Beszámoló az Oszak díjkiosztóról

 December 7-én, a kecskeméti Gokart Stadion épületében tartották az Országos Szlalom Bajnokság év végi díjkiosztó gáláját. A rendezvényen vehették át az idei dobogósok díjaikat, melyekért egész évben nyomták a gázt és kerülgették a bójákat, versenyről-versenyre. A nagyon jó hangulatú díjkiosztó a vacsora után közös énekléssel folytatódott. Koccintás és karaoke a gála „buli” része volt idén is.

A Track Racing csapat két versenyzője, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt idén ötödik évüket teljesítették az országos bajnokságban. 2008-ban kategória harmadik, 2009-ben első és második helyükkel bajnokok lettek. 2012-ben pedig az S1 kategória bajnokai. Szezonjukról és jövőbeli terveikről kérdeztük a Sződy fivéreket:

DSC_2400

TĂłth Tamás: – Szeretettel köszöntök mindenkit 2012. december 7-Ă©n, az Országos Szlalom Kupa dĂ­játadĂł ĂĽnnepsĂ©gĂ©n, ahol a SzĹ‘dy fivĂ©reket faggatom ki az idei szezonrĂłl. Gratulálok az elsĹ‘ Ă©s második helyezĂ©setekhez! KĂ©rlek benneteket, Ă©rtĂ©keljĂ©tek ezt az Ă©vet.

SzĹ‘dy Zsolt: – Nagyon örĂĽlök, hogy itt lehetĂĽnk. Nem messze vagyunk attĂłl az aszfaltcsĂ­ktĂłl, ahol Ă©v közben sokat kĂĽzdöttĂĽnk. KĂĽlön öröm, hogy itt lehetek, mert jĂł emlĂ©kek kötnek ide. MĂ©ltĂł helyszĂ­ne a gálának Ă©s az Ă©v befejezĂ©sĂ©nek. ĂŤme a kupáink, amiket az elĹ‘bb vehettĂĽnk át a dĂ­jkiosztĂłn.” – mutat Zsolt a kĂ©t bajnoki helyezĂ©sĂ©rt járĂł kupára.

TĂłth Tamás: – Mindketten 32-32 pontot szereztetek, mĂ©gis Zsolt lett az elsĹ‘. Szabolcs, Te pedig a második. Hogy van ez?

SzĹ‘dy Szabolcs: – Ez Ăşgy van a szabályzatban, hogy Ă©v elejĂ©n a bajnokság kezdete elĹ‘tt a versenyszabályokat közzĂ©teszik. ĂŤgy pontegyenlĹ‘sĂ©g esetĂ©n aki a jobb eredmĂ©nyt Ă©ri el elĹ‘ször, az lesz a bajnok. Jelen esetben itt KecskemĂ©ten Zsolti nyerte az elsĹ‘ futamot, ezĂ©rt Ĺ‘ a bajnok. 4-4 futamgyĹ‘zelmĂĽnk volt idĂ©n, ezĂ©rt ezen szabály alapján dĹ‘l el a bajnoki cĂ­m.

TĂłth Tamás: – Az S1 kategĂłriában indultatok. Egy pár szĂłban mutassátok be, mit kell rĂłla tudni?

SzĹ‘dy Zsolt: – Ebben a kategĂłriában azok a versenyzĹ‘k indulnak, akik 1000 köbcentimĂ©ter űrtartalom alatti motorĂş autĂłval rendelkeznek. Az „S” pedig azt jelenti, hogy szĂ©ria, ami azt tesz, hogy nagyon „belenyĂşlni” az autĂłba nem lehet. Erre van egy szabálykönyv, amit minden Ă©vben Ă©rdemes elolvasni, ha valaki versenyautĂłt Ă©pĂ­t. Onnan megtudja, mi az amit át lehet alakĂ­tani az autĂłban. Ez az autĂł lehet akár utcai Ă©s versenyautĂł funkciĂłt egyszerre ellátĂł jármű.

TĂłth Tamás: – A Track Racing csapat idĂ©n az elsĹ‘ Ă©s második helyet is megszerezte. Azt mondhatjuk, hogy ez egy sikeres Ă©v volt számotokra. De nem lĂ©tezik sikeres Ă©v sikeres felkĂ©szĂĽlĂ©s nĂ©lkĂĽl. Az Ă©v elejĂ©n hogyan kĂ©szĂĽltetek fel a szezonra, hogyan kĂ©szĂ­tettĂ©tek fel az autĂłt?

SzĹ‘dy Szabolcs: – Egy bizonyos fokĂş megĂşjulás törtĂ©nt a csapatban, aminek talán a sikert is elkönyvelhetjĂĽk. Ăšj autĂłval indultunk idĂ©n. 7 Ă©v Trabantozás után jött kĂ©t Ă©v Suzukival az S2-ben, ami nem volt olyan sikeres, de azt gondolom helyt álltunk a közĂ©pmezĹ‘nyben. IdĂ©n az S1-es Suzukival mentĂĽnk, amit a támogatĂłk Ă©s a partnerek kĂ©szĂ­tettek fel. Nem bĂ­ztuk a vĂ©letlenre azt, hogy idĂ©ny bajnokok legyĂĽnk ismĂ©t. Erre tettĂĽnk fel mindent, Ă©s mindent hoztunk amit pontszámokban lehetett.

TĂłth Tamás: – Egy izgalmas szezon olyan, mint egy hullámvasĂşt: egyszer fent, egyszer lent. Melyek voltak a csĂşcspontok Ă©s mĂ©lypontok, a legjobb Ă©s a rosszabb versenyek?

SzĹ‘dy Szabolcs: – Számomra a legjobb versenyek egyike volt a kecskemĂ©ti KözĂ©p-eurĂłpai futam. KiegyensĂşlyozott versenynek gondolom, jĂłl ráéreztem a pálya vonalvezetĂ©sĂ©re Ă©s a javulĂł köridĹ‘k meghozták az eredmĂ©nyt. De emlĂ­thetnĂ©m VeszprĂ©met is, ahol körrĹ‘l-körre jobb köridĹ‘ket hoztam, Ă©s ezáltal a több pontot is. A szimpla futamokat Ă©n nyertem idĂ©n. Zsolti a dupla, vagyis az egy napon kĂ©t versenyes napokon remekelt. ĂŤgy Visonta volt az a versenynap, ami nekem nem sikerĂĽlt, nem tudtam közel kerĂĽlni az ellenfelekhez. A bajnoki cĂ­m sorsa már ott eldĹ‘lt szerintem.

SzĹ‘dy Zsolt: – Nekem ez elsĹ‘ kĂ©t futamom sikerĂĽlt jĂłl, mindkettĹ‘t megnyertem itt KecskemĂ©ten. Ă–rĂĽlök, hogy a nehezebb dupla futamokon a második futamban is helyt tudtam állni. De a teljesĂ­tmĂ©nyĂĽnk, hasonlĂłan a pontszámainkhoz, azonosak. Szinte egyenlĹ‘sĂ©g jelet lehet hĂşzni közĂ©. A leggyengĂ©bben sikerĂĽlt futamom talán az utolsĂł verseny volt a Kakucs Ringen. KissĂ© csĂşszott a pálya, nem találtam a ritmust annyira, mint a többi pályán.

TĂłth Tamás: – A 2013-as szezonra mik a terveitek, cĂ©ljaitok?

SzĹ‘dy Szabolcs: – „JĂł dolgokon ne változtass” alapon jövĹ‘re is maradunk ezzel az autĂłval Ă©s ebben a kategĂłriában. Fejleszteni mindenkĂ©ppen kell, mert nem tudjuk, hogy az ellenfelek milyen ĂşjĂ­tásokkal rukkolnak elĹ‘. MegprĂłbáljuk megvĂ©deni a bajnoki cĂ­mĂĽnket, de szemĂ©ly szerint szeretnĂ©m, ha jövĹ‘re fordĂ­tott sorrendben lenne a helyezĂ©sĂĽnk, azaz Ă©n lehetnĂ©k a bajnok. TermĂ©szetesen szĂ©pen csillog az ezĂĽst is, de szeretnĂ©k egyszer Ă©n is bajnok lenni.

SzĹ‘dy Zsolt: – Anno Trabanttal Ă©s a Suzukival is jĂłl mentem, most ezzel az autĂłval is. JövĹ‘re is nyomni fogom a gázt a jĂł eredmĂ©nyĂ©rt, de ha esetleg Szabi vagy más lesz a bajnok, boldogan fogok nekik gratulálni. A motiváciĂłm megvan. Fontos, hogy nĂ©pes legyen a mezĹ‘ny, a biztonságos autĂłzást nĂ©pszerűsĂ­tse az autĂłsport Ă©s ez a szakága.

TĂłth Tamás: – A támogatĂłitokrĂłl, partnereitekrĹ‘l mondjatok nĂ©hány szĂłt.

SzĹ‘dy Szabolcs: – FĹ‘támogatĂłnknak, a Practilub Kft.-nek köszönjĂĽk az egĂ©sz Ă©ves támogatást, a hátteret, amelyet biztosĂ­tott számunkra, hogy az Ă©vet sikeresen teljesĂ­thessĂĽk. ĂŤgy osztozunk az eredmĂ©nyekben, a helyezĂ©sek megszerzĂ©sĂ©ben. IdĂ©n bĹ‘ negyedik Ă©ve működĂĽnk egyĂĽtt. A Kárászy cĂ©gnek a lengĂ©scsillapĂ­tĂłkat Ă©s ezek felkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t köszönjĂĽk. A szintĂ©n hosszĂş távĂş egyĂĽttműködĂ©st, amely autĂłnk optimális stabilitását adja minden versenyĂĽnkön, kiemelten a pályaversenyeken. A gumiabroncsokat a Pirelli Hungary Kft.-nek köszönhetjĂĽk, mert a remek tapadást, Ăşttartást Ă©s kanyarsebessĂ©get biztosĂ­tottak futamainkon.

DSC_2503

SzĹ‘dy Zsolt: – Folytatva a sort, a Vác Online webportál, mint mĂ©diatámogatĂłnk versenyeink után a beszámolĂłkat közli csapatunkrĂłl, versenyeinkrĹ‘l kĂ©pes összefoglalĂłban. A Getback pedig a versenyruházatot biztosĂ­tja számunkra, tehát akik látnak minket a pályán, láthatják a számunkra kitalált Ă©s elkĂ©szĂ­tett öltözetet.

TĂłth Tamás: – Kedves Szabolcs Ă©s Zsolt! Sok sikert kĂ­vánunk a jövĹ‘ Ă©vre. RemĂ©ljĂĽk, ismĂ©t bajnokokkĂ©nt találkozunk itt 2013-ban is. KöszönjĂĽk az interjĂşt!

Interjú: Tóth Tamás

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2012 december 12 - 11:06. - Kategória: Versenyeink, VersenyzĹ‘i blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.