Közép-európai szlalom futam a gokart ringen

A kecskeméti gokart stadionban került megrendezésre az Országos Szlalom Bajnokság negyedik futama. Június 26-án vasárnap a magyar, az osztrák és a Közép-európai futam mezőnye együtt indult, természetesen külön értékelésben is. A résztvevők létszáma érthetően nagyobb volt, mint eddig. 90 nevezés érkezett a versenyre.

A reggeli hűvös után délelőtt már nyári melegben rajtolhattak el a versenyzők, de nézzünk előbb, mi történt az előkészületek alatt. A Track Racing csapat két versenyzője, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt egy igazi motorsport hétvégét tudhat magáénak: „Szombaton Szlovákiában néztük a gyorsasági szakág futamait, ma mi versenyzünk itt Kecskeméten. A benzingőz hiánya nem fenyeget minket.” – mesélik mosolyogva a Sződy fivérek. „Bejártuk a pályát gyalogosan. Tetszik, tempós és ritmusos. Sok az induló, reméljük izgalmas versenynap lesz.” – így Szabolcs és Zsolt.

A gépátvétel, a nevezés és az edzőkör után következett egy rövid versenyzői eligazítás – angolul és németül is -, majd az első mért kör.

Zsolt indult elsőként 218-as rajszámmal. A jó rajtot követően, szép egyenletes tempóban, hibátlan kört teljesített: „Csúszik a pálya egyes helyeken, főleg két kanyarban kifejezetten. Azért elsőre jó ez az 1 perc 36 másodperces időeredmény.” – nyilatkozta Zsolt.

Szabolcs 315-ös rajszámmal vágott neki a távnak: „Jól kialakított, gyors pályán megyünk, a bóják is megfelelő távolságban vannak egymástól, így megmaradt a lendület a beérkezés után is. Jó köridőnek számít az 1:35 mp elsőre, de szeretnék még faragni belőle.” – hallhattuk Szabolcstól.

Az első futam után rögtön következett a második mért kör.

Zsolt szintén hibátlan körével szűk egy másodpercet javított előző köréhez képest. Elégedett lehetett eredményével. Szabolcs egy erős elfékezéstől eltekintve jól versenyzett, de picit rontott. Szerencséje, hogy nem vitt el bóját a blokkoló kerékkel. A két fiú mért köre 1:35 illetve 1:36 mp lett.

Az ebédszünetben egyesek az erős napsütéstől védve pihentek, mások épp ellenkezőleg, napoztak. A csendes kis szieszta után ismét felkészültek a versenyzők az utolsó, egyben harmadik versenykörre.

Zsolt rajtolhatott megint. Ez jól sikerült, azonban az első kanyarban az autója megcsúszott és elhagyta a pályát: „Az első kanyarban egyszer csak elkezdett csúszni az autóm hátulja. Ellenkormányoztam, de mintha egy drift bemutatón lettem volna, úgy farolt ki a Suzuki. Aztán kimentem a pályáról, rendetlenséget csináltam a pályabíró eszközei között, felborítva azokat. Visszamentem a pályára, de már nem volt értelme nyomni a gázt, poros gumikkal. 20 mp büntetést is kaptam, pályaelhagyás miatt. Valószínűleg hideg lehetett még a gumi.” – mesélte szomorúan Zsolt. Körideje 1:40 mp lett, plusz 20 mp büntetés.

Szabolcsnak viszont összejött minden: „Jó rajtot követően ott voltam fejben nagyon, figyeltem a kanyarokra, ésszel vezettem, de próbáltam minél gyorsabb lenni. Jól jöttek ki az ívek, nem emlékszem hibára. Ezt az időeredményem is igazolja. Örülök, hogy ez a köröm lett a legjobb.” – nyilatkozta jókedvűen Szabolcs. Körideje: 1:34 mp lett.

Az autókat most nem vihették vissza a versenyzők a helyükre, ahol a nap során álltak a futamok között, hanem zárt parc fermé-ben kellett hagyni. A 30 perces óvási idő letelte után vihették vissza, hogy összepakoljanak a nap végén. A díjkiosztó a magyar, az osztrák és a Közép-európai bajnokságok összesített és kategória szerint történt.

A Track Racing két versenyzőjének napi összefoglalója:

„Örültünk, hogy nem volt hideg és nem esett az eső, az előrejelzések ellenére. Kellemes nyári időben versenyezhettünk, ami a tempót és a hangulatot is fokozta. Szeretjük ezt a pályát és a Szervezők mindig tudnak valami újat alakítani rajta, ami javunkra vált. A legnépszerűbb kategóriában ismét sikerült értékes pontokat szereznünk /3 és 2 pontot/, ezzel továbbra is megerősítettük helyünket a középmezőnyben. Folytatjuk tovább a pontgyűjtést, és minél jobb eredményt szeretnék elérni.” – foglalták össze a napot a Sződy fivérek.

Négy hét múlva ismét országos bajnoki szlalom futam lesz, várhatóan Visontán, július 24-én.

A Szervezők és a Track Racing csapat versenyzői is mindenkit sok szeretettel várnak erre a futamra is.

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 június 27 - 15:29. - Kategória: Versenyeink
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.