Egy lépéssel a cél előtt

Október 2-án a hatodik futammal folytatódott a Magyar Szlalom Bajnokság. A kiskunlacházi katonai repülőtér egyik kifutóján a gyorsulási verseny, a másikon ennek társrendezvényeként a szlalom bajnokság zajlott.

A szlalomon induló 71 autó reggel tréleren vagy saját „lábon” érkezett a pályára, pontosabban a szerviz területre. Sokan készültek sátrakkal, amik alatt az autókat szerelték, viszont eső nem volt várható, esetleg az esti órákra.

Pályabejárás

A Sződy fivérek autója is elfoglalta helyét, majd az előkészületek után a pályabejárásnak tettek eleget a testvérek: ”Ez a pálya mindig különleges, hiszen egy hosszú egyenes, amin végigmegyünk és jobbra bekanyarodva érünk a célba. Viszont tempós a pálya, van benne bójasor és nyújtott jobbos-balos kerülő is. Technikás, az biztos… .” – elemezték a jelenlegi pályát a testvérek, Szabolcs és Zsolt.

Első két kör

1.      2.

Majd a rajszámok felragasztása és az edzőkörök után az első mért kör következett, ezzel elindult a versenynap a szlalomosok számára.

215-ös rajtszámmal indult Zsolt és egy igen gyors körrel nyitott: ”Az edzésen még nem volt számomra olyan egyértelmű a pálya vonalvezetése, mivel visszatért egy kis szakaszon önmagába… . De most már minden világos volt így a gyorsban, és elég jónak éreztem már a nyitókörömet.” – fogalmazott röviden Zsolt, akinek körideje 2 perc 2 másodperc lett.

Szabolcs kicsit később, a 404-es rajtszámot kapva indult első körére. Szinte azonos idővel futott be a célba: „Egy-két hibától eltekintve szintén jó köröm volt. Éreztem persze, hol maradt még ott egy-két tized, de alapvetően elégedett vagyok elsőre. Meglep viszont, hogy mindössze egyetlen századdal voltam lassabb, mint Zsolti.” – ami Szabolcs számára is egy 2:02-es időt eredményezett.

Második körben egy bójahiba rontott Zsolt eredményén. Egy bóját sikerült feldöntenie, így a két másodperc hozzáadódott a köridejéhez, ezzel 2:04:1-es eredményt ért el.

Szabolcs is lassabb volt önmagánál, de fivérénél egy másodperccel gyorsabb: 2:03:1-at mutatott a célban az óra. Ezzel lényegében Szabolcs volt kedvezőbb helyzetben.

3.     5.

A „mindenteldöntő”

De a mindent eldöntő harmadik kör az ebédszünet után már a végleges eredményt hozta minden induló számára.

Zsolt rajtja előtt szemerkélni kezdett az eső, de amikor sorra került, már az a pár csepp elállt, azaz száraz pályán futhatta meg mért körét: „Annak ellenére, hogy jó kör volt, nem sikerült olyan gyorsat mennem, de azért így sem volt rossz. Nem tudom hányadik helyre lesz elég, még utánam jönnek a többiek… .” – latolgatta az esélyeket Zsolt. Körideje ismét 2:03:3 lett.

Szabolcs viszont már a rajt előtt és a versenyköre alatt is kapott egy enyhébb szitálást az esőből: ”Eszembe jutott a 2012-es év visontai futama, ahol az utolsó körömben kaptam a rajtnál egy kis esőt, így lőttek nem csak a körömnek, hanem a bajnoki címemnek is. De Hála Istennek most nem befolyásolt semmit, hiszen nem csúszott a pálya, ablaktörlőt is egyszer használtam, még a kör elején. Remélem ez a köridő elegendő lesz a második helyhez.” – bizakodott Szabolcs, akinek ez most fontos helyezés lehet a bajnoki cím megszerzéséhez, és 2:02:1-es idejével erre meg is volt az esélye.

Dobogósok

Az eső csak a verseny végéig tartotta vissza magát, az utolsó befutó után intenzíven rákezdett. Ezért a csapatok az összepakolást hamar megkezdték, várva a díjkiosztót. Sződy Szabolcs a dobogó második fokára állhatott fel, míg Sződy Zsolt a harmadik helyért járó kupát vehette át.

Érdekesség, hogy a dobogós helyezettek között mindössze bő egy másodperc különbség volt.

6.

Ezzel a Track Racing csapat versenyzői kategóriájukban nem csak vezetik a bajnoki tabellát, de meg is nyerték azt. Azonban kettőjük közül bajnokot csak a legutolsó futamon avatják, mivel holtverseny alakult ki ismét.

Szabolcs és Zsolt versenynapjának összefoglalója:

„Kemény nap volt. Ősszel és tavasszal a reggeli és esti lehűlés, nappal a meleg, ami igénybe vesz minket, ellenben a nyári egyenletes hőséggel. Az autóban kifejezetten meleg volt egész nap. A pálya ritmusa élvezetes vezetést eredményezett, de nagyon kellett figyelni, mert a hosszú pályán könnyen el lehet dobni pár tizedet. Gumijaink is megfelelően tapadtak, semmi panaszunk nem lehet, bár már kopnak, így az év vége felé. Közöttünk elég kiélezett volt a harc, nem tudtuk ki lesz a jobb. Végül azért kedvező eredmény született. Örültünk, hogy csak a nap végén esett. Nem úgy, mint most, amikor ezt az összefoglalót mondjuk. Jó hangulatban megyünk haza innét, és három hét múlva a záró futammal a bajnoki első helyen fejezzük be a szezont.” – tekintettek a jövőbe is a fivérek, hiszen ez a futam már előrevetítette, hogy Kakucson véglegesen győznek, év végén.

7.

Következő futam

Így október 22-én a Kakucs Ringen folytatják és zárják a szezont. Az eredetileg nyolc futamos sorozat idei utolsó versenye elmarad, ezért a következő verseny lesz Kakucson a záró futam.

 

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2016 november 18 - 00:16. - Kategória: Egyéb
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.