Egyenlítés a félidőben

Ahogy a futballban – most pont aktuális a Foci EB kapcsán –  az autĂłsport világában is van döntetlen a fĂ©lidĹ‘ben. A SzĹ‘dy fivĂ©rek a nyolcfordulĂłs bajnokság negyedik futama után egyenlĹ‘ pontszámmal állnak a bajnoki tabellán.

A Magyar Szlalom Bajnokság idei szezonjának közepéhez érkezett. A Kakucs-Ringre visszatérve újabb megmérettetés előtt állt a 80 induló.

„LegutĂłbb a kecskemĂ©ti futam elĹ‘tt voltunk itt, áprilisban. AzĂłta nyár van már, jĂłval melegebb az idĹ‘. Azonban 27 fokot Ă©s kisebb szelet mondtak, nem hisszĂĽk, hogy nagyon nagy hĹ‘sĂ©g lesz. A pálya vonalvezetĂ©se ellentĂ©tes, tehát visszafelĂ© vezetĂĽnk majd.” – mondták a pályabejárás során a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

A versenyzői eligazítás után az edzésköröket futották meg először a versenyzők. Volt rá idő bőven, mindenki kényelmesen állhatott a rajthoz, még tét nélkül.

Az első kört nem sokkal később indították.

Tr  Szabolcs

A verseny

Zsolt 302-es rajtszámmal indult. ElsĹ‘ körĂ©ben mĂ©g nem is volt annyira meleg, ezĂ©rt jĂłl abszolválta a kezdĹ‘ kört: „JĂł az aszfalt hĹ‘mĂ©rsĂ©klete, rendben ment rajta az autĂł. Azt nem tudom, ez most mennyire volt elĂ©g, de elsĹ‘ körnek megfelelĹ‘ volt.” – fogalmazott röviden Ă©s tömören Zsolt. Körideje 2 perc (nem egĂ©sz) 6 másodperc lett.

Szabolcs 402-es rajtszámmal vágott neki a távnak. Nem volt boldog a cĂ©lba Ă©rkezĂ©sekor: „Sajnos, a hĹ‘mĂ©rsĂ©klet melegebb lett, mint reggel. FĹ‘leg, hogy Ă©n Zsolti után jövök, Ă­gy meleg autĂłt Ă©s gumit kapok az autĂłcsere után. Nincs ideje lehűlni, ezĂ©rt utána nem olyan stabil már. Nem vagyok elĂ©gedett a 2:08-as idĹ‘mmel, mert már az elsĹ‘ körben 2 másodperces hátrányban vagyok. RemĂ©lem tudok javĂ­tani a következĹ‘ kĂ©t körben.” – számolt be Szabolcs a tapasztalatokrĂłl. Nem tĂşl boldogan, de mĂ©g nem remĂ©ny vesztve.

DSC_0060  Jobb kanyar

15 perces szünet után a második kört indították el.

Zsolt köre lényegében ugyanannyi volt bő 2p 5mp. Ebben érdemi változás nem történt, hozta a formát, és két egyenletes körrel tartotta első helyét.

Szabolcs javított ugyan fél másodpercet, de ez így is kevés volt az érdemi javuláshoz. Valamivel kevesebb, mint 2p 8mp lett a körideje.

Rossz gumiválasztás

Az ebédszünetben volt idő nem csak az energia bevitelre, hanem a technikai gondok elemzésére is. Alapvetően minden rendben volt, a fiúk, mint mindig, most is megfelelően felkészítve hozták el versenyautójukat. Gondos munkájuk után mindig rajt kész az autó, a megfelelő szerelő és egyéb felszerelésekkel együtt. Azonban most rossz gumit választottak és a slick szett helyett az utcai sport garnitúrát hozták el:

 

„Nem gondoltuk az idĹ‘járás elĹ‘rejelzĂ©s miatt, hogy ennyire meleg lesz. Mivel fĂşj a szĂ©l, mi annyira nem Ă©rezzĂĽk, de az aszfalt Ă©s a gumik igencsak. Slick gumi garnitĂşránkat most nem hoztuk el, nincs más, megyĂĽnk tovább a sport garnitĂşrával.” – sajnálta Szabolcs a rossz döntĂ©st.

A harmadik körben a fivérek szinte azonos idővel értek célba. 2:08-at mutatott az óra mindkettőjük célba érkezésénél. Zsolt egyetlen tizeddel volt gyorsabb, mint bátyja. Így az első két kör összesített ideje számított végül.

kép 17 kép 9

 Díjkiosztó

Így a díjkiosztón két futam után megint Zsolt vehette át az első helyét járó kupát, Szabolcs a második helyért járót kapta, aki 4 másodperces hátránnyal zárt.

Díj  DSC_0456

 A versenynap, saját szavakkal

A nap összefoglalóját mondják el a Sződy fivérek:

„TĂşl sokat nem kellett dolgoznunk az autĂłn a verseny elĹ‘tt. Minden jĂł volt, habár a bal elsĹ‘ futĂłmű geometriája kissĂ© változott, ezĂ©rt Ăłvatosabban terveztĂĽnk menni vele. EzĂ©rt is hoztuk meg mĂ©g otthon azt a  döntĂ©st, hogy maradunk az utcai sport gumiknál erre a futamra. Kicsit kĂ­mĂ©lni akartuk a futĂłművet, azonban ez hibás döntĂ©s volt. Mivel a hĹ‘mĂ©rsĂ©klet jĂłval magasabb volt ma, mint azt az elĹ‘rejelzĂ©sben láttuk. EsĹ‘ sem volt vĂ©gĂĽl. Ennek ellenĂ©re, mint verseny Ă©s mint az autĂł is, minden jĂłl működött. Kicsit alakĂ­tottunk a belsĹ‘ kamerás felvĂ©telek beállĂ­tásain is, Ă­gy mĂ©g látványosabbak lettek. Most elmegyĂĽnk nyaralni, Ă©s ezt a nagy szĂĽnetet pihenĂ©ssel, Ă©s az Ĺ‘szi futam rákĂ©szĂĽlĂ©sĂ©vel töltjĂĽk majd.” – hallhattuk rĂ©szletesen a nap gondjait Ă©s örömeit  SzabolcstĂłl Ă©s ZsolttĂłl.

Történetesen most a fivérek ismét holtversenyben vannak a bajnoki tabellán. Ellenfeleiket szépen lehagyva 36-36 ponttal uralják az S1-es kategóriát.

Legközelebb tíz hét múlva, azaz szeptember 11-én lesz szlalom OB futam a Hungaroring-en. Ez az ötödik futama lesz a bajnokságnak, így a második félidőben még bárki szerezhet pontokat, sőt győzelmet az S1-ben és a többi kategóriában egyaránt.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2016 jĂşlius 08 - 09:52. - Kategória: EgyĂ©b
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.