Két verseny – egy napon

 

Október 30-án véget ért az Országos Szlalom Bajnokság idei versenysorozata. A hetedik és nyolcadik futamot egy napon rendezték. Előbbit nappal, az utóbbi este.

Az 48. M+F Toyota Kupa résztvevői reggel érkeztek meg a kecskeméti Gokart Aréna helyszínére. 73 nevező mérte össze tudását. Közöttük Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt is, a Track Racing csapat versenyzői. A fivérek különösebb változtatás nélkül érkeztek a pályára: „Legutóbb a Kakucs Ringen indultunk még szeptember elején, nyári időben. Most őszi az időjárás, azonban elég kellemes, legalábbis nappal. Autónkon változtatás nem történt. Az edzésen kitapasztaltuk a pályát, nekünk tetszik. Várjuk az éles kört!” – nyilatkozták a Sződy fivérek. Mivel a gépátvétel után a nevezést is megtették a fiúk, már csak a versenyzői eligazítás volt hátra, és ezután indult ez első kör. Zsolt indult 114-es rajtszámmal és egyenletes tempóval vezetve, jó kört autózott: „Nem csúszott a pálya, sem a gumik, ezért normális körülmények között mehettem. Időeredményem elsőre nem volt rossz, de szeretnék javítani rajta még.” – mondta el Zsolt, akinek körideje 2 perc 26 másodperc lett.

Szabolcs 315-ös rajtszámmal vágott neki az első eredményének elérésére: „Minden optimális, az évszakhoz képest teljesen megfelelő a pálya tapadása. Egyelőre egy biztonságos és hibátlan kört mentem, aztán gyorsítok még a továbbiakban.” – hallhattuk Szabolcstól, akinek körideje szintén 2:26 mp lett, sajnos egy bójázásnak köszönhetően. Ez 2 mp pluszt jelentett. A második futamban Zsolt 2 mp-et javított előző köridején, ahogy Szabolcs is. Így a kisebbik fivér eredménye 2:24, míg a báty köre 2:22 mp lett. Kettőjük között az ebédszünetben még szűk 3 mp volt a különbség, Szabolcs javára. Ezután indították a harmadik kört.

Zsolt bravúros köridőt ment és ezzel bő 3 mp-et javított: „Összeszedetten mentem, de nem akartam túlkoncentrálni sem a futamot. Ez a 2:21-es köridő jónak számít, azt gondolom.” – így Zsolt. Szabolcs bár hibátlanul ment ismét, a körideje 2 mp-cel lassabb volt, mint a második mért köre, így öccse megelőzte: „Nagyjából ugyanúgy mentem, mint az előző körökben, azonban ez nem volt elég, és Zsolti megelőzött 1 mp-cel. Így ismét egy ponttal többet szerzett. Már csak az esti futamon van esélyem megtartanom a kategória 7. helyet, ha ott jobb leszek.„ – nyilatkozta Szabolcs, kissé elkeseredve. Körideje 2:24 mp lett.

A délutáni futamot az óvási idő letelte után díjkiosztóval zárták, majd ismét pályabejárás, gépátvétel és nevezés következett. Ugyanis a gyönyörű naplemente után már sötétben zajlott a 49. M+F Toyota Kupa edzőköre. A pálya vonalvezetése módosult és lerövidült. Így a köridő is kevesebb lett értelemszerűen.

A délutáni mezőny versenyzői közül akik neveztek az esti futamra – szám szerint ötvenen – fordított sorrendben indították a mezőnyt. A Sződy fivérek közül most Szabolcs volt az első rajtoló. Az esti hűvösebb hőmérséklet ellenére is jól tapadtak a Suzuki gumijai és Szabolcs 1 perc 33 másodperces idővel ért célba. Zsolt első körében máris 1:29-es időeredményt produkált. Szabolcs a második körben 1 mp-cet javított, Zsolt szinte ugyanúgy ment, mint első körében. 1:30-as ideje ismét jó köridőnek számított.

A harmadik futamban Szabolcs megint egy mp-cel jobb volt, és most 1:31 mp-et mért az óra: ”Körről körre jobb voltam, mint előzőleg. Ez egyenletes és javuló eredménynek mondható, érdekes volt este versenyezni.” – mesélte Szabolcs. Zsoltnak 1:30-as ideje szinte ugyanolyan volt, mint előzőleg, így megint Zsolt volt sikeresebb a záró futamon: „Mondhatni mindhárom körben ugyanúgy mentem, tized másodpercnyi különbségek voltak csak a köreim között. Átlagban mindegyik 1:30 mp.” – mesélte Zsolt.

A futam után ismét a díjkiosztó következett, amint letelt az óvási idő. Majd a csapatok csomagoltak és mindenki már sötétben indult haza.

 

A Track Racing versenyzőinek napi összefoglalóját olvashatják:

„Eddigi versenyzésünk során még nem fordult elő ilyen, amikor egy napon két versenyt futunk, azaz kétszer annyit, mint szoktunk. De érdekes volt, nem csak a hosszú nap miatt, hanem főleg az egy nappali és az egy esti futam érdekességeként. Nyilván jobban elfáradtunk, de élveztük a sok vezetést és alapvetően minden rendben volt a nap során. A kategória első hat autója már utolérhetetlen volt számunkra, a mögöttünk lévők pedig minket nem értek már be. Így különösebb nyomás nélkül versenyezhettünk a pályán. Izgalmas szezon volt az idei, sokat fejlődtünk a tavalyihoz képest. Kiemelve azt, hogy a legnépesebb és egy igen erős kategóriában mérettetünk meg, immár második éve.” – számoltak be a napi eseményekről a Sződy fivérek.

Szabolcs egyenletes teljesítménye ellenére Zsolt megelőzte a bajnoki tabellán, mivel mindkét futamon jobb volt, mint bátyja. Így az 1 pontos hátrányból ügyes és gyors versenyzéssel 1 pontos előnyt kovácsolt a kategóriában. Ezzel év végén a 7. helyet, az idősebbik testvér a 8.-at szerezte meg a 12 pontozottból.

Ez évben még egy esemény van hátra a bajnokságban, a díjkiosztó gála. Várhatóan november végén vagy december elején kerül megrendezésre. De elképzelhető, hogy január első felében adják át a díjakat a dobogósoknak. Erről, és a Sződy fivérek szezonjáról is olvashatnak összefoglaló beszámolót hírportálunkon, a gála utáni héten.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 november 02 - 13:04. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.