Az OSZAK mezőny év végi díjkiosztó gálája

 

Az Országos Szlalom Bajnokság 2011-es szezonjának záróakkordját, a díjkiosztó gálát december 10-én az M+F Toyota autószalonban tartották. A rendezvényen vehették át az idei dobogósok megérdemelt díjaikat. A Sződy fivérek felkérésre dalra is fakadtak, ezt követték a versenytársak is. Nagyon jó hangulatban telt a díjkiosztó utáni közös éneklés, koccintás.

A Track Racing csapat két versenyzője, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt idén negyedik évüket teljesítették az országos bajnokságban. 2008-ban kategória harmadik, 2009-ben első és második helyükkel bajnokok lettek. Idén vendégként jöttek ismét a gálára. Idei szezonjuk összegzéséről és jövőbeli terveikről kérdeztük a Sződy fivéreket:

Kész Tímea: – Ez a volt második évetek a Suzukival. Foglaljátok össze a 2011-es idényt.

Sződy Zsolt: – Nem volt rövid szezon, habár sokaknak úgy tűnhetett. A versenypályán kicsit más az időszámítás, hiszen hajnalban kelünk, hogy Budapestről elindulva megérkezünk az ország egyik távoli pontjába, hogy előkészülve a versenyautót pályára állítsuk. Ez az évünk is elég jó volt, kezdve azzal, hogy az autónkkal semmi baj vagy műszaki probléma nem volt. Ezért a Suzuki jó választásnak tűnt, jót lehetett autózni minden versenyen.

Sződy Szabolcs: – Azt gondolom, hogy az idei évünk jobb és simább volt, mint a tavalyi. Gyorsultak a pályák, és én személy szerint kiegyensúlyozottabbnak éreztem idei teljesítményemet, főleg a szezon elejét, mint előző évben. 1 ponttal lett nálam jobb Zsolti, a tavalyi 10 pontos különbséghez képest. Az autóból jelenleg ennyit lehetett kihozni.

Kész Tímea: – Melyik volt a legjobb és legrosszabb versenyetek?

Sződy Zsolt: – Végülis minden versenyem jó volt, talán a szegedi futam nem nagyon jött össze. Bójáztam, ezzel másodperceket vesztettem, valahogy nem állt össze a kép aznap. Nem volt rossz verseny, csak számomra gyengébben sikerült. Jó versenyemnek az utolsó két futamot mondanám, ami a kecskeméti gokart arénában volt, egyszer nappal, egyszer este. Jól sikerült, itt előztem meg Szabit egy ponttal a bajnoki ponttáblázatban. Eddig ez volt a leghosszabb versenynapunk 11 évi versenyzésünk során.

Sződy Szabolcs:-  Számomra az első verseny nulla pontos volt, de utána felfelé ívelt a teljesítményem. Három futamon keresztül több pontot hoztam, mint Zsolti és tartottam a helyezésem is. Sajnos Visontán csúsztak a gumik, és a többi versenyen sem remekeltem. Főleg Kakucsringen, ahol egy bója kerülésén múlt a jobb helyezés, és év végén is ez döntött. Ilyen az autóverseny! Egy kanyaron is múlhatnak helyezések. Idén nyolcadik lettem, ellenben a tavalyi kilencedik helyemmel. Legjobb versenyem a közép-európai futam volt Kecskeméten. Jó időben, gyorsan mentem és kis különbséggel szereztem több pontot.

Kész Tímea: – Milyen volt a mezőny, milyenek voltak az ellenfele és a bajnokság?

Sződy Zsolt: – Elég erősek voltak, a mezőnyünk első fele komolyan felkészített autókkal ment. Azt tudni kell, hogy a mi autónk a szabályoknak megfelelően, enyhén átalakított, azaz szinte széria gép. Tehát, nem a legerősebb és legjobb volt a kategóriájában. Erős mezőnyben jó kezű pilótákkal és erős autókkal küzdöttünk.

Sződy Szabolcs: – A kategória népszerűségre mutatva, tavaly 14-en voltunk indulók, idén 12-en. Év végén ismét egymással küzdöttünk Zsoltival, de azonosak a képességeink, így ez nem lepett meg minket. A bajnokságot nagyon szeretjük, jövőre is itt a helyünk.

Kész Tímea: – Terveitekről meséljetek. Maradtok ezzel az autóval, vagy váltotok?

Sződy Szabolcs: – Terveink között szerepel, hogy kategóriát váltunk. Elképzelhető, hogy visszamegyünk a volt N1, azaz a jelenlegi S1 kategóriába. Így egy izgalmas és kiélezett küzdelemnek nézhetünk elébe, ahogy régen is mentünk a Trabanttal. Jövőre egy ezer köbcentis Suzukival indulnánk, hogy ismét elhódítsuk a bajnoki címet.

Sződy Zsolt: – Amilyen autót választunk és dönt benne Szabi, azzal én szívesen versenyzem és megpróbálom a legjobb eredményt hozni vele.

Kész Tímea: – Kik támogattak benneteket ebben az évben?

Sződy Szabolcs: – Főtámogatónk a Practilub Kft., amellyel 4 éve működünk együtt, jó kapcsolatban. A Vác Online hírportál, illetve a Sporthir.hu számol be eredményeinkről, versenyről-versenyre, ahogy erről az interjúról is cikkezett. A Kárászy cég a sport lengéscsillapítókkal támogatja csapatunkat és ad stabilitást versenyautónknak, amely szintén nélkülözhetetlen számunkra.

Sződy Zsolt: – A Getback magyarországi forgalmazója öltöztet fel minket a versenyekre, overall-al illetve a nyári ruházattal. A Hotpack önmelegítő ételek forgalmazója és a Szentendre gumi lát el minket még szolgáltatással és termékekkel. Megemlíteném még a Rádió 17-et, amely média minden verseny után beszámolót és élő telefonos interjút készít a Szervezőkkel, ami a sportágat népszerűsíti ezáltal.

Kész Tímea: – További sok sikert kívánok nektek. Reméljük, jövőre már a dobogón álltok a díjkiosztón és utána beszélgethetünk itt ismét.

Sződy fivérek: – Mi is köszönjük!

Interjú: Kész Tímea

Fotók: Track Racing, Hajósi „Hajóka” Miklós

Kapcsolódó képek:

A visszajelzés le van zárva.

Készült: 2011 december 18 - 18:03. - Kategória: Versenyeink, Versenyzői blog
Hozzászólások követése a témában: RSS 2.0

 
Pillanatnyilag sem válaszok, snemPingek írása nem lehetséges.

A visszajelzés le van zárva.