Gyarapodó pontokkal az EVO 6 Kupában

Április 26-án folytatódott a csömöri Kart Farm EVO 6 Kupa gokart bajnoksága. A versenyt ezen a hétvégén vasárnap rendezték. Összesen 31 induló nevezett. A három súlycsoport a szokásos minimum határ volt a versenykategóriákban:

1. csoport: 65 kg-ig, 2. csoport: 65-80 kg-ig, 3. csoport: 90 kg felett

A mérlegelés és a nevezés után, Sződy Szabolcs ismét a kettes kategóriában indult.

A Track Racing csapat versenyzője a szabadedzés után mondta:

„A pálya vonalvezetése ugyanaz volt, mint az első futamokon, három hete. Csak éppen visszafelé, a normál menetirány szerint megy. Tehát, most sem lesz könnyebb vagy gyorsabb ez a nap, de a szabadedzésen igyekeztem gyakorolni és memorizálni a lassítók előtti féktávot és íveket, a nehezebb részeket. – tájékoztatott Szabolcs.

A versenyzői eligazítás során ismertették az alapvető szabályokat, majd az időmérő edzéseken minden kategória indulója azonos gokarttal futotta meg a legjobb idejét. A pályán a három kategória egy-egy versenyzője ment mért kört, külön-külön.

Szabolcs az időmérő után ezt mondta: ”Harmadikként mentem az időmérőn és már láttam, hogy a második induló körében szemerkélt az eső. Nálam is folytatta, de miután lefutottam a köröm, akkor kezdett el igazán esni. Nem volt nagy, de ahhoz elég, hogy a pályán már ne lehessen jó köridőket menni. Így egy kis szerencsével viszonylag jó pozícióból rajtolhatok majd az első futamon, illetve örülök, hogy az „A” döntőben mehetek.” – tervezett Szabolcs.

A kettes kategória indulói kilencen voltak az „A” döntőben. A versenyzők öt mért edzőköréből a legjobb idő számított. Szabolcs 27:0 másodperces idejével a mezőny hatodik helyéről rajtolhatott a 8-as rajtszámú gokarttal.

8.           13.

A jó rajt után Szabolcs ötödik helyen autózott, amikor a versenyt megállították. Az ötödik helyről induló gokartos nem tudott elrajtolni, így új rajtprocedúra kellett. Egy felvezető kör után ismét beálltak a gokartok a rajthelyekre, majd a sikeres rajtolás után kezdődött a 25 körös első futam. A második rajt már nem sikerült olyan jó a Track Racing versenyzőjének, „bebújt” mellé a 7-es számú gokart, így vesztett egy helyet. Majd Szabolcs visszaelőzött három kanyarral később. Egy kör múlva egy másik, az 3-as jármű pilótája előzte meg Szabolcsot. Ezután ő beérte az előtte haladó versenyzőtársát. A 6-ossal versenyző ifjú pilóta egy ideig jól tartotta hatodik helyét, azonban Szabolcs egy ügyes kifékezéssel megelőzte egy sikán előtt. És a lassulás okán őt is megelőzték az 5-ös számú gokarttal, aki közvetlenül mögüle rajtolt el. Így maradt a hetedik hely, egészen a futam végéig. A lekörözést az első három helyezettől kapta meg, majd a célzászlót meglátva igencsak megközelítette a 7-es gokart, de helyezését biztonságban megtartotta.

 

„Örültem a hatodik rajthelynek. Azonban az új rajtnak már kevésbé, mert ahogy a múltkor jól jött ki mindkét rajtomnál a lépés, itt sajnos már induláskor vesztettem egy helyet, amit ugyan visszavettem, de valahogy nem rajtolt jól a gokartom másodszorra. Kettőt én előztem, hárman engem. A futam tetszett, volt küzdelem, adok-kapok, benne a sűrűjében. Ezzel értékes pontokat hoztam, és fontos tudni, hogy az „A” döntőben, ami eleve több pontot ad. Jó futam volt, várom a másodikat, de előtte az időmérőt is.”– elemezte mosolyogva a futam eseményeit Szabolcs.

Rövid pihenő után, a második időmérő edzés következett. Csupán egy kör eredménye alapján dőlt el a rajthelyek sorsa. Szabolcs 27.9 mp-es idejével az kilencedik helyről indult a 15 körös versenyen 7-es számú gokartjával. Azzal, amivel az időmérést tartották.

7.         19.

A mezőny gond nélkül látta meg a rajtzászlót és fennakadás nélkül indult el repülő rajttal. Majd a nyolcadik helyen álló 1-es rajtszámú versenyző támadta az előtte haladó 9-est, akit idővel sikeresen megelőzött. Szabolcs nem került előrébb, ezen a futamon a rajthelye szerinti „sereghajtó” pozíciót töltötte be:

„Sajnos nem sikerült jól az időmérő köröm. Ennek persze fontossága  az, hogy a második időmérő egyetlen mért körből áll. Mindent vagy semmit alapon lehet és kell menni, és ez nekem gyenge köröm volt. A versenyen a repülő rajt miatt lendületből megyünk, nem számít a súlyelőny vagy hátrány. Előzni nem tudtam, volt két pont ahol megpróbáltam, de kevésnek bizonyult. Így hamar eltelt a 15 kör, maradtam hátul. Most erre futotta.” – nyilatkozta a versenyző.

20.

A Kart Farm EVO 6 Kupa III. és IV. futamának összefoglalóját olvashatják Szabolcstól:

„Örültem, hogy „A” döntőben indulhattam mindkét futamon. Ha a második futam nem is sikerült, de értékes pontokat szereztem ott is. Konkrétan másfélszer többet ma, mint az előző versenynapon április elején. Így helyezésemet megtartottam az összetettben, sőt a tizedik  helyem most már tizenhat versenyző között van az eddigi tizennégy helyett. Lépegetek felfelé, és ha tehetem a középmezőnybe szeretnék bejutni. Ehhez még gyorsabbnak kell lennem, főleg az időmérőkön, mert ott adják a jobb rajthelyeket. Plusz tesztet még nem tervezek szezon közben, de lehet, hogy két szabadedzést is megyek a következő versenynapon. Mindenesetre van még mit javítani, fejlődni, de alapvetően elégedett vagyok… és még csak négy futamon vagyunk túl a szezonban. – foglalta össze optimistán a nap eseményeit Szabolcs.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 április 30 - 17:03. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.