Győzelemmel az élen a Track Racing versenyzője

Az Országos Szlalom Bajnokság ötödik fordulóját az Ezerjó Szlalom Kupával karöltve rendezték Móron,

július 7-én. 78 nevező készült fel a versenyre.

Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt a Track Racing csapat versenyzői mondták a nap elején:”Habár szlalom versenynek van hirdetve ez a verseny, a pályabejárás során mi inkább mini-rallyenak mondanánk. Rendhagyó futam lesz, jól ki kell tapasztalni a nehézségeivel együtt. Oszlop, padka és árok külön figyelmet igényel a pálya közelében.” – nyilatkozták a Sződy fivérek.

A gyalogos pályabejárás után kivĂ©telesen most nem edzĹ‘kör, hanem autĂłs felvezetĂ©s volt. Tizes csoportokban gurultak vĂ©gig a pályán a versenyautĂłk, mivel ez a pálya vonalvezetĂ©sĂ©t hivatott bemutatni. Ezután a versenyzĹ‘i eligazĂ­tás következett, majd az elsĹ‘ futam. Szabolcs 59-es rajtszámmal indult. Vagyis indult volna. Mivel az egyik versenyautĂł árokba csĂşszott, ezĂ©rt várni kellett a mentĂ©s miatt az ĂşjbĂłli rajtoltatásig: „A közel 20 perces várakozás elĂ©ggĂ© kizökkentett, pláne a nagy melegben. Kb. 50 fok lehetett az autĂłban, sisakban ĂĽlve. EdzĹ‘kör hiányában az elsĹ‘ futamon kellett kitapasztalni a pálya csĂ­nját-bĂ­nját. NagyjábĂłl ez sikerĂĽlt is, de az idĹ‘eredmĂ©nyem elĂ©g gyenge lett, többször hibáztam.”– mondta Szabolcs. Körideje 2 perc 35 másodperc lett.

Zsolt 77-es rajtszámmal indult: „Jó kör volt. Nem döntöttem bóját, nem tévesztettem pályát. Ki kellett tapasztalni az íveket, ráérezni az pálya ritmusára. A padkák, oszlopok és az árok kissé veszélyesnek tűntek, az autóból azonban más volt az ábra. Élveztem a versenyt. ” – így Zsolt. Körideje 2:33 mp lett.

Az ebédszünet után következett a második és harmadik kör. Szabolcs második körében javított bő 6 másodpercet, és 2:29-es idejével ért célba. Zsolt szintén faragott 2 másodpercet, így 2:31-as köridőt ért el.

A versenyzők egyre inkább megtanulták és memorizálták a pálya vonalvezetését, így értelemszerűen gyorsultak és a nézők számára is izgalmasabb, látványosabb versenyzést mutattak.

Szabolcs harmadik köre elĹ‘tt ismĂ©t várakozott, versenyzĹ‘társaival egyĂĽtt. Utána azonban a futamon a legjobb eredmĂ©nyĂ©t hozta: „Sajnos, megint várni kellett a rajt elĹ‘tt, mert egy versenyautĂł olajat folyatott a pályára. Ennek takarĂ­tása Ă©s biztonságossá tĂ©tele idĹ‘t vett igĂ©nybe. MegnĂ©ztĂĽk az ominĂłzus kanyart, de a verseny folytatĂłdhatott. CĂ©lom volt mĂ©g egy másodpercet gyorsulni. Tudtam, hol javĂ­thatok Ă©s ez sikerĂĽlt is. Ăšgy Ă©rtem, nagyon jĂł kört mentem most, harmadikra. – örĂĽlt Szabolcs, aki a 2:28 mp-es eredmĂ©nnyel teljesĂ­tette a harmadik kört.

Zsolt is legjobb köridejét érte el: ”A pálya középső szakaszán, a sokak által „csigának” nevezett szakaszon jól szedtem az íveket. Éreztem, hogy az autó a kanyarokban mindig három keréken megy. Így abban is biztos voltam a tempó miatt, hogy jócskán javítok az előző körömhöz képest.” – mondta Zsolt, akinek körideje 2:29 mp lett.

A 30 perces óvási időt eltelte után várták a díjkiosztót a versenyzők és csapattársaik. Szabolcs és Zsolt is felállhattak a dobogóra. Az idősebbik testvér az első helyért, fivére a harmadik helyért kapta a jól megérdemelt kupát. A bajnokságban Szabolcs vezeti a kategóriát, megőrizve első helyét, 6 ponttal Zsolt előtt.

 

Pontállás:

Sződy Szabolcs       20 pont

Csíkos Balázs         17  pont

Kecskeméti Gyula  15 pont

Sződy Zsolt             14 pont

A Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt napi összefoglalóját olvashatják:

„HosszĂş, fárasztĂł Ă©s meleg napunk volt. KihĂ­vás egy ilyen nap, Ăşgy Ă©reztem most sok mindennek meg kell felelni. Sajnáltam, hogy versenyzĹ‘társunk már az elsĹ‘ körben felborult, Ă­gy kiesett. Viszont a verseny verseny, nagy lehetĹ‘sĂ©g hullott az ölembe, amivel Ă©ltem is. Megnyertem a kategĂłriát. Ezzel most igen magas pontszámmal vezetem is ezt, ami megnyugtatĂł Ă©s biztos. Tetszett a pálya itt MĂłron, számomra a szervezĂ©s is rendben volt. Bár, sokat kellett várni a rajtok elĹ‘tt Ă©s a befutĂł után is a gyűjtĹ‘ben, de az esetleges baleseteket nem lehetett elĹ‘tte tudni. Ă–sszessĂ©gĂ©ben nagyon jĂłl Ă©reztem magam, Ă©s örĂĽlök idei második gyĹ‘zelmemnek.”– foglalta össze a nap esemĂ©nyeit a Szabolcs.

„Körröl-körre javultam, ez nagy öröm számomra. A pályát nagyon érdekesnek találtam. Gyors volt és technikás egyben. A rajt utáni parkoló udvar pályaszakasz visszahozta kicsit a régebbi pályák hangulatát, ritmusát. A partoldalon szurkoló közönség meg a rallye-k hangulatát idézte. Eredményemmel elégedett vagyok, de jól most a hosszabb szünet. Jöhet a fesztivál szezon.” – hallhattuk Zsolttól a nap eseményeit, ahogy ő látta.

 

Most 8 hét nyári szünet következik. A bajnokság ötödik futama Kiskunlacházán lesz szeptember 7-én. Beszámolónkat honlapunkon olvashatják a futam után.

Fotók: Czárl Adrienn – Track Racing

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 március 04 - 13:28. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.