabolcs a második helyért járó kupát vehette át, aki három másodperccel volt gyorsabb öccsénél.

 

A versenynap összefoglalója a Sződy fivérektől:

„Jó meleg napunk volt, de örülünk, hogy ismét két kupával térhetünk haza. Gyűlnek a pontok, ami már fontos, hiszen a bajnokságban ezen dőlnek majd el a helyezések. Autónk nagyon jól ment, ha nem is volt a leggyorsabb ma. Mi is küzdöttünk, a tempós pályák sajátossága, hogy akkor jó az eredmény, ha az ideális íven megyünk. Szeretnénk továbbra is eredményesen szerepelni a következő dupla futamon is, reméljük sikerül Visontán. Ott már hárman indulunk, ugyanis Tímea Kecskemétre ellátogatott, hogy megnézze, milyen is az „szlalom fíling”.” – foglalták össze a napot a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

 

Ahogy olvashattunk a következő verseny Visontán lesz július 22-én, két futammal. A verseny utáni héten olvashatják beszámolónkat itt a csapat honlapján.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2012 június 27 - 15:53. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.