Elkezdődött az OSZAK

Április harmadikán vasárnap, elkezdődött az Országos Szlalom Bajnokság 2011-es versenyszezonja. Az idény első futamát Kecskeméten rendezték, 51 nevező mérettette meg magát az aszfaltcsíkon.

Már korán reggel érezhető volt a kellemes időjárás előszele. A versenyzők megérkezésük után gyalogosan járták be a pályát, hogy memorizálják az íveket, majd ezután az edzéskörben már gyakorlatban hasznosítsák ezt.

A Track Racing csapat két versenyzője, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt számolt be az előkészületekről: „Közel négy hónap szünet után alig vártuk, hogy ismét volán mögé ülhessünk és versenyezhessünk. Autónkon alapvető fejlesztés nincs, azonban kapott négy szép alufelnit, és rá egy garnitúra szélesebb gumiabroncsot a jót stabilitás érdekében. Nagy küzelem várható, hiszen a legnépszerűbb kategóriában indulunk idén is.” – hallhattuk a Sződy fivérektől.

A gépátvétel, a nevezés és a versenyzői eligazítás után közvetkezett az edzéskör, ezt követően az első mért kör. Szabolcs vágott neki a testvérek közül elsőként a versenynek, 207-es rajtszámmal: „A pálya első szakaszában, nem sokkal a rajtom után leállították a futamot. Az előttem rajtoló versenyző kicsúszott, és mint akadály a pályán, nem lehetett tiszta kört futni. Ezért új rajtot kaptam. Az új gumik miatt nem tudtam még, hogy fog viselkedni az autó versenytempóban. Stabilabb, jól tart a kanyarokban, tehát mindenképpen jó választás volt.” – mondta el nekünk Szabolcs, akinek első mért köre 2 perc 3 másodperc lett.

Zsolt a 301-es rajszámmal indult bátyja után: „Nagyon jónak éreztem az autónkat, meg vagyok vele elégedve. Sokat kell forgatni a kormányt, kanyargós a pálya, már csak faragni kell az elért időeredményből.” – így Zsolt, akinek körideje 2:01 másodperc lett.

A második körben Szabolcs javított eredményén. A szintén hibátlan kört teljesítő versenyző még jobban figyelt az ideális ívekre és ezeket kihasználva bő 1 mp-et faragott előző idejéből, 2:02 mp-es eredményével.

Zsolt szintén jól nyomta a gázt, ezzel 2 perc alá vitte köridejét: 1:59 mp-et mutatott az óra.

Az ebédszünetben minden részvevő pihent egy kicsit, ebédelt vagy éppen megnézték egymás autójának idei fejlesztéseit. Bő egy óra elteltével indult a harmadik és egyben utolsó kör is.

Szabolcs hasonló teljesítményt nyújtva közel azonos idővel ért célba: ”Azt gondolom, kiegyensúlyozott és egyenletesen fejlődő teljesítményt nyújtottam. Mindhárom köröm hibátlan volt, bóját nem döntöttem. Gyorsabb is lehettem volna, de az év elején vagyunk még.” – számolt be Szabolcs a versenynapjáról. Időeredménye 2:02 mp lett.

Zsolt szintén azonos idővel ért célba, mint előző körében: ”Nagyjából minden ugyanúgy csináltam, mint a második körömben. Sőt, még kockáztattam is egy bójánál, de nem érintettem, szerencsére. Így a legjobb két köröm 2 percen belül van.” – nyilatkozott Zsolt. Időeredménye 1:59 mp lett.

A közel félórás óvási idő elteltével a díjkiosztó következett.

A Track Racing csapat két versenyzőjének napi összefoglalóját olvashatják:

„Összegezve a napot, kellemes tavaszi időben kezdhettük meg az évet, itt Kecskeméten. Semmilyen műszaki vagy egyéb problémánk nem volt ma, azonban a pálya kanyarjai adtak munkát alkarjainknak. Hibátlan köreinknek örültünk, és reméljük a következő futamon még gyorsabbak leszünk az erős ellenfelekkel szemben.” – számoltak be a nap eseményeiről a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

A kategóriában 11-en indultak. Zsolt nyolcadik helyével 1 pontot szerezve ugyanúgy kezd idén, mint tette ezt tavaly is. Szabolcs kilencedik helyen ért célba. Ő sajnos egyelőre pont nélkül maradt.

A következő országos szlalom bajnoki futam május 1-én lesz a Hungaroringen. A Szervezők és versenyzők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A verseny utáni héten ismét beszámolunk a Sződy fivérek versenynapjáról, itt a VácOnline hírportálon.

Fotók: Babusa Niki

 

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 május 27 - 22:14. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.