A csalódás és az öröm versenye

A KartFarm EVO 6 Kupa tovább folytatódott az ötödik és hatodik futammal.

Május 16-án szombaton a megszokott helyszínre és létszámmal érkeztek pályára a versenyzők és segítőik.     32 induló vett részt a futamokon.

Sződy Szabolcs mondta a versenynap előtt:

„Az előkészületeknél minden maradt a régiben. Ismét a kettes kategóriában indulok, a ballasztom 2.5 kilogramm. Két szabadedzést mentem. Egyiket még hideg pályán, hideg gumikkal. Csúszott is rendesen, de legalább kipróbáltam így is. A másik szabadedzésen már „éles” gokarttal mentem, viszonylag jó köridőkkel. A legjobbat 26.2 másodperccel. Ez persze nem mérvadó az időmérőre és a futamokra. Célom az „A” csoportban való indulás.” – kezdte a napot a gokart pilóta.

Az időmérő futam 5 körében azonban ezt az eredményt sajnos nem érte el. 25.2 mp-es köridejével Szabolcs három tizeddel maradt le az „A” döntő utolsó rajtkockájáról: 

„Bosszantott az eredmény, mert az 5 körön belül két köröm ideje is elég jó lett, de nem elegendő. Nem tudok más csinálni, mint megnyerem a „B” döntőt.” – kommentálta a helyzetet Szabolcs. Ígéretéhez híven jó rajttal, magabiztos vezetéssel meg is nyerte a „B” döntőt. Ami valójában a kilencedik helyet jelentette pontszámban.

DSC_0152           DSC_0161

Az újabb lehetőség fent állt a második futamra:

„Bíztam benne, hogy a második futam időmérőjén bejuthatok az „A” döntőbe. Itt sokkal nehezebb ez, mert csak egyetlen mért körünk van. A sors megint nem adta meg, és megint három tizeddel maradtam el. Nem értettem. Csak egyetlen magyarázat volt erre, hogy a gokart az utolsó kanyarban megcsúszott. Itt úszhatott el megint a nyolcadik hely, sőt a kilencedik is.” – állt értetlenül a helyzet előtt a Track Racing pilótája, kezében sisakjával.

A második futamon a második rajthelyről indulhatott Szabolcs. Ebből a nehéz helyzetből kellett felverekednie magát a „B” döntő győzelméig, azaz a kilencedik helyét járó pontokig. Egy szép előzéssel és az első hely megtartásával megnyerte a második futamot is. Megemlítendő, hogy bár az edzések eredménye nem volt elegendő, azonban a versenyen futott egyenletes köridőket nézve Szabolcs 25 mp alá, szám szerint 24.7-es idővel is futott kört.

DSC_0119             DSC_0131

„Nagyon jó futam volt. Pár körrel a rajt után már megelőztem ellenfelemet, aki a pole-ból indult. Így átvettem a vezetést a kettes kategória „B” döntőjében és meg is tartottam. Ez fontos volt mivel a második futam már csak 15 körös, az első 25 körével szemben. De jó tempóval mentem végig.” – nyilatkozta a versenyző egy kicsit derűsebben.

 

A Track Racing versenyzőjének napi összefoglalója:

„Nagyobb reményekkel jöttem el erre a két futamra. Tény, hogy nem futottam jó köröket az időmérőkön, de sajnos Fortuna sem szegődött mellém. Ugyanis az első edzésen már a gokartban ültem, de 3 percig nem indultunk, mert probléma volt egy másik gokarttal. A várakozás alatt szépen lehűltek a gumik, hiába a két bemelegítő kör, itt is elúszhatott az a három tized. Nem panaszkodom, a körülmények és a gyengébb teljesítményem ellenére kihoztam a futamokból amit tudtam. Három hét múlva két újabb futam áll előttem, ott próbálok majd jobban teljesíteni.” – foglalta össze a versenynap eseményeit Sződy Szabolcs.

Amit még megírunk, és talán ez a legfontosabb eredmény: Szabolcs még nem tudta a futam után – mivel a pontszámok teljes összesítésére később került sor -, hogy a nem túl sikeres hétvégi futamai ellenére a tabellán előrébb lépett. A kettes kategória 19 versenyzőjéből jelenleg a hetedik helyen áll:

„Amikor a ponttáblázat tabelláját megnéztem, meglepődtem, mert a nyolcadik vagy kilencedik helyre számoltam magam. Látom, hogy a hetedik helyen állok. Ennek nagyon örülök, mert újabb motiváció ez és egy nem túl jó hétvége után, ahol 14 pontot gyűjtöttem ugyan, de úgy éreztem többre lettem volna képes, mégis jó helyen állok a bajnokság egyharmada után. Szóval… csak megyek előre és jobb vagy gyengébb eredmények ellenére minden futamon lehetőség szerint teljesítek. Cél a középmezőny, de jelenleg előrébb vagyok, ez mindenképp bátorít.”- osztotta meg velünk a tabella állását felszabadultabb hangulatban Szabolcs.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2015 május 21 - 23:56. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.