A legkisebbek között a legnagyobbak

Az Országos Szlalom Bajnokság záró futamát a Kakucs Ringen rendezték október 14-én. Ez a pálya többnyire gokart, rallyekrossz illetve autókrossz bajnokságoknak ad otthont. Most a szlalomosoké volt a terep. 67-en mérték össze tudásukat az ellenfelekkel, vagy épp a még szükséges bajnoki pontokért jöttek el erre a versenyre.
Kissé felhős, de enyhe időben készült fel mindenki a hosszú napra. A Közép-európai zónafutam külföldi résztvevőivel együtt, de külön kategóriában indultak a magyar bajnokság versenyzői.
Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt, a Track Racing csapat versenyzői már többször jártak a Kakucs Ringen: „Szeretjük ezt a pályát, mindig jó gyors a tempó. A pályabejárást követően láttuk, most sem más. Két kört fogunk teljesíteni, és három futam lesz a nap során.” – nyilatkozták előszóként a Sződy fivérek.
Az edzőkört követően minden indulónak szólt a versenyzői eligazítás, a nemzetközi mezőny okán, magyarul és angolul is. Fordított sorrendben indították az autókat, azaz a legnagyobb rajtszámúak után következtek a kisebbek.
Zsolt indult a testvérek közül elsőként a 118-as rajtszámmal. Az edzésen kitapasztalt íveket még gyorsabban vette: „Tetszik a pálya vonalvezetése, a bójasorok sem veszik el a ritmusát, a pálya hátsó szakaszán azonban jobban kell figyelni az „S” kanyarra, mert megtréfálhat. Kicsit poros, tavaly megcsúsztam ott.” – mondta Zsolt, akinek körideje 2 perc 13 másodperc lett.

Az magyar bajnokság S1 kategóriájában Sződy Szabolcs a harmadik helyét járó kupát vehette át. Ezzel idén még eggyel gyarapította a Track Racing csapat kupáinak számát.
A Sződy fivérek napi összefoglalóját olvashatják:
„Ezen a versenyen már tét nélkül indultunk, hiszen Veszprémben eldőlt a bajnokság állása a kategóriánkban. Kissé hűvös idő volt, de az évszaknak megfelelő. Szeretjük a Kakucs Ringet, jó gyors volt idén is a pálya, kevés bójával. A hűvös időben sem csúszkáltunk, megfelelően működött minden. A második futam után random súlyt mértek, autónk tömege a szabályoknak megfelelő volt. Örülünk, hogy idén ismét bajnokok lettünk, 2009 után. Jó autóval, egy jó bajnokságban mehettünk egész évben, 8 futamot. 4-4 versenyt nyertünk, így azonos pontszámmal végeztünk év végén. Novemberben lesz a díjkiosztó, már várjuk.” – foglalták össze a nap eseményeit a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.
Ponttáblázat:
Sződy Zsolt            36 pont
Sződy Szabolcs        36 pont
Vavrek László         10 pont
Vavrek Olivér          10 pont
Kész Tímea            3 pont

A díjátadó gála várhatóan november 24-én, Kecskeméten lesz. Beszámolónkat itt a Vác Online hírportálon olvashatják majd.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2012 október 17 - 21:34. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.