Ismét Kecskemét! – OSZAK nyár végi bajnoki futam

 

A hatodik futammal folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság Kecskeméten. Az eredetileg Kakucsringre tervezett versenyt a megszokott hírös városi gokart stadionban rendezték. 43 nevezés érkezett a futamra.

A Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt így nyilatkozott a nap elején: „Szeretjük a kecskeméti gokartpályát. Most még gyorsabban mehetünk rajta, mert kevesebb a bójasor. Reméljük, ismét a dobogón végezhetünk.”

A nap elején gyalogos pályabejárás, majd a rajtszámok átvétele következett. Az előkészületek után az edzésköröket futotta meg minden induló. A versenyzői eligazítás után sorakoztak fel az autók a rajtnál.

A testvérek közül Szabolcs vágott neki az első körnek a 201-es rajtszámmal. Sajnos, hiba csúszott a számításba: „Jól indultam, nagyon tetszik a pálya vonalvezetése, a bóják jó ritmust adnak. Egy körrel többet mentem, így a köridőm értelmetlenné vált, nem reális.” – mondta el Szabolcs, akinek ideje 3 perc 33 másodperc lett.

Zsolt 210-es rajtszámmal hibátlanul teljesített: „Jó kör volt, nem is csúszott túlságosan. Szerintem lehet még gyorsulni.” – így Zsolt. Az óra 2:32 mp-nél állt meg.

Kis szünet után a második kört indították. Szabolcs hibátlan köre már valós eredményt mutatott: 2:29 mp lett. Zsolt szintén 2:29-es eredménnyel ért célba, pár tizeddel lassabban.

Az ebédszünet után a harmadik mért kört indították.

Szabolcs még faragott pár tizedet: „Ahogy a második körömben, úgy most is megpróbáltam megfelelő íveken menni, néha kicsit másképp, mint mások. De bejött, így 2:29-es időt futottam ismét, ami elég kiegyensúlyozottnak és elégnek tűnik.” – így Szabolcs.

Zsolt kiélezett küzdelemben, de pár tizedet rontott: ”Kicsit melegebb lett az aszfalt, de azonos időt mentem, mint előzőleg. Szabi jobb volt, úgy tűnik megvert most.” – mondta Zsolt.

Valóban. Szabolcs 1.3 mp-cel jobb volt összesítésben öccsénél.

A 30 perces óvási idő eltelte után következett a díjkiosztó. Szabolcs a második, Zsolt a harmadik helyért járó kupát vehette át.

Bajnokság állása, kategória pontszámok alapján:

Sződy Zsolt          28 pont

Sződy Szabolcs     26 pont

Vavrek Olivér          8 pont

Vavrek László         7 pont

Kész Tímea            3 pont

A Track Racing két versenyzőjének napi összefoglalóját olvashatják:

„Az előre jelzett vihar elmaradt, egész nap 35 fokban és napsütésben koptattuk az aszfaltcsíkot. Jó pálya, népesebb kategória és izgalmas kis időkülönbségek jellemezték a napot. Autónk jól ment, a gumik kiválóan tapadtak és élveztük a versenyzést, a küzdelmet. A meleg elviselhető volt, örülünk az eredményünknek. Ezzel megerősítettük vezető helyünket a bajnokságban. A továbbiakban is szeretnénk jól szerepelni a hátralévő két futamon.” – nyilatkozták a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

A következő futam Veszprémben lesz szeptember 16-án.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2012 szeptember 01 - 08:36. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.