Hegyi-szlalom a Mecsekben

DSC_5410           DSC_5561

Az Országos Szlalom Bajnokság a Mecsekben folytatta versenysorozatát. A harmadik futamot Magyarhertelenden rendezték május 24-én, Duna House Mecsek Szlalom Kupa néven, amit a Pro-Feel Motorsport és a Marco Racing Team rendezett. A verseny részben hegyi-szlalom, részben rallye-spint verseny volt, így mezőny is két részre tagozódott. Összesen 95 nevező érkezett a versenyre.

Sződy Szabolcs a Track Racing versenyzője reálisan latolgatta az esélyeket:„Ez a futam van az otthonunktól legmesszebb. Jártunk már Pécsett, még 2008-ban, amikor ott rendeztek szlalom OB futamot. Ez azonban a gyalogos pályabejárás után egyértelműen hegyi felfutó vagy rallye pálya. Egyelőre azt gondolom, kis teljesítményű autóval nagy eredményt nem lehet elérni, végig kell autózni és majd kiderül milyen idővel érek célba.”  – nyilatkozta Szabolcs a nap elején.

A gépátvétel és a gyalogos pályabejárás után a versenyzői eligazítás, majd az edzéskör következett. Ezután az első mért kör.

Szabolcs 319-es rajszámmal indult: „Az emelkedőknél rosszabbra számítottam, de egész jól gyorsult a kocsi. Aztán a szlalomsorok miatt eleve fékezni kellett, majd megint gyorsítani. Megyegetett, de a fékutakat jól be kellett mérni, mert egyik oldalon árok, másik oldalon szalagkorlát volt. Egy bóját feldöntöttem sajnos. Rögtön az elsőt a sorban. Valószínűleg a fékutat vettem túl hosszúra. Egyelőre nem tudok mit mondani, megpróbálok gyorsulni, ha lehet.” – mondta Szabolcs, akinek ideje 1 perc 44 másodperc lett, a bójadöntés 2 mp-es büntetésével együtt.

DSC_5751          DSC_5756

A pálya egy 2 km-es szalaggal elzárt utcai szakasz volt, ahol a mezőnyt visszafelé felvezető autó hozta vissza a depóba. Majd a következő csoport rajtolt el.

A második körben már nagy volt a meleg. De Szabolcsnak sikerült valamennyit javítania. Ebben a körben 1:41 mp-es eredménnyel ért célba.

Ebédszünet külön nem volt. A harmadik kört indították el: „Egy jó rajt után sajnos a váltás nem sikerült, itt vesztettem időt és lendületet is a hegynek felfelé. A köröm rendben volt, de az időeredményem alig változott. Lényegében egy másodpercen belül autóztam fel és le.” – számolt be a zárókörröl Szabolcs, nem túl boldogan.

A 30 perces óvási időt letelte után a díjkiosztó következett a nap végén. Sződy Szabolcs az S1 kategória harmadik helyén végzett.

DSC_5796

A bronzért járó kupát vehette át a hétszeres rallye-bajnoktól, Ifjabb Tóth Jánostól. Édesapja, Tóth János emlékkiállítását is megtekinthették a nézők és a versenyzők a versenyirodában.

DSC_5809         DSC_5836

A Track Racing csapat versenyzőjének, Sződy Szabolcsnak napi összefoglalóját olvashatják itt:

„Sokat utaztunk már pénteken Komlóra, ahol a szállásunk volt, hogy reggel korán itt keljünk a Mecsekben, közel a versenypályához. Tisztában voltam azzal, hogy ez egy emelkedős-lejtős, kanyargós versenypálya lesz. Különösebben nem is lepett meg az autózhatósága, de az tény, hogy itt a nagy és erős autók érnek el sikeres eredményt. Végigmentem, jó volt, élveztem az egész napot. Örülök a kategória harmadik helyemnek, erre számítottam már a futam előtt. Különösen öröm számomra, hogy egyik kedvenc versenyzőm adta át kupát, akit annak idején még a pálya széléről néztem a rallye-versenyeken, tiniként. Köszönöm a segítőimnek, Leventének és Ádámnak a sok segítséget. Ezúton is köszönjük a komlói Baptista gyülekezetnek a szívélyes fogadtatást és a szállást.” – foglalta össze a nap eseményeit Szabolcs.

A bajnokság negyedik futamát június 22-én rendezik Kakucson, amely egyben a Közép-európai zónafutam lesz. A verseny beszámolóját a futam utáni héten itt honlapunkon olvashatják.

Fotók: Házi Ádám – Track Racing

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 május 28 - 15:54. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.