„Téli” szlalom nyitófutam Lacházán

Öt hónap téli szünet után ismét elrajtolt az Országos Szlalom Bajnokság mezőnye. Ezúttal nem Kecskemétre szervezték az első versenyt, hanem rendhagyó módon Kiskunlacházán, a gyorsulási versennyel együtt zajlott.

Március 23-án az autósportok szerelmeseink nehéz dolguk volt a télies időben. Ugyanis a hőmérő 0 és 3 fok között mozgott, ami semmiképp nem volt mondható tavaszi időnek. A szlalomosoknál 42 nevezés érkezett a futamra.

A Track Racing csapat versenyzĹ‘i SzĹ‘dy Szabolcs Ă©s SzĹ‘dy Zsolt meglepĹ‘dve, de felkĂ©szĂĽlten Ă©rkezett az Ă©v elsĹ‘ versenyĂ©re: „Nem emlĂ©kszĂĽnk ilyen hidegre, legalábbis márciusban mĂ©g sosem versenyeztĂĽnk fagypont közeli hĹ‘mĂ©rsĂ©kleten. A pálya nem csĂşszĂłs, csak hideg, mint a gumik is rajt elĹ‘tt. AutĂłnk mĂ©g a tavalyi beállĂ­tásokkal megy, nem változtattunk rajta, idĹ‘hiány miatt. Jelenleg fĹ‘szponzor nĂ©lkĂĽl kezdjĂĽk az Ă©vet. Mindezek ellenĂ©re bĂ­zunk a jĂł eredmĂ©nyben, Ă©s várjuk, hogy volánhoz ĂĽlhessĂĽnk ismĂ©t.” – nyilatkozták majd’ fĂ©lĂ©ves szĂĽnet után a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

Az edzĹ‘kör után a versenyzĹ‘i eligazĂ­tás következett, majd az elsĹ‘ futam. Szabolcs 101-es rajtszámmal kezdte meg a „nem fix” rajtszámmal indulĂłk sorát: „A pálya viszonylag egyszerű vonalvezetĂ©sű, nem csĂşszik, de nĂ©hány helyen trĂĽkkös. AlapvetĹ‘en jĂł köridĹ‘nek mondhatĂł ez az 1 perc 32 másodperces idĹ‘m. TermĂ©szetesen gyorsulni kell a továbbiakban… .” – mondta el elsĹ‘ tapasztalatait Szabolcs.

DSC_5842

Zsolt rajtolt 106-os rajtszámmal: „A bĂłjákra kell nagyon figyelni a tempĂł miatt. Nem minden szlalom pálya ennyire gyors, itt lehet adni a gázt rendesen. Meg kellett szokni, hogy hosszĂşkás szakaszon megyĂĽnk, mĂ©g szeretnĂ©k gyorsabban menni a többi futamban.” – Ă­gy Zsolt. Körideje 1:34 mp lett.

Szabolcs második körében javított. 1:31-es idejével pillanatnyilag a vezető helyen állt ebben a futamban. Zsolt viszont rontott, előző köréhez képest. 1:35-ös időt ért el.

DSC_5943

Az ebédszünetben sok versenyző vagy autójában melegedett vagy a Drag Racing gyorsulási verseny futamait nézte meg a „szomszéd” kifutópályán.

A harmadik Ă©s egyben utolsĂł körĂ©t kezdte meg Szabolcs. Egyenletes tempĂłt diktálva, hiba nĂ©lkĂĽl teljesĂ­tette azt: „Szinte ugyanolyan köridĹ‘t mentem, pár századtĂłl eltekintve. ĂŤgy az összesĂ­tett eredmĂ©nyem a kĂ©t legutolsĂł köröm lesz. Minden rendben volt. Ă–rĂĽlök, hogy jĂłl mentem a nyitĂłfutamon.” – Ă­gy Szabolcs, az ugyancsak 1:31 mp-es eredmĂ©nnyel.

Zsolt legjobb köridejĂ©t Ă©rte el: ”Ez az 1:32-es köridĹ‘m volt a legjobb, de sajnos az elĹ‘zĹ‘ekben nem hoztam mĂ©g ezt a tempĂłt, Ă­gy a helyezĂ©semet nagyban meghatározza. EttĹ‘l fĂĽggetlenĂĽl elĂ©gedett vagyok a teljesĂ­tmĂ©nyemmel.” – mondta a tavalyi kategĂłria bajnok.

DSC_5865

A 30 perces óvási időt eltelte után fázva ugyan, de örömmel álltak a díjkiosztót várva a versenyzők és csapattársaik. Sződy Szabolcs az S1 kategóriában a második helyet, fivére Zsolt a harmadik helyet szerezte meg. Ezzel a bajnoki tabella sorrendje is egyben az első futam végeredménye.

DSC_5999

Pontállás:

Kecskeméti Gyula 5 pont

Sződy Szabolcs   4 pont

Sződy Zsolt        3 pont

Csíkos Balázs      2 pont

A versenyzők között a helyezés sorrendjében 2, 3 és 4 másodperc volt a különbség.

 

A Track Racing versenyzőinek napi összefoglalóját olvashatják:

A hideg ellenĂ©re jĂłl mentĂĽnk a mĂ©g tavalyi beállĂ­tásĂş autĂłnkkal. JĂł ritmusĂş pályán versenyeztĂĽnk, nem okozott kĂĽlönösebb nehĂ©zsĂ©geket Ă©s bĂłjahibát sem a tempĂł ellenĂ©re. A reptĂ©ri futamon gumijaink kiválĂłan teljesĂ­tettek. VersenyzĹ‘társaink nĂ©hányan csĂşszkáltak a hideg abroncsokkal. Ă–rĂĽltĂĽnk, hogy nem esett csapadĂ©k, Ă­gy száraz versenyĂĽnk volt. Várjuk az igazi tavaszi idĹ‘t Ă©s a következĹ‘ futamot áprilisban.” – foglalták össze a napot a SzĹ‘dy fivĂ©rek.

DSCF0014

A bajnokság második versenye Budapesten lesz a Műegyetem előtti rakparton. A tradicionális versenyt jó 30 évvel ezelőtt rendezték először. Több ezer nézőre számíthatnak a szervezők és a versenyzők, akik várnak mindenkit nagy szeretettel április 21-én. Beszámolónkat itt a Vác Online hírportálon olvashatják a futam után.

 

FotĂłk: Czárl Adrienn – Track Racing

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2013 március 27 - 14:47. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.