Esős időben, mégis száraz pályán

Szűk három hónapos szünet után folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság.

Szeptember 13-án ismét Kiskunlacházára látogatott el a szlalomosok mezőnye, hogy a Drag Racing gyorsulási versennyel egy időben és helyszínen, de külön pályán és bajnokságban versenyezzenek az indulók. A volt repülőtér leszállópályáján kialakított, szó szerint aszfaltcsíkon mérettette meg magát a 65 versenyző.

A Track Racing idén bajnokságban induló versenyzője, Sződy Szabolcs így nyilatkozott a pályabejárást követően:

„A pálya lényegében az idei első futam vonalvezetése nagyjából. Annyi változás van, hogy egy szlalom sort háromszor teljesítünk és a pálya hátsó részén nincs „hordókerülés”, hanem egy nagy félkört autózunk körbe. Az eső viszont sok változást hozhat a nap során, talán nekem előnyömre.” – reménykedett Szabolcs, aki a slick gumik ellen próbálkozhatott, egyelőre esélyesként.

A versenyzői eligazításon egy perces néma csenddel megemlékeztek a részvevők, versenyzők és jó barátok az előző, júniusi futam után váratlanul elhunyt Papp Györgyről. Aki lelkesen és a megszokott precizitással jött versenyről-versenyre, hogy versenyzőjének segítsen és örömét lelje az autósport ezen szakágában is. Mint anno tette a rallye-ban, országos abszolút dobogós helyezett navigátorként. Emlékét szívünkben őrizzük.

Az edzéskörben minden versenyző kitapasztalta a majdnem ismerős vonalvezetést, azonban nem egy kanyar és bójasor gyakorlást igényelt.

Az első körben a mezőny eleje / 20-22 autó / még száraz pályán száguldott, majd később leszakadt az ég.

„ Az edző és az első körömben is száraz pályán mentem, majd amikor az etap szakaszról visszaértem a depóba, nagy cseppekben esett, majd szakadt az eső. Mindenesetre van egy tiszta köröm, ami elsőre nem is rossz.” – számolt be az történésekről Szabolcs, akinek körideje 1 perc 51 másodperc lett.

DSC_3944             DSC_3939

A versenyt a heves esőzés miatt félbeszakították. Egy hosszabb, bő órás szünet után, a már-már feszáradó pályán folytatódott a futam.

Az időcsúszás miatt rögtön a második kört is elindították ezt követően. Szabolcs szintén száraz aszfalton teljesítette a mért körét. 1:51-es köridejével már két hibátlan köre volt.

Sajnos egy közúti baleset miatt beterelték a főút forgalmát a repülőtér területére, ideiglenesen. De az átmenő forgalom hamar átvonult a depón, így a verseny zavartalanul folytatódott.

A harmadik körben a Track Racing versenyzője egy igen tempós és precíz kört teljesítve 1:51 mp alá tudott menni.

„A harmadik körömben már próbáltam bátrabba menni és figyeltem nagyon, hogy precízen vezessek. Hiszen száraz volt a pálya, nem kellett elvenni a gázt. De a rövid fékút mindenhol becsapós. Szépen ment az autó, jól tapadt és nem melegedett túl a gumi. Jó kör volt.” – mosolygott Szabolcs. Időeredménye 1:50 mp lett.

A körül-belül 30 perces óvási idő után minden versenyző és résztvevő a díjkiosztót várta. Az S1-es kategóriában Sződy Szabolcs a harmadik helyet szerezte meg. Ezért átvehette a dobogó harmadik fokán az ezért járó kupát.

DSC_4006           DSC_4052

A versenyző napi összefoglalója:

„Alapvetően jó verseny volt, tetszett a pálya, a jól kiautózható ívek. Igazán jó érzés volt így három hónap szünet után ismét volán mögé ülni és versenyezni. Vártam már. Sajnáltam, hogy az eső, úgy javában elmaradt, mert az esélyeimet növelhette volna a slick gumikkal szemben, de legalább nem így csúszkáltam. Most erre a harmadik helyre tellett, nem tudtam volna többet kihozni a mai napon sem az autóból, sem magamból. Egyelőre a Hungaroring-i futamra sem tervezek és álmodok nagyot. Év végén meglátjuk a dobogó hányadik foka jut… .” – foglalta össze a nap eseményeit Szabolcs.

A következő országos bajnoki futam október 5-én lesz a Hungaroringen. Azonban a Track Racing versenyzője / vagy versenyzői / a nagymúltú Rakparti szlalompartin is rajthoz állnak szeptember 27-én, amely bajnokságon kívüli verseny lesz. Beszámolónkat itt az Amdala.hu-n olvashatják a csapatról és a versenyről a futam utáni héten.

Fotók: Czárl Adrienn – Track Racing

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2014 november 20 - 13:25. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.