OSZAK futam a Hungaroringen

Május 1-én tovább folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság versenysorozata. A második futamot Mogyoródon, a Hungaroring területén rendezték meg. A Gold tribün mögötti betonfelületű területen alakították ki a Szervezők a pályát. 47 nevezés érkezett a versenyre.

A Sződy fivéreknek nem kellett túl korán kelniük, hiszen a pálya Budapesttől 25 km-re helyezkedik el, és számukra úgymond ez volt a „hazai futam”: „2005-ben már versenyeztünk a Ringen. Akkor az alsó aszfaltos területen rendeztek szlalomversenyt. Most megérkezésünk után gyalogosan jártuk be a pályát. Egyes részein szűk, de alapvetően jó gyors lesz. A beton elég gumikoptató, néhol kicsit csúszik is, főleg kanyarban. Úgy gondoljuk jól autózható, ezt majd az edzőkörben kitapasztaljuk.” – mondták el a testvérek.

A nevezés és a gépátvétel után még száraz pályán edzettek a versenyzők. Azonban a versenyzői eligazítás és az első kör már szemerkélő esőben zajlott.

A Sződy fivérek közül most Zsolt indulhatott előbb, hogy megfussa első mért körét. A 102-es rajtszámmal induló versenyző a vizes pálya ellenére jól teljesített, azonban egy bója állta útját, ami két másodpercébe került. Így időeredménye 1 perc 31 másodperc lett. „Tetszik a pálya vonalvezetése, annak ellenére, hogy vannak olyan szűk szakaszok, amit majdnem egyesben lehet csak bevenni. A beton csúszik, óvatosan lehetett rajta menni, legalábbis az első körben.” – mesélte Zsolt.

Szabolcs 115-ös rajtszámmal vágott neki az első körének. Sajnos, ő is begyűjtött két bóját. „Azt gondoltam jobban fog csúszni a pálya, de azért még lehetett tempóval menni rajta. Természetesen ésszel. Két bójázásra nem számítottam, de ez a mai nap később is megeshet még.” – nyilatkozott Szabolcs. Körideje 1:32 mp-lett.

Az első futam után rögtön indították a második mért kört. A szemerkélésből azonban már igazi eső lett ekkorra. Zsolt időeredménye láthatóan romlott, és szintén érintett egy bóját. 1:37-es idővel ért célba, a bójázás két mp-ét is beleszámítva. Szabolcs jó tempót diktált esőben is, azonban az egyik szűk kanyarkombinációban kicsúszott és lefulladt a motorja is. Ez a megállás 10 mp-cel rosszabb eredményt hozott az óra szerint. „Bosszankodva álltam be a parc fermébe, mivel ez a köröm szó szerint elúszott a kicsúszás miatt. Amikor a Szervezők értesítettek, hogy piros zászlót mutattak a mért köröm alatt, tehát új rajtot kapok. Állítólag egy bója nem volt a helyén. Meglepődtem, mert nem láttam piros zászlót, viszont én hibáztam, ezt tudom. De új esélyt kaptam, mehettem még egy mért kört, sztornózva az előzőt.” – számolt be Szabolcs, meglepődve, de mégis örömmel. Az új rajt ellenére sem volt túlzottan jó, a három bója érintése miatt. Ez 6 mp-et tett hozzá eredményéhez, így szintén 1:37-es idővel zárt, mint öccse.

Az ebédszünetben inkább esőmentes helyet kerestek a részvevők, illetve akadt egy kis idejük belenézni az Országos Autós Gyorsasági Bajnokság futamaiba is. Egy bő óra elteltével indult is a harmadik, mindent eldöntő kör.

Zsolt rajtolt el ismét. Egyenletes körében egy bóját ismét érintett, így szinte ugyanolyan kört futott, mint előzőleg. „Próbáltam egy hibátlan kört menni, de se az időeredményem nem változott, se nem sikerült bója nélkül célba érnem.” – így Zsolt, akinek eredménye hajszállal lett jobb, mint 1:37 mp.

Szabolcsnak sikerült hibátlan kört teljesítenie: „Mivel kettőnk között összesen hét tizedmásodperc volt a különbség, az lett a jobb, akinek ez a köre lett jobb. Nem voltam elégedett a köridőmmel, de nem döntöttem bóját, így 1:35-ös időm pont elég volt ahhoz, hogy előrébb végezzek, 6 tizeddel.” – így Szabolcs a történtek után.

A 30 perc óvási idő letelte után következett az ideiglenes eredménylista kifüggesztése, majd a díjkiosztó.

A versenynap összefoglalóját olvashatjuk a Sződy fivérek részéről:

„Nem számítottunk ekkora esőre, holott várható volt az előrejelzés szerint. Ez nagyban megváltoztatta a verseny eredményét. Alig volt versenyző, aki ne bójázott volna. A pálya vonalvezetése tetszett. Sajnáljuk, hogy nem szárazon mehettünk, mert jól kiautózható lett volna. A gumijaink elég jól viselkedtek vízen is, technikai problémánk nem volt. Eredményünknek örülünk, mert az ötödik és hatodik hellyel 4 illetve 3 pontot szereztünk már a második futamunkon az évben. A következő versenyen reméljük száraz és nyári időben indulhatunk.”- számoltak be a nap eseményeiről a Sződy fivérek, Szabolcs és Zsolt.

A Track Racing versenyzőinek következő futama Szegeden lesz május 29-én. A Szervezők és a versenyzők is minden érdeklődőt szeretettel várnak. Következő beszámolónkat a futam utáni héten olvashatják weboldalunkon.

 

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 május 27 - 22:15. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.